آخرین مطالب

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل اجتماعی

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل

  بزرگنمایی:
شیرینی برنجی یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب ایرانی است که بسیار خوشمزه و معطر است و پایه ثابت شیرینی‌های خانگی عید نوروز است.

 به 

شیرینی برنجی یکی از شیرینی‌های سنتی ایرانی است که بسیار محبوب و پر طرفدار است و در نقاط مختلف ایران با روش‌های گوناگون تهیه می‌شود که در این میان نان برنجی مخصوص کرمانشاه از همه جا معروف‌تر است. 

به گزارش فرادید، نان برنجی که از ترکیب آرد برنج، روغن، پودر قند و... تهیه می‌شود، گزینه بسیار مناسبی برای نوروز و پذیرایی در این ایام است. شیرینی برنجی به دلیل داشتن گلاب و پودر هل در ترکیباتش دارای عطر و بوی فوق‌العاده‌ای است و طعم دلچسب و خاطره انگیزی دارد.

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل

در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرینی برنجی در منزل همراه با ارائه نکات مهم مربوط به تهیه شیرینی برنجی تقدیم خواهد شد.

مواد لازم

آرد برنج: نیم کیلو

ودر قند: 150 گرم

زرده تخم مرغ: 2 عدد

روغن جامد: 250 گرم

گلاب: یک چهارم پیمانه

وانیل: نوک قاشق چای‌خوری

پودر هل سبز: 1 قاشق چای‌خوری

خرفه سیاه یا خلال پسته برای تزیین: به میزان لازم

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل

طرز تهیه شیرینی برنجی

مرحله اول: برای شروع کار ابتدا روغن را روی حرارت خیلی کم اجاق گاز بگذارید تا آب شود؛ سپس صبر کنید تا از حرارت بیفتد. زرده‌های تخم مرغ را داخل یک کاسه گود و مناسب بریزید و وانیل و هل را به آن اضافه کنید. کمی زده‌ها را با همزن دستی هم بزنید؛ سپس روغن خنک شده را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید.

مرحله دوم: در این مرحله کم کم پودر قند را به روغن اضافه کنید و هم‌زمان با دست یا لیسک هم بزنید تا پودر قند کاملا در روغن حل شود؛ سپس آرد برنج را که از قبل الک کرده‌اید، کم‌کم و طی سه تا چهار مرحله به مواد اضافه کنید. حالا لیسک را کنار بگذارید و در این مرحله با دست هم بزنید. وقتی همه آرد برنج را اضافه کردید، گلاب را روی مواد بریزید و به ورز دادن ادامه بدهید تا خمیر حالت پودری نداشته باشد یا به دستتان نچسبد. اگر خمیر به دستتان چسبید، کمی دیگر آرد برنج اضافه کنید و اگر حالت پوره پوره داشت و بعد از ورز دادن باز هم شبیه خمیر منسج نشد، خمیر را داخل چرخ گوشت با سری درشت بریزید و یک‌بار از چرخ گوشت رد کنید؛ سپس خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و حدود 1 روز در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا استراحت کند.

مرحله سوم: بعد از این‌که خمیر استراحت کرد، یک‌بار دیگر آن را از چرخ گوشت رد کنید و بعد با دست کمی ورز بدهید. سپس از خمیر به اندازه گردوی کوچک بردارید و کف دستتان گرد کنید و با مهر مخصوص شیرینی برنجی روی آن را مهر بزنید. سپس شیرینی‌ها را داخل سینی فر و با فاصله از هم بچینید و روی شیرینی را به دلخواه با خرفه سیاه یا مغز پسته تزیین کنید. سینی فر را در فر 170 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه قرار بدهید تا شیرینی‌ها کاملا بپزند. بعد از این‌که شیرینی پخت، آن را از فر خارج کنید و تا زمانی که کاملا سرد نشده است، به شیرینی‌ها دست نزنید.

نکات مهم برای پخت شیرینی برنجی در منزل

5 نکته مهم برای پخت شیرینی برنجی

1 ـ اگر خمیر بعد از قالب زدن چرب بود یا روغن پس می‌داد، حتما دوباره به آن آرد برنج اضافه کنید.

2 ـ وقتی خمیر شما حالت پوره‌ای می‌شود، برای این‌که به شکل خمیری منسجمی در بیاید، هرگز به آن گلاب اضافه نکنید. گلاب بیش از اندازه شیرینی برنجی را بعد از پخت خشک می‌کند.

3 ـ اگر شیرینی بعد از قالب زدن ترک خورد، به این معناست که خمیر به اندازه کافی ورز نخورده است و بافت منسجمی ندارد.

4 ـ زمان پخت شیرینی برنجی نسبت به بقیه شیرینی‌ها کمی بیش‌تر است؛ بنابراین توجه داشته باشید دمای فر طوری تنظیم شده باشد که شیرینی خام نماند یا بیش از حد برشته نشود.

5 ـ در صورتی که تمایل دارید شیرینی برنجی زعفرانی تهیه کنید، قبل از اضافه کردن پودر قند یک تا دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ به روغن شیرینی اضافه کنید.

گزارش نسیم شرق


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

رئیس سازمان اطلاعات سپاه به شهادت رسید

راز کشف جسد یک زن جوان در کرمان، مشخص شد

امام جمعه فهرج درگذشت

فضای پروازی کشور تا 14 فردا شنبه بسته است

فرود موشک‌های ایرانی در قلب تل‌آویو

رهبر معظم انقلاب: نیروهای مسلح رژیم رذل صهیونی را بیچاره خواهند کرد

امیر سرلشکر حاتمی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران شد

دو فروند جنگنده F35 متخاصم رژیم صهیونیستی توسط پدافند هوایی ارتش منهدم شد

دشمن برغم ادعای رهگیری موفق به مقابله با امواج حملات موشکی ایران نشد

اطلاعیه شماره 1 ستاد کل نیرو‌های مسلح

فعالان فضای مجازی امنیت روانی جامعه را مخدوش نکنند

بیانیه وزارت امور خارجه در پی حملات امروز رژیم صهیونیستی

شهادت شماری از فرماندهان و شخصیت‌های علمی در حملات رژیم صهیونیستی

سپاه پاسداران در پی حمله رژیم صهیونیستی بیانیه صادر کرد

رژیم صهیونی برای خود سرنوشت دردناکی تدارک دید

اطلاعیه مهم وزارت اطلاعات درباره انتقال اسناد رژیم صهیونیستی

حکم اعدام 9 تروریست داعشی اجرا شد

فرمانداران و بخشداران صاحب اتاق فکر می‌شوند

پزشکیان: هوش مصنوعی یکی از سرفصل‌های آموزشی جدید برای معلمان است

مدیرکل غله کرمان: منتظر ابلاغ قیمت جدید نان هستیم

هوشنگ مرادی کرمانی از بیمارستان مرخص شد

ادعای ترامپ: ایران در مذاکرات هسته‌ای تهاجمی‌تر و سرسخت‌تر شده است

تجهیز سازمان محیط زیست به پهپاد و دوربین‌های جدید

سردار جلالی: صهیونیست‌ها غذا را به سلاح تبدیل کرده‌اند

جزئیات کشته شدن محکوم قتل عمد در بیمارستان کرج

بیست و هشتمین فرزند جانباز کهنوجی به دنیا آمد

پرداخت فوق العاده خاص کارمندان مشروط شد

میراث فرهنگی بم: خشکاندن عمدی نخلستان‌ها غیرممکن است

خسارت سیل به جاده‌های قلعه‌گنج ١٠٠ میلیارد ریال اعلام شد

وزیر کشور تعطیلی 2 هفته ای صنایع را تکذیب کرد

70 هزار پروژه نیمه‌تمام در کشور داریم/ انتقاد از تملک 51 کارخانه توسط بانک‌ها

ثبت 600 هزار بازدید روزانه از نمایشگاه کتاب تهران/ مجموع فروش به 424 میلیارد تومان رسید

یارانه اردیبهشت دهک‌های اول تا سوم واریز شد

در دهک‌بندی‌ها اطلاعات نادرست ارائه شد

استاندار کرمان: مصرف برق ادارات و صنوف را به نفع کشاورزان کم کردیم

جیب خالی میراث برای 2 قلعه‌ 3 هزار ساله شهر کرمان

پزشکیان: ترامپ ایرانیان را نشناخته است

قطعی برق در دمای 45 درجه جنوب کرمان و خاموشی پمپ‌های کشاورزی

پایان گروگانگیری سه ماهه جوان رودبارجنوبی در کشور همسایه

استاندار کرمان: به دلیل قطعی‌های برق شرمنده مردم نجیب استان هستیم

جزییات امتحان نهایی مدارس کرمان و پیگیری برای جلوگیری از قطع برق

سید عباس عراقچی: می‌توان گفت و گوها را رو به جلو ارزیابی کرد

پزشکیان: در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم

فریب آگهی‌های استخدام تقلبی را نخورید

هند و پاکستان بر سر آتش‌بس کامل به توافق رسیدند

اوباش در کرمان شناسنامه‌دار می‌شوند

هشدار درباره رانندگی بدون گواهینامه زیر سن قانونی

دمای کرمان گرم‌تر می‌شود

استاندار کرمان: نیروهای بومی استان در هیات مدیره معادن به کار گرفته شوند

آلرژی فقط یک عطسه ساده نیست!