روحانی
سیاست نگاه به شرق از سیاست‌های مهم ایران است
سه شنبه 26 آذر 1398 - 10:00:16
خبرگزاری صداوسیما
 
 
 

به گزارش  نسیم شرق ، آقای روحانی پیش از عزیمت به کشور‌های مالزی و ژاپن در فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران گفت: سیاست نگاه به شرق و روابط نزدیک‌تر با کشور‌های مهم آسیایی به ویژه کشور‌های مالزی و ژاپن همواره جزو اهداف جمهوری اسلامی ایران بوده است.
آقای روحانی افزود: این سفر بنا به دعوت "ماهاتیر محمد" نخست وزیر مالزی و "آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن انجام می‌شود.
رئیس جمهور گفت: در بخش اول سفر به مالزی بیشتر روابط چند جانبه دنیا اسلام در قالب اجلاس سران کشور‌های اسلامی در کوالالامپور بررسی می‌شود و در این اجلاس کشور‌های مهمی مثل جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، مالزی، قطر و اندونزی در سطح سران حضور دارند.
وی افزود: در سال‌های پیش هم در سطح نخبگان و روشنفکران نشست‌های برگزار شده بود، اما این پنجمین اجلاس در سطح سران کشور‌های اسلامی است.
رئیس جمهور گفت: دنیا اسلام از ظرفیت‌های بالایی از لحاظ منابع جغرافیا، صنعت، تمدن و فرهنگ دارد، اما با مشکلاتی مانند تروریسم، جنگ، خونریزی و مداخلات خارجی هم مواجه است.
آقای روحانی افزود: نبود شرایط لازم برای توسعه مورد نیاز دنیا اسلام و فقرزدایی از محور‌های این اجلاس است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران و مالزی در زمینه مسائل منطقه‌ای و دنیا اسلام نظرات مشترک زیادی دارند، گفت: هر دو کشور معتقدند که اسلام دین رحمانی است و مسائل دنیا اسلام باید از طریق گفتگو حل شود.
وی با اشاره به پیشنهاد خود برای صلح جهانی در سازمان ملل، افزود: این پیشنهاد در سازمان ملل منجر به صدور قطعنامه‌ای در دو مرحله برای جهان عاری از خشونت شد.
وی گفت: امسال هم در سازمان ملل مسئله صلح هرمز و طرح امید مطرح شد که مورد استقبال بسیاری از کشور‌های جهان قرار گرفت.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه مسائل منطقه تنها از طریق گفتگو حل و فصل خواهد شد، افزود: بسیاری از کشور‌های تاثیرگذار و پیشرفته از لحاظ توسعه، انرژی و نظامی جهان اسلام در اجلاس کوالالامپور حضور دارند و در این باره گفتگو خواهند کرد.
رئیس جمهور درباره سفرش به ژاپن هم گفت: به طور طبیعی ملاقات‌های دو جانبه با نخست وزیر ژاپن خواهیم داشت و در آن توسعه روابط دو کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه ایران و ژاپن از شروع دولت یازدهم تاکنون روابط دوستانه رو به گسترش داشته اند، افزود: در شش سال گذشته هم روابط نزدیکی با آقای آبه شینزو داشته ایم و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در هفت سال گذشته و در اجلاس‌های گذشته هم ملاقات‌هایی دوجانبه داشته ایم.
آقای روحانی با اشاره به سفر خردادماه نخست وزیر ژاپن به تهران و ملاقات‌های خود با آقای آبه شینزو در نیویورک، افزود: الان هم به دعوت آقای آبه به ژاپن سفر می‌کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه گذاری ژاپن بعد از انقلاب در ایران گفت: اکنون هم در زمینه زیست محیطی همکاری‌های خوبی داریم.
آقای روحانی افزود: این کاهش روابط هم به خاطر تحریم‌های ظالمانه و غیر انسانی است.
رئیس جمهور تصریح کرد: تحریم‌ها پایدار نیستند و همه کشور‌ها خواستار روابط گسترده با ایران هستند.
وی افزود: در سفر به ژاپن درباره تسهیل در روابط دو جانبه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.
وی امنیت منطقه و خلیج فارس را از مسائل مهم برای ژاپن دانست و گفت: این یکی از محور‌های گفتگوی‌های ما با آقای آبه در تهران و نیویورک بوده است و ما همیشه در مسائل منطقه با یکدیگر رایزنی کردیم و در این سفر هم در خصوص امنیت منطقه گفتگو خواهیم کرد.
آقای روحانی گفت: دیدار ما در ژاپن دو جانبه و در مالزی چند جانبه و درباره موضوعات جهان اسلام است.
رئیس جمهور پیش ازترک تهران به مقصد مالزی اعلام کرد: ایران ومالزی نظرات مشترک فراوانی دارند ازجمله اسلام اعتدالی ورحمانی ودرباره مسائل کشور‌های اسلامی که معتقدیم باید با مذاکره وگفتگو حل وفصل شود.
آقای روحانی با اشاره به سفرخود به کشور ژاپن درادامه این سفر هم گفت: امسال نودمین سال روابط سیاسی دوکشور است و اگر امروزکاهش روابط بین دوکشورمی بینید موقت و بخاطر تحریم‌های ظالمانه امریکاست.

تماس تلفنی رئیس جمهور با استانداران خوزستان و سیستان و بلوچستان
رئیس جمهور در تماس تلفنی با "غلامرضا شریعتی" استاندار خوزستان در جریان مسایل و مشکلات این استان در پی بارش‌های شدید، قرار گرفت و دستورات لازم را برای تسریع در روند امدادرسانی صادر کرد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی همچنین پیش از ترک تهران به مقصد مالزی، تماسی تلفنی با "احمد علی موهبتی" استاندار سیستان و بلوچستان داشت و از روند آمادگی این استان برای بارش‌های احتمالی مطلع شد و دستورات لازم را صادر کرد.
استانداران خوزستان و سیستان و بلوچستان نیز در این تماس‌های تلفنی که صبح سه شنبه انجام شد، گزارشی را ارائه کردند.

رئیس جمهور عازم کوالالامپور شد
رئیس جمهور در صدر یک هیئت بلند پایه سیاسی و اقتصادی وبا بدرقه رسمی اقای ولایتی مشاور مقام معظم رهبری درامور بین الملل تهران را به مقصد کوالالامپور ترک کرد.
آقای روحانی به دعوت رسمی نخست وزیر مالزی به این کشور سفر می‌کند وقراراست علاوه بر شرکت در اجلاس سران کشور‌های اسلامی با روسای جمهور و مقامات شرکت کننده در این اجلاس دیدار و گفتگو کند.
رئیس جمهور همچنین سپس به دعوت رسمی نخست وزیر ژاپن به توکیو سفر خواهد کرد.
توسعه روابط دوجانبه بویژه روابط اقتصادی مهمترین دستور کار این سفر اعلام شده است.
وزرای امور خارجه، ‏ ارتباطات وفناوری اطلاعات و رئیس دفتر رئیس جمهور اقای روحانی را دراین سفرهمراهی می‌کنند.


http://nasimesharq.ir/fa/News/5043/سیاست-نگاه-به-شرق-از-سیاست‌های-مهم-ایران-است
بستن   چاپ