پرهیز از دپوی محصول خرمادر سردخانه‌ها در جنوب کرمان
شنبه 23 شهريور 1398 - 09:33:07
باشگاه خبرنگاران جوان
 
 

به گزارش نسیم شرق ،  بیژن سیستانی عضو هیات مدیره سردخانه داران جنوب کرمان گفت: دلالان قیمت خرما را به صورت حبابی بالا برده اند و این افزایش قیمت سبب کم استقبالی بازرگانان شده است.

او با بیان اینکه بازار‌های هدف خرما، کشور‌های هندوستان، افغانستان و عراق است، تصریح کرد: برای صادرات خرما به کشور هندوستان یک ماه، افغانستان 20 و عراق 10روز زمان نیاز است لذا با توجه به زمان ماه مبارک رمضان در این کشور‌ها اگر خرما داران محصول خود را هر چه زودتر بفروش نرسانند، نمی‌توانند خرمای خود را به بازرگانان و صادر کنندگان خرما در زمان مورد نیاز آن‌ها برسانند در نتیجه با انبوهی از خرمای بدون خریدار تجار در کشور مواجه خواهیم شد.

او گفت: با توجه به نیاز محدود داخل کشور و حجم زیاد خرمای دپو شده در سردخانه‌ها خرماداران متحمل ضرر و زیان مالی می‌شوند از این رو خرما داران اقدام به فروش خرمای خود کنند.

عضو هیات مدیره سردخانه داران جنوب کرمان بیان داشت: هم اکنون قیمت هر کلیو خرمای مضافتی بین 18 تا20 و رقم کلوته بین 16تا 17 هزار تومان در کیلو بوده که نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است لذا خرماداران اقدام به فروش محصول خود کنند.

او گفت: اعلام قیمت کارشناسی نشده سبب حباب قیمتی و فرار بازرگانان و صادرکنندگان خرما می‌شود.

سیستانی افزود: در حال حاضر بیشتر خرماداران فروشنده نیستند و این مساله به دلیل حباب افزایش قیمت نسبت به سال گذشته بوده که سبب دپوی خرما در سردخانه‌ها شده و همه دلالان و افراد عادی تمام سرمایه خود را در زمینه خرید و دپوی خرما بکار گرفته اند که بر اساس تجربه می‌گویم، این فعالیت‌های سبب ضرر و زیان می‌شود.

عضو هیات مدیره سردخانه داران جنوب کرمان خواستار برنامه ریزی صحیح مسئولان کشوری برای باز نگه داشتن دایم صادرات محصول خرما شد و بیان کرد: مسئولان با بستن یک شبه مرز تمامی معاملات تجار و صادرکنندگان خرما را بر هم زده و موجب بدعهدی و ضرر و زیان تجار می‌شوند که این مساله بر اعتبار یک صادرکننده خدشه می‌زند.

وی تصریح کرد: مسئولان با وضع تعرفه بر صادرات خرما می‌توانند از افزایش قیمت داخلی خرما و بدعهدی بازرگانان جلوگیری کنند و مرز هم به طور مداوم برای صادرات فعال باشد.

عضو هیات مدیره سردخانه داران جنوب کرمان برای رفع واسطه دلالان پیشنهاد وضع محل‌های خرید توسط انجمن خرماداران کرد و گفت: با این کار حباب قیمتی ایجاد نمی‌شود و خرما‌های سرقتی به راحتی خریداری نمی‌شوند.

او از نصب کارتخوان در سردخانه‌ها گله کرد و اظهارداشت: اگر قرار باشد 9 درصد ارزش افزوده گرفته شود منجر به ورشکستگی سردخانه داران می‌شود، چون بازرگانان هزینه خرمای خریداری شده خود را از یک تریلی که متعلق به چندین نفر بوده را از طریق کارتخوان سردخانه دار پرداخت می‌کند و سردخانه دار فقط هزینه نگه داری در سردخانه را برای خود برداشته و مابقی متعلق به صاحبان خرما است لذا مسئولان در این زمینه تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

 سیستانی با بیان اینکه 85 سردخانه فعال در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان فعال است، تصریح کرد: هزینه نگه داری هر مادر کارتن 2200تومان است.

او از رئیس سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صنعت و معدن جنوب کرمان درخواست کرد تا از صدور بی رویه مجوز ایجاد سردخانه‌ها پرهیز کنند.

سیستانی با بیان اینکه هزینه احداث هر سردخانه یکهزار تنی یک و نیم میلیارد تومان است، تصریح کرد:این هزینه‌های بالا سبب شده تا چندین سردخانه دار به نفع بانک مصادره شوند لذا سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صنعت و معدن جنوب کرمان قبل از صدور مجوز، از انجمن سردخانه داران جنوب کرمان استعلام گرفته شود تا سرمایه گذار توجیه شده و دچار ضرر و زیان نشود.

او گفت: ایجاد سردخانه جدید در جنوب کرمان دیگر توجیه اقتصادی ندارد.


http://nasimesharq.ir/fa/News/3691/پرهیز-از-دپوی-محصول-خرمادر-سردخانه‌ها-در-جنوب-کرمان
بستن   چاپ