با رونمایی از سند ملی ارتقای کیفیت بهداشتی مرغ؛
گوشت مرغ درجه بندی می‌شود
سه شنبه 18 تير 1398 - 10:06:53
باشگاه خبرنگاران جوان
 
 

به گزارش نسیم شرق ، علیرضا رفیعی پور در مراسم رونمایی از سند طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ گفت: تأمین امنیت غذایی کشور از مزرعه تا سفره برنامه‌های بهداشت و سلامت محور در دستور کار این سازمان قرار دارد که برای اجرای آن نیازمند دستورالعمل و قواعدی است. با رونمایی از این طرح گام ارزشمندی برای ارتقای کیفیت بهداشتی فراورده‌های خام دامی برداشته شده است.

وی ا ضافه کرد: 70 سال از سابقه صنعت طیور در کشور می‌گذرد و این صنعت دارای بالاترین مصرف داخلی، اشتغالزایی و همچنین صادرات است، بنابراین برنامه ارتقای بهداشتی و رتبه بندی محصول از گوشت مرغ کلید خورد تا با اجرای این طرح کشتارگاه‌های مرغ گوشتی باید به خط دو تولید مجهز شوند تا محصولشان رتبه بندی +A، A و B دریافت کند.

رئیس سازمان دامپزشکی تصریح کرد: اکنون 222 واحد کشتارگاه فعال، 46 واحد کشتارگاه غیرفعال، 48 واحد کشتارگاه در حال احداث داریم که دارای ظرفیت اسمی حدود 800 هزار قطعه در ساعت، کشتارگاه فعال دارای (خط دو و خط یک) با 57 هزار قطعه در ساعت، کشتارگاه (خط 1) حدود 365 هزار قطعه در ساعت، کشتارگاه (خط دو) حدود 205 هزار قطعه در ساعت هستیم.

به گفته وی، تعداد کشتارگاه‌های مجهز به خط تخلیه اتوماتیک 59 واحد، کشتارگاه‌های دارای سورتر 126 واحد و کشتارگاه‌های تبدیل ضایعات 180 واحد هستند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ویژگی بارز این طرح تخلیه اتوماتیک اندرونه (خط دو)، سایز بندی مرغ، مرغ بدون مصرف آنتی بیوتیک، صادرات، رتبه بندی کشتارگاه و محصول، انجماد و ذخیره سازی فقط از رتبه +A و A، عرضه مرغ استحصالی از خط یک فقط بصورت تازه سرد، مرغ پایان دوره، کنترل دقیق ناوگان حمل و نقل (زنجیره سرد)، خودکنترلی و مسئولیت پذیری تولید کنندگان و ارتقای کیفیت بهداشتی محصولات بسته بندی شده است.

وی ادامه داد: مرحله اول اجرای این طرح در سطح ملی و استانی از 15 مردادماه 98، مرحله اول رتبه بندی واحد‌های متقاضی و معرفی شده و اماده سازی کشتارگاه‌های مشمول طرح (تا آخر شهریورماه 98)، شروع مرحله اول عملیاتی طرح عرضه گوشت مرغ رتبه بندی شده در میادین خرده فروشی، مراکز بزرگ عرضه و مراکز عمده مصرف، مراکز فراوری، قطعه بندی، و بسته بندی از اول مهرماه 98، مرحله دوم عملیات طرح (شروع عرضه محصولات رتبه بندی شده در میادین عمده فروشی و توزیع و سایر مراکز عرضه و خرده فروشی‌ها به صورت تشویقی و تدریجی و ترویجی از اول دی ماه 98 است.

وی ضمن تاکید براین که سازمان دامپزشکی کشور تأمین کننده امنیت غذایی نیست بلکه تضمین کننده امنیت غذایی کشور است تصریح کرد: موضوع شرایط بهداشتی در کشور‌های در حال توسعه و عقب مانده هنوز در اجرای مسائل بهداشتی فراورده‌های خام دامی که پایه غذاست، دچار مشکل هستند.

 

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه کشور‌های پیشرفته مشکلات بهداشتی فراورده‌های خام دامی را به صفر رسانده اند و با معضل تقلب درگیرند گفت: با وجود اقدامات سازمان دامپزشکی در سال‌های گذشته توانسته ایم در کنترل بیماری‌های دام، طیور و آبزیان موفقیت‌های خوبی کسب کنیم، اما ما هنوز در مسائل بهداشتی گرفتار هستیم در حالی که باید تلاش کنیم از شرایط فعلی به شرایط بهتر دست پیدا کنیم.

وی اضافه کرد: سالهاست که تولید کنندگان و مصرف کنندگان ما در انتظار این هستند که مراکز تولیدی و عرضه ما دارای رتبه بندی و درجه بندی خوب، عالی و ممتاز باشند، زیرا تاکنون عرضه محصول از یک کارخانه مجهز با یک کارگاه تولیدی تفاوت چندانی نداشت، اما با اجرای طرح رتبه بندی به طور حتم در کیفیت تولید شاهد تأثیر بسزایی خواهیم شد.

رفیعی پور افزود: در این طرح مرغ زنده از هنگام ورود به کشتارگاه تا مرحله حمل دارای تفاوت و رتبه بندی بهداشتی می‌شود.


http://nasimesharq.ir/fa/News/2079/گوشت-مرغ-درجه-بندی-می‌شود
بستن   چاپ