آخرین مطالب

رییس سازمان انرژی اتمی: از فاز تحقیقات هسته‌ای عبور کرده‌ایم اجتماعی

رییس سازمان انرژی اتمی: از فاز تحقیقات هسته‌ای عبور کرده‌ایم

  بزرگنمایی:
- رییس سازمان انرژی اتمی گفت: در این دوره از فعالیت سازمان انرژی عبور از فاز تحقیقات و وارد فاز صنعتی شدن را در دستور کار داریم و یکی از تحقیقات علمی ما در راستای توسعه صادرات ، فناوری پلاسما است.

 محمد اسلامی روز شنبه در آیین بهره برداری از نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما کشور در شهر رفسنجان افزود:محور ما در واقع این است که چرخه فعالیت و فرآیند خلاقیت و نو آوری بتواند حل مساله انجام دهد و پاسخگوی نیاز کشور و مردم باشد.

به گفته وی، فناوری پلاسما از 20 سال پیش در حوزه پزشکی استفاده می‌شود اما با همت همکاران و با عبور از فاز تحقیقات، وارد فاز صنعتی شده‌ایم که امروز نتیجه آن را در رفسنجان (راه اندازی کارخانه آلودگی زدایی خشکبار) مشاهده کردید.

اسلامی تصریح کرد: چرخه فعالیت در فرآیند نوآوری باید بتواند حل مساله را انجام دهد و برای نیاز کشور و مردم پاسخگو باشد.

وی اظهار داشت: سازمان انرژی اتمی ایران اهتمام ویژه‌ای در زمینه استفاده از فناوری هسته‌ای برای حل مسائل و مشکلات کشور، بردن فناوری هسته‌ای و نتایج استفاده از آن در زندگی مردم دارد.

معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی گفت: این دوره یکی از تاکیدات محوری، عبور از فاز تحقیقات و وارد فاز صنعتی شدن بوده که در راستای سند جامع سازمان انرژی اتمی در حال انجام است.

وی گفت: یکی از محورهای مورد توجه در سازمان انرژی اتمی ایران؛ کشاورزی، مواد غذایی و ارتقای کیفیت آنها در فرآیند امنیت غذایی است، فناوری پلاسمای سرد به عنوان یکی از فناوری‌های تاثیرگذار در نظر گرفته شده و دارای ظرفیت گسترده‌ای است که می‌تواند در عرصه‌های مختلف نظیر حوزه‌های پزشکی، کشاورزی و محصولات غذایی، صنعت و نیز در حوزه آب، خاک و محیط زیست به‌کار گرفته شود.

 

 

اسلامی با اشاره به اینکه پسته یکی از مهم‌ترین محصولات کشور در استان کرمان تولید می‌شود و کانون تولید آن در رفسنجان است ادامه داد: برای رفع مشکلات موجود در زمینه تولید پسته و باغداران بر آن شدیم این منطقه را در اولویت برنامه‌های سازمان انرژی اتمی ایران قرار دهیم.

وی گفت: به همین دلیل از 2 سال قبل به این موضوع پرداختیم و مسائل مطالعاتی و طراحی‌های تکمیلی این طرح انجام شد تا امروز شاهد بهره‌برداری از این کارخانه باشیم. این کارخانه در سال‌های گذشته متروکه بود و از طریق تملک در اختیار شرکت فناوری پلاسما به عنوان متولی این کار قرار گرفت که توانست نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما در کشور را احداث کند.

 

 

 

رییس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: امروز شاهد شروع به کار این فناوری در حوزه صنعت در استان کرمان هستیم که این فناوری می‌تواند به عنوان گام نخست ترویجی در نظر گرفته شود و امیدواریم کاربرد آن برای فعالان و صادرکنندگان پسته به منظور جلوگیری از آسیب‌ها و ضربه به صادرات گشایشی ایحاد کند.

وی گفت: همچنین امیدواریم به برکت این محصول، فعالان بخش کشاورزی ورود کنند و استقبال عملی ادامه باشند تا در آینده فناوری پلاسما در بخش کشاورزی گسترش یابد و پایدار بماند.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما هم در این آیین گفت: امروز موفق شدیم نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی از خشکبار مبتنی بر فناوری پلاسما را در کشور و شهر رفسنجان افتتاح کنیم.

مهدیه بختیاری توضیح داد: پلاسما در توالی حالت جامد، مایع و گاز به عنوان حالت چهارم ماده شناخته می‌شود؛ پلاسما در واقع محیط غیرتعادلی است که کنترل آن در اختیار ما قرار دارد. با استفاده از گونه‌های اکسیداتیوی که در پلاسما وجود دارد، اسپر قارچ را حذف می‌کنیم و این فرایند سبب می‌شود تا قارچ یا باکتری بتواند در خشکبار رشد نکند.

وی گفت: در مورد سموم نیز با از بین بردن و شکستن پیوندهای ترکیبات آلی، گونه‌های اکسیداتیو باعث از بین رفتن سموم می‌شوند.

 

 

مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما تصریح کرد: از این فناوری نخستین‌ بار در کشور استفاده شده و امیدواریم این کارخانه تبدیل به الگویی در صنعت کشاورزی شود و بتوانیم نسبت به احداث و بهره‌برداری از واحدهای بیشتر بر مبنای فناوری پلاسما در کشور اقدام کنیم.

وی گفت: اگر این اتفاق رخ دهد، خواهیم توانست تمامی ظرفیت تولید داخل کشور را با این فناوری پوشش دهیم؛ با استفاده از این فناوری و افزایش کیفیت و سلامت خشکبار قادر خواهیم بود نسبت به تولید محصولاتی با کیفیت بالا و امنیت غذایی بیشتر اقدام کرده و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه کنیم.

بختیاری اضافه کرد: این فناوری به ما کمک می‌کند تا بار میکروبی گیاهان دارویی را نیز حذف کنیم و بتوانیم در زمینه صادرات این محصولات موفق باشیم.

به گزارش ایرنا نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای فناوری پلاسما کشور امروز (شنبه) با حضور "محمد اسلامی" معاون رییس‌ جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران، "غلامرضا نوری قزلجه" وزیر جهاد کشاورزی و برخی از مدیران این وزارتخانه، مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما، جمعی از مدیران صنعت هسته‌ای، استاندار کرمان و مسوولان محلی در رفسنجان به بهره‌برداری رسید.

کارخانه فرآوری خشکبار در رفسنجان با شعار «پشتیبان سلامت غذایی، در مسیر صنعت نوآور»، ظرفیت پذیرش سه تن محصول در هر ساعت دارد. در فاز نخست بهره‌برداری از این کارخانه، سالانه 6 هزار تن خشکبار نظیر پسته، بادام، بادام زمینی و نیز محصولاتی مانند ذرت، غلات، دانه‌های روغنی، و حبوبات، آلودگی‌زدایی و فرآوری خواهند شد


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

استاندار کرمان: نیروهای بومی استان در هیات مدیره معادن به کار گرفته شوند

آلرژی فقط یک عطسه ساده نیست!

علت حادثه بندر شهید رجایی مشخص شد

تعرفه جدید برق ابلاغ شد؛ افزایش قیمت از اول خرداد

هر گونه سهل‌انگاری در حادثه بندر شهید رجایی به مردم اعلام می‌شود

ظرفیت‌ها برای احداث 2 شهرک‌ صنعتی جدید در بم بسیج شد

نوجوانی پشت فرمان اتوبوس شهری در کرمان نشست و حادثه‌ آفرید

مقام آمریکایی: دور سوم مذاکرات با ایران مثبت و سازنده بود

انفجار در بندر شهید رجایی 6 مفقودی دارد

وزیر کشور: حادثه انفجار بندرشهید رجایی تاکنون 8 کشته و 750 مصدوم داشته است

وزیر بهداشت: بر اوضاع درمانی حادثه بندر شهید رجایی کنترل داریم

پیگیری مستمر رئیس جمهور از مدیریت حادثه انفجار در بندر شهید رجایی

158 هزار سند دفترچه‌ای در کرمان هنوز به تک برگ تبدیل نشده است

برنامه‌های ویژه برای مدیریت نارضایتی‌ها و امنیت سرمایه‌گذاری در کرمان

آدامس، حاوی هزاران ذره میکروپلاستیک در بزاق دهان

خوراکی های مفید و طبیعی برای رفع حالت تهوع

8 مدال طلا، نقره و برنز حاصل تلاش نمایندگان تکواندوی ایران در روز نخست

مرضیه جعفری سرمربی تیم ملی فوتبال زنان شد

استاندارد کرمان: درباره مشکل ترخیص خودروهای دپو شده توپ در زمین ما نیست

یزد، شهر جهانی زیورآلات سنتی شد

رییس علوم پزشکی کرمان: معادن بهره‌ای برای بخش سلامت استان نداشته است

پایداری هوای گرم در کرمان/ جنوب استان به 45 درجه می‌رسد

انتصاب جوان‌ترین مدیرکل آموزش‌وپرورش ایران/از مدیریت خلاق تا دغدغه تفاوت‌ نسلی

کمپر؛ وقتی خانه، همراه همیشگی سفر است

رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی امسال، یکی از پرشکوه‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود

تحول پس از دیدن برنامه تلویزیونی باعث اعتراف یک سارق در کرمان شد

دعوت مراجع تقلید و علما برای راهپیمایی روز جهانی قدس

سردار تنگسیری: یمن از هیچ کسی فرمان نمی‌گیرد

آغاز اعزام حج تمتع از 15 اردیبهشت

هشدار زرد هواشناسی کرمان برای بارندگی و کاهش دما

329 مصدوم و بیمار به بیمارستان‌های کرمان منتقل شدند

تبانی برای قاچاق 50 هزار لیتر نفت سفید در جیرفت ناکام ماند

مدیر جدید مخابرات کرمان: توسعه اینترنت 5G را در برنامه داریم

شتاب زدگی، سرعت و سبقت غیر مجاز، عوامل تصادفات نوروز

پزشکیان: در چرخش دوباره ایام، قدر خود را بالاتر و والاتر از آنچه هست، رقم خواهیم زد

رهبر انقلاب: شعار امسال «سرمایه‌گذاری برای تولید» است

چگونه سفری ارزان و خاطره‌انگیز داشته باشیم؟

معاون استاندار کرمان: مشکل سوخت تراکتورها با اصلاح سند قابل حل است

ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان در پهناورترین استان ایران آغاز به کار کرد

برخورد پلیس با خودروهای متخلف و شوتی‌ در کرمان شدت گرفته است

ویژگی‌های نهال استاندارد

عیدانه‌ای برای دوستداران مستند؛ 235 مستند در شبکه نمایش خانگی عرضه شد

قالیباف:مجلس برای معیشت مردم گام های اساسی برداشت/ ریشه اصلی مشکلات اقتصادی سوء مدیریت است

تعیین سرنوشت سوابق تحصیلی دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل 1403 به قبل در دست بررسی

تاکید امام جمعه کرمان بر نظارت بر بازار

آمریکایی‌ها در عمل تحریم و در سخن درخواست مذاکره می‌کنند

قالیباف: توزیع کالابرگ هر ماه انجام خواهد شد

دو سوم جمعیت استان با آموزش و پرورش مرتبط هستند

ساعت کاری دفاتر پستی کرمان افزایش یافت

رئیس‌جمهور:مدیریت،برقراری تعادل بین منابع و مصارف است/آینده را خودمان باید ترسیم کنیم