آخرین مطالب

تمام پالایشگاه‌های دنیا به نفت ایران نیاز دارند/ شرکای سنتی تجاری به خرید نفت از ایران ادامه خواهند داد اقتصادی

تمام پالایشگاه‌های دنیا به نفت ایران نیاز دارند/ شرکای سنتی تجاری به خرید نفت از ایران ادامه خواهند داد

  بزرگنمایی:
خطیبی گفت: تمام پالایشگاه‌های دنیا به نفت خام سنگین و ترش ایران نیاز دارند.


به گزارش نسیم شرق ،سید محمد علی خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک  در واکنش به تصمیم دولت ترامپ مبنی بر پایان دادن به معافیت خریداران نفتی ایران  اظهار کرد: به رغم اینکه تحریم‌های نفتی ممکن است با ایجاد موانعی باعث افزایش هزینه‌های برخی از مشتریان نفت ایران شود اما مشتریان سنتی ایران در آسیا و اروپا ترجیح می‌دهند نفت ایران را بخرند.

نماینده سابق ایران در اوپک تحریم های نفتی ایران را در دولت اوباما و ترامپ مقایسه کرد و افزود: در دولت اوباما نحوه تحریم‌های نفتی به این شکل بود که هر 6 ماه یک بار معافیت‌های خرید نفت از ایران تمدید می‌شد و هر بار کشور‌های معاف شده از خرید نفت متعهد می شدند  20 درصد از میزان خرید نفت خود را کاهش دهند، این شرایط تا زمانی ادامه می‌یافت که بعد از 5 بار میزان خرید نفت از ایران توسط کشور‌های معاف شده از تحریم‌ها به صفر می‌رسید.

خطیبی ادامه داد:، اما در دولت ترامپ در دور دوم تحریم های نفتی، معافیت‌ها تمدید نشد و این دولت به یکباره اقدام به قطع معافیت‌های خرید نفت از ایران کرد.

تشدید کمبود کیفی نفت در بازار جهانی نفت/پالایشگاه های دنیا به نفت ترش و سنگین ایران نیازمندند

نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه حذف نفت ایران از بازار‌های جهانی منجر به تشدید کمبود کیفی و فیزیکی نفت در بازار‌های جهانی خواهد شد، افزود: هرچند برخی کشورها ادعا می کنند که با حذف نفت ایران به لحاظ فیزیکی مشکلی پیش نخواهد آمد و جایگزین برای نفت کشور ما وجود داد و به همین دلیل  آمریکا در حال افزایش تولید شیل‌اویل است، اما باید این واقعیت را در نظر داشت که شیل اویل برای استفاده در تمامی پالایشگاه‌های دنیا حتی  پالایشگاه‌های خود آمریکا باید با نفت خام سنگین و ترش مخلوط شود.
 
خطیبی تاکید کرد: با تصمیم دولت آمریکا نیاز بازار به نفت خام سنگین و ترش ایران افزایش می یابد، بنابراین خروج نفت ایران و ونزوئلا قطعا کمبود کیفی نفت را در بازار‌های جهانی تشدید کرده و بازار نفت از این منظر به شدت دچار مشکل خواهد شد.

وی ادامه داد: پالایشگاه‌های آمریکا اکنون برای مصرف نفت خام خود و ادامه فعالیت به نفت خام سنگین و ترش نیازمندند بنابراین کشور آمریکا در این زمینه دچار کمبود شدیدی خواهد شد.

افزایش قیمت جهانی نفت در راه است/ هزینه واردکنندگان و مصرف کنندگان نفتی افزایش می یابد

خطیبی افزایش قیمت نفت را از دیگر آثار تحریم نفتی ایران دانست و تاکید کرد: عدم تمدید معافیت‌های نفتی ایران باعث افزایش هزینه تمام مصرف کنندگان و وارد کنندگان نفت جهان به ویژه وارد کنندگان آمریکا، آسیا و اروپا خواهد شد.

نماینده سابق ایران در اوپک یادآوری کرد: به رغم وعده دولت آمریکا در زمان انتخابات مبنی بر ارائه نفت  و بنزین ارزان به مردم خود، اکنون با تصمیم ترامپ مردم این کشور هر روز با افزایش قیمت نفت و بنزین مواجه هستند.

وی با اشاره به عکس العمل شرکت‌های اروپایی نسبت به تصمیم دولت آمریکا مبنی بر عدم خرید نفت از ایران گفت: شرکت‌های اروپایی به دنبال افزایش هزینه‌ها نیستند و از آنجایی که به لحاظ اقتصادی خرید نفت تحریمی برای اروپایی‌ها هزینه ساز خواهد بود و این شرکت ها در صورت تخطی از دستور ترامپ متحمل مجازات سنگینی خواهند شد به تبع ترجیح خواهند داد که به دنبال نفت خام تحریمی نباشند.

شرکای سنتی تجاری  به خرید نفت از ایران ادامه خواهند داد

خطیبی در تشریح عکس العمل شرکای سنتی تجاری ایران در زمینه تصمیم ترامپ بیان کرد: هرچند در بحث تجارت اجباری نیست و همه به دنبال منافع خود هستند اما ایران شرکایی دارد که در قبال خرید از کشور ما، ایران نیز از آن‌ها خرید کرده و بازارش را در اختیار آن‌ها قرار داده است.

نماینده سابق ایران در اوپک ادامه داد: عمده شرکای ایران از جمله ژاپن، کره، چین، هند و ترکیه با ایران مراودات گسترده تجاری دارند، اگر نفت ایران را نخرند ما نیز از آن‌ها کالایی نخواهیم خرید.

وی افزود: کشور‌های فوق برای حفظ بازار خود مایلند ارتباط تجاری با ایران را حفظ کنند و به خرید نفت ایران ادامه دهند تا ما نیز کالا‌های آن‌ها را خریداری کنیم.

خطیبی در پایان گفت: توازن تجاری نمی‌تواند یک‌طرفه باشد و بسیاری از کشور‌ها تمایل دارند نفت ایران را خریداری کنند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

عدم مخالفت با حاکمان ظالم عقوبت الهی درپیش دارد

دستگیری عامل نزاع و تخریب اموال شهروندان در بم

سوء قصد به جان دادستان رفسنجان؛ حال عمومی دادستان رضایت بخش است

اگر آتش‌بس نقض شود تل‌آویو لِه خواهد شد/ پس از جنگ جهانی دوم، برای اولین بار یک کشور پایگاه آمریکا را هدف گرفت

وزیر راه بر مزار سردار دلها و دختر کاپشن صورتی

بازدید وزیر راه از پروژه بزرگ مسکن کوهسار کرمان

اطلاعیه سازمان حج و زیارت درخصوص نحوه ثبت‌نام «عمره» 1404- 1405

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان منصوب شد

نامه آیت‌الله نوری‌همدانی تقدیم پاپ شد

آن‌که جنگ را می‌شناخت و صلح می‌خواست

نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی 12 روزه

کرامت کویر کرمان با طعم گیلاس و زردآلو

هیات رییسه شورای اسلامی شهر کرمان تغییر کرد

وزیر بهداشت آخرین وضعیت مجروحان حادثه تروریستی سیستان و بلوچستان را پیگیری کرد

2 عنصر عملیاتی گروهک تروریستی منافقین در ایران اعدام شدند

استفاده نمایندگان از تلفن همراه در صحن ممنوع است

ترک وظایف موجب احضار رییس اداره ورزش و جوانان ارزوئیه به دادگاه شد

استاندار کرمان: مدیران استانی اهتمام لازم را برای جذب اعتبارات داشته باشند

رسوب 2 هزار و 800 میلیارد تومان در حساب دستگاه‌های اجرایی کرمان

عارف: هوشیاری مردم همواره مانع از به ثمر نشستن اهداف شوم تروریست‌ها شده است

امام جمعه مسجد مکی زاهدان حمله تروریستی به دادگستری را محکوم کرد

بازگشت حدود یک میلیون افغان به افغانستان از ابتدای تیرماه

مشمولان فاقد معافیت تحصیلی امکان خروج از کشور و شرکت در مراسم اربعین را ندارند

پرونده‌های تصادفات دیگر به دادگستری ارجاع نمی‌شوند

حل مشکل ترخیص 15 هزار خودروی وارداتی در منطقه ویژه بم با ورود دستگاه قضایی

دهکده سلامت کرمان کجاست؟

اجتماعِ بزرگِ زینبیون در حمایت از حریمِ ولایت

مذاکرات آتش‌بس غزه در مرحله مقدماتی است

ببینید | ای ایران بخوان؛ پیام حساب کاربری رهبر انقلاب در شبکه ایکس

فعالیت دستگاه‌های اجرایی شهر تهران روز شنبه تعطیل است

امام جمعه کرمان: آمریکا سیلی محکمی از ملت ایران خورد

اطلاعیه بانک سپه درمورد برداشت مبالغی از حساب مشتریان

روسیه: دانش، تجربه، مهارت و اراده سیاسی ایران نابود شدنی نیست

مجلس شورای اسلامی طرح تعلیق همکاری ایران با آژانس را تصویب کرد

پیش بینی برداشت 8 هزار تن زردآلو از باغات جنوب کرمان

6 تن از شهدای حمله‌رژیم صهیونیستی یزد، کرمانی بودند

بسته حمایت از صنایع به‌زودی ابلاغ می‌شود

تجمع مردم و دانشگاهیان در حمایت از نیرو‌های مسلح

وزیر بهداشت: تاکنون 606 نفر در جنگ شهید شده‌اند

مهاجرانی: پیروزی بزرگ امروز حاصل پایمردی ایرانیان است/ تشکر از درایت مقام معظم رهبری

وزیر راه: با غیرت رانندگان در این جنگ 12 روزه مردم با کمبود کالای اساسی روبه‌رو نشدند

عضو کمیسیون امنیت ملی: تجاوز به ایران نشانه تزلزل در ایفای نقش نهادهای بین‌المللی است

دستگیری و احضار 11 نفر در زرند به اتهام تشویش افکارعمومی

سامانه راداری در جنوب عراق هدف قرار گرفت

صربستان فروش مهمات به اسرائیل را متوقف کرد

شرط عراقچی برای توافق آتش بس

دست کم شش کشته در جدیدترین موج حمله موشکی ایران به سرزمین های اشغالی

سرلشکر پاکپور: در صورت تکرار تعدی به ایران پاسخ‌های کوبنده‌تری می‌دهیم

مقر سرفرماندهی نیروی هوایی ارتش تروریستی آمریکا در منطقه غرب آسیا هدف حمله موشکی ایران

نویسندگان کرمان حمایت می‌شوند