اجرای طرح ویژه برای کاهش تلفات درون شهری استان کرمان
يکشنبه 23 تير 1398 - 10:18:54
باشگاه خبرنگاران جوان
 
 
 

به گزارش نسیم شرق ،  محمدجواد فدائی استاندار کرمان در جلسه ستاد راهبری برنامه جامع کاهش تصادفات استان با اشاره به 859 نفر فوتی تصادفات جاده‌ای استان کرمان در سال 96 گفت: قرار ما بر این بود که تعداد تلفات جاده‌ای استان در سال گذشته به 500 نفر کاهش یابد، اما به دلایل گوناگون محقق نشد و در سال گذشته 835 نفر تلفات جاده‌ای استان را داشتیم.

وی بیان داشت: با وجود اقدامات صورت گرفته از سوی نهاد‌های مختلف و برنامه‌های شورای ترافیک و کمیسیون ایمنی، اما به نظر می‌رسد که این کار‌هایی نبوده که اثر قابل ملاحظه‌ای در کاهش تلفات داشته باشد.

فدائی بر تحلیل کارشناسی علل وقوع تصادفات فوتی به شکل موردی تاکید کرد و گفت: امکانات اجرایی استان را برای کاهش تلفات در اختیار قرار خواهیم داد.

استاندار کرمان بیان داشت: درصد بالایی از تصادفات فوتی به دلیل  توجه نکردن به جلو است که باید برای آن‌ها راه حل پیدا کنیم، برنامه جامع کاهش تصادفات هم باید به گونه‌ای باشد که کاهش قابل ملاحظه‌ای را در تلفات ایجاد کند.

سیدمصطفی آیت‌اللهی موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان در این جلسه به تدوین برنامه کاهش تصادفات استان در دو بخش درون شهری و برون شهری براساس مصوبه شورای عالی ترافیک کشور و ضوابط بالادستی اشاره داشت و گفت: تا انتهای برنامه ششم توسعه حوادث رانندگی به ازای هر 10 هزار دستگاه باید 31 درصد کاهش یابد و از طرفی سالانه 10 درصد هم میزان تلفات ناشی از تصادفات باید کاهش یابد، همچنین طبق مصوبه هیئت وزیران در مراکز شهر‌ها و شهر‌های بالای 200 هزار نفر باید سالانه 10 درصد کاهش تصادفات را داشته باشیم.

معاون استاندار کرمان مجموع تلفات حوادث رانندگی درون شهری و برون شهری استان کرمان در سال گذشته را یک هزار و 74 نفر براساس اعلام پزشکی قانونی عنوان کرد و گفت: نیمی از این تلفات مربوط به شمال استان و نیمی مربوط به جنوب استان و تلفات درون شهری است.

آیت‌اللهی موسوی تصریح کرد: هشت شهرستان کرمان، سیرجان، بم، جیرفت، زرند، کهنوج، بافت و رفسنجان بیشترین تصادفات را در استان کرمان دارند که شامل طرح ویژه جهت کاهش تلفات درون شهری می‌شوند.

وی تعداد تلفات حوادث رانندگی برون شهری استان کرمان در سال گذشته را 853 نفر اعلام کرد و ادامه داد: استان کرمان باید 149 نفر کاهش تلفات را در سال جاری داشته باشد که 46 نفر در حوزه درون شهری و 103 برون شهری است.

موسوی به تاثیر منفی تصادفات خودرو‌های حامل اتباع غیرمجاز در میزان آمار استان کرمان اشاره داشت و افزود: اگر این خودرو‌ها را کنار بگذاریم، استان کرمان جزو رتبه‌های برتر در کاهش تلفات است.

وی تاکید کرد: بار‌ها از مسئولان کشوری خواسته‌ایم که تصادفات و تلفات خودرو‌های حامل اتباع غیرمجاز و قاچاق سوخت را به عنوان دو آمار مجزا در استان در نظر بگیرند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان بیان داشت: تاکنون آنچه را که زمینه کاهش تصادفات در استان را فراهم کند، شکل نگرفته بود و با پیگیری‌های متعدد در حال حاضر وضعیت ما بهتر شده است.

وی با بیان اینکه اکنون کرمان جزو استان‌های برتر در زمینه شاخصه‌های ملاک عمل در کاهش تلفات است، اظهار کرد: تردد خودرو‌ها در استان کرمان 13 درصد افزایش دارد و طبیعتا احتمال تصادف و تلفات بالا می‌رود.

سیدعلیخانی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شمال استان اظهار داشت: با پیگیری‌های صورت گرفته در کمیسیون ترافیک و ایمنی راه‌ها، سال گذشته 94 دستگاه دوربین در جاده‌های استان نصب شد و تا پایان سال به مجموع 172 دوربین خواهیم رسید.

وی به بهره‌برداری از 7 مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی در استان کرمان طی سال گذشته اشاره داشت و گفت: عوامل جاده‌ای 15 درصد از علت تصادفات برون‌شهری را شامل می‌شوند و باید بر روی علل انسانی، استانداردسازی خودروها، اصلاح قوانین و آموزش افراد کار کرد.

سیدعلیخانی به رشد 13 درصدی تردد در جاده‌های استان در مقایسه سال‌های 96 و 97 اشاره کرد و افزود: عدم توجه به جلو با 50 درصد، تخطی از سرعت مطمئنه با 23 درصد به عنوان بیشترین علل وقوع تصادفات محسوب می‌شوند.

وی از شناسایی 125 نقطه پرتصادف در استان کرمان خبر داد و گفت: 26 نقطه پرتصادف در سال 96 رفع نقص شده، هشت نقطه دیربازده در دست اقدام است و 22 نقطه زودبازده آشکارسازی شده ضمن آنکه 72 نقطه با اعتبار 83 میلیارد تومان باید رفع نقص شود.


http://nasimesharq.ir/fa/News/2137/اجرای-طرح-ویژه-برای-کاهش-تلفات-درون-شهری-استان-کرمان
بستن   چاپ