آخرین مطالب

به‌علت ضعف نظارت صنف و دیگر متولیان

دومینوی ترکش‌های قاچاق، نان اهالی رَمِشک را آجر کرد اجتماعی

دومینوی ترکش‌های قاچاق، نان اهالی رَمِشک را آجر کرد

  بزرگنمایی:
طمع سود حاصل از قاچاق گازوئیل و آرد در جنوب کرمان خودش را در تامین نان با کیفیت و به‌اندازه برای مردم شهر رَمِشک در شهرستان قلعه‌گنج که خیلی وقت نیست شهر شده‌اند نشان داده و مشکلاتی را گریبانگیر اهالی کرده است.

نان قوت اصلی مردم محسوب می شود و تکیه به این غذای مهم در جنوب استان کرمان بیشتر از بسیاری از نقاط دیگر کشور است اما با شهر شدن رمشک حالا مردم برای تامین نان با کیفیت با مشکل جدی مواجه شده اند زیرا بیشتر نانوایی ها به جای طبخ نان ترجیح می دهند در سایه ضعف نظارت ها، سوخت و آردشان را بفروشند و به چرخه قاچاق بکشانند.

آخرین شهر در محدوده شهرستان قلعه گنج در جنوبی‌ترین نقطه استان کرمان و همجوار با مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان، رَمِشک نام دارد که از سال 1397 به شهر تبدیل شده اما هنوز به عنوان یک شهر به آن نگاه نشده و از بسیاری امکانات محروم است. اینجا هنوز با فضای شهری فاصله دارد و جای خالی تشکیلات یا نیروی انسانی بسیاری از دستگاه های دولتی و نظارتی موجب افزایش تخلفات در برخی اصناف از جمله نانوایی‌ها شده است.

فعالیت یکساعته برخی نانوایان

امام جمعه رمشک که این مشکلات را در خطبه های چند هفته پیش نماز جمعه هم مطرح کرده بود در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: برخی نانوایی ها فقط نیم ساعت یا یک ساعت فعالیت می کنند و در این زمان هم نانی بسیار بی کیفیت به مردم ارائه می دهند که قابل استفاده نیست.

مولوی حسن رمشکی با بیان اینکه از پنج نانوایی شهر هم فقط یک نانوایی هم صبح و هم عصر فعالیت می کند ادامه داد: فروش سهمیه سوخت درآمد بیشتری برای نانوایی ها دارد و ترجیح می دهند آن را بفروشند و به نظر می رسد به همین دلیل به کیفیت نان و زمان باز بودن نانوایی اهمیتی نمی دهند.

جای خالی نظارت

فرماندار شهرستان قلعه گنج هم در این زمینه گفت: قاچاق آرد در منطقه زیاد است البته مشکل دیگر نیز گرانی کرایه حمل آرد توسط شرکت خلیج فارس است که این در نهایت به ضرر مصرف کننده خواهد بود.

محمد فلاح کهن افزود: بعضی نانوایی ها فقط با این انگیزه مجوز گرفته اند که سهمیه های آرد و سوخت را بفروشند و ما از مردم و امام جمعه شهر می خواهیم به ما اطلاع دهند کدام نانوایی به طور دقیق، اقدام به فروش سهمیه می کنند.

وی اضافه کرد: در رمشک جهاد کشاورزی (به عنوان ناظر اصلی) فقط یک نیرو دارد که در نمایندگی و ساختمان مستقر است و صنعت، معدن و تجارت هم هیچ نیرویی در رمشک ندارد.

فلاح کهن یادآور شد: صنعت، معدن و تجارت در جنوب کرمان چارت اداره کلی به میزان نیاز ندارد؛ در قلعه گنج این اداره هم فقط یک نیروی انسانی وجود دارد.

جای خالی تعزیرات

وی با اشاره به یک امر تاثیرگذار دیگر بر افزایش تخلفات در صنف نانوایی ها اظهار کرد: تعزیرات در منطقه حضور ندارد و در جواب درخواست ما گفته اند توسعه تشکیلات ممنوع شده است؛ در این شرایط چگونه می توان با گران فروشی و تخلفات مقابله کرد.

فرماندار قلعه گنج اضافه کرد: تعزیرات برای 6 شهرستان جنوبی فقط در شهرستان کهنوج 2 نیروی انسانی مستقر کرده است و چطور می توانند با 2 نیرو به امور این 6 شهرستان رسیدگی کنند.

برابر آمارها رمشک چهار هزار و 600 نفر جمعیت دارد و اکثریت جمعیت آن نیز به زبان بلوچی گفت و گو می کنند. پیش از شهر شدن رمشک مردم سهمیه آرد روستایی داشتند و خود به پخت نان می پرداختند اما از سال 1397 که سهمیه آرد به نانوایی ها اختصاص پیدا می کند چنین مشکلاتی تشدید شده است که می طلبد مسئولان متولی در این زمینه نظارت ها را به منظور حل مشکلات مردم تشدید کنند.

شهرستان قلعه گنج در 420 کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان واقع شده است.

قاچاق سوخت در جنوب کرمان به واسطه نزدیکی به مرزهای جنوبی و شرقی کشور طی سال ها اخیر آنقدر زیاد شده که مشکلات زیادی را در بخش های مختلف برای شهروندان ایجاد کرده است.

بربادرفتن سرمایه‌ای که متعلق به همه ایرانیان است به بهای بسیار نازل و انتقال آن به آن سوی مرزها، سوانح متعدد رانندگی، آتش گرفتن خودروها و مخازن نگهداری سوخت تنها بخشی از تبعات این پدیده است که در کنار صف های شلوغ مقابل جایگاه ها که زحمت شهروندان را مضاعف کرده، نمود دارد.

این درحالی است که آنطور که مسئولان می گویند بیشتر گلخانه ها و دیگر واحدهای اقتصادی نیز باوجود احداث خط لوله گاز، از گازکشی امتناع می کنند و ترجیح می دهند همچنان از سهمیه سوخت استفاده کنند.

شنیده می شود برخی افراد چندین تراکتور یا کامیون فرسوده و بلااستفاده خریده اند تا از کارت های سوخت آنها برای قاچاق و به دست آوردن سودهای آنچنانی بهره بگیرند و این مهم مسئولان را به تدابیر سخت و بازدارنده کشانده است.

راه های کنترل و پیشگیری از قاچاق طی سال های اخیر سبب بروز مشکلاتی مثل صف های طولانی مقابل جایگاه ها نیز شده است؛ استفاده از کارت های آزاد سوخت در جایگاه ها محدود و ساماندهی شده و انتظار می رود با همراهی بیشتر مردم ضمن جلوگیری از قاچاق سوخت از مشکلات سایر شهروندان که در قاچاق نقشی ندارند نیز کاسته شود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

وزیر راه بر مزار سردار دلها و دختر کاپشن صورتی

بازدید وزیر راه از پروژه بزرگ مسکن کوهسار کرمان

اطلاعیه سازمان حج و زیارت درخصوص نحوه ثبت‌نام «عمره» 1404- 1405

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان منصوب شد

نامه آیت‌الله نوری‌همدانی تقدیم پاپ شد

آن‌که جنگ را می‌شناخت و صلح می‌خواست

نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی 12 روزه

کرامت کویر کرمان با طعم گیلاس و زردآلو

هیات رییسه شورای اسلامی شهر کرمان تغییر کرد

وزیر بهداشت آخرین وضعیت مجروحان حادثه تروریستی سیستان و بلوچستان را پیگیری کرد

2 عنصر عملیاتی گروهک تروریستی منافقین در ایران اعدام شدند

استفاده نمایندگان از تلفن همراه در صحن ممنوع است

ترک وظایف موجب احضار رییس اداره ورزش و جوانان ارزوئیه به دادگاه شد

استاندار کرمان: مدیران استانی اهتمام لازم را برای جذب اعتبارات داشته باشند

رسوب 2 هزار و 800 میلیارد تومان در حساب دستگاه‌های اجرایی کرمان

عارف: هوشیاری مردم همواره مانع از به ثمر نشستن اهداف شوم تروریست‌ها شده است

امام جمعه مسجد مکی زاهدان حمله تروریستی به دادگستری را محکوم کرد

بازگشت حدود یک میلیون افغان به افغانستان از ابتدای تیرماه

مشمولان فاقد معافیت تحصیلی امکان خروج از کشور و شرکت در مراسم اربعین را ندارند

پرونده‌های تصادفات دیگر به دادگستری ارجاع نمی‌شوند

حل مشکل ترخیص 15 هزار خودروی وارداتی در منطقه ویژه بم با ورود دستگاه قضایی

دهکده سلامت کرمان کجاست؟

اجتماعِ بزرگِ زینبیون در حمایت از حریمِ ولایت

مذاکرات آتش‌بس غزه در مرحله مقدماتی است

ببینید | ای ایران بخوان؛ پیام حساب کاربری رهبر انقلاب در شبکه ایکس

فعالیت دستگاه‌های اجرایی شهر تهران روز شنبه تعطیل است

امام جمعه کرمان: آمریکا سیلی محکمی از ملت ایران خورد

اطلاعیه بانک سپه درمورد برداشت مبالغی از حساب مشتریان

روسیه: دانش، تجربه، مهارت و اراده سیاسی ایران نابود شدنی نیست

مجلس شورای اسلامی طرح تعلیق همکاری ایران با آژانس را تصویب کرد

پیش بینی برداشت 8 هزار تن زردآلو از باغات جنوب کرمان

6 تن از شهدای حمله‌رژیم صهیونیستی یزد، کرمانی بودند

بسته حمایت از صنایع به‌زودی ابلاغ می‌شود

تجمع مردم و دانشگاهیان در حمایت از نیرو‌های مسلح

وزیر بهداشت: تاکنون 606 نفر در جنگ شهید شده‌اند

مهاجرانی: پیروزی بزرگ امروز حاصل پایمردی ایرانیان است/ تشکر از درایت مقام معظم رهبری

وزیر راه: با غیرت رانندگان در این جنگ 12 روزه مردم با کمبود کالای اساسی روبه‌رو نشدند

عضو کمیسیون امنیت ملی: تجاوز به ایران نشانه تزلزل در ایفای نقش نهادهای بین‌المللی است

دستگیری و احضار 11 نفر در زرند به اتهام تشویش افکارعمومی

سامانه راداری در جنوب عراق هدف قرار گرفت

صربستان فروش مهمات به اسرائیل را متوقف کرد

شرط عراقچی برای توافق آتش بس

دست کم شش کشته در جدیدترین موج حمله موشکی ایران به سرزمین های اشغالی

سرلشکر پاکپور: در صورت تکرار تعدی به ایران پاسخ‌های کوبنده‌تری می‌دهیم

مقر سرفرماندهی نیروی هوایی ارتش تروریستی آمریکا در منطقه غرب آسیا هدف حمله موشکی ایران

نویسندگان کرمان حمایت می‌شوند

زندگینامه شهید سردار حسین سلامی؛ پاسدار بی‌پروا

«سحر امامی» و بازنمایی دو تصویر متفاوت از زن ایرانی در شبکه‌های اجتماعی

کمالوندی: آلودگی پرتویی و تشعشعات هسته‌ای در خارج از سایت‌ها گزارش نشده‌ است

عراقچی: برنامه هسته‌ای ایران، وارداتی نیست که با بمباران از بین برود