آخرین مطالب

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه اعلام کرد؛

رشد تجارت با ترکمنستان در دولت سیزدهم/ بهره‌برداری از خط ریلی چابهار- زاهدان در سال آینده اقتصادی

رشد تجارت با ترکمنستان در دولت سیزدهم/ بهره‌برداری از خط ریلی چابهار- زاهدان در سال آینده

  بزرگنمایی:
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان اینکه روابط تجاری ایران با ترکمنستان در دولت قبل تقریبا متوقف شده بود، گفت: تجارت دو کشور در دولت سیزدهم رشد بسیار خوبی داشته و انتظارمان این است که به ۳ میلیارد دلار برسد.

 مهدی صفری با اشاره به برگزاری هفدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان، اظهار داشت: این کمیسیون مشترک بعد از یک سال برگزار می‌شود، البته روابط تجاری ما با ترکمنستان در دولت قبل تقریبا متوقف شده بود؛ به طوری که حجم تجارت ما با این کشور به 6 میلیارد دلار رسیده بود، اما بعد از آنکه مشکلاتی در مورد مسائل گاز رخ داد، مبادلات دو کشور به 120 میلیون دلار کاهش داشت.

وی افزود: خوشبختانه در دولت سیزدهم با سفر آقای رئیسی به ترکمنستان و رئیس جمهور ترکمنستان به ایران، حجم تجارت دو کشور رشد بسیار خوبی داشته است؛ البته انتظارمان این است که تجارت ایران با ترکمنستان به 3 میلیارد دلار برسد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ادامه داد: بخش‌های مهم ما صدور خدمات فنی و مهندسی به ترکمنستان است از پروژه‌های بزرگی در این کشور توسط شرکت‌های ایرانی در حال انجام است و به شرکت‌های ایرانی اعتماد دارند.

صفری گفت: نمایشگاه بزرگی با نام "ایران پروژه" قرار در حاشیه این کمیسیون برگزار شود که این نمایشگاه با دستور دو رئیس جمهور برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه تمرکزمان روی بخش کالا و قطعات پالایشگاهی است، اضافه کرد: در بخش مصالح ساختمان نیز فضای بسیار خوبی برای همکاری وجود دارد.

معاون معاون وزیر خارجه کشورمان مهم‌ترین مسئله در روابط ایران و ترکمنستان را ترانزیت عنوان کرد و گفت: ترکمنستان علاوه بر دریای خزر، دروازه ورود ما به آسیای مرکزی است، البته توافقاتی با این کشور از لحاظ تعرفه و همسان کردن قیمت‌ها داشتیم که ترد کامیون‌ها به صورت ترانزیت یا دوجانبه شکل گرفته و رشد بسیار خوبی نسبت به سال گذشته داشته است.

صفری بیان کرد: آینده خوبی در بخش روابط اقتصادی دو کشور می‌بینم و یکی از مسائل بسیار مهم ترکمنستان ترانزیت کالا به هند و کشورهای خلیج فارس از طریق ایران است.

وی تاکید کرد: اساس کار ما با ترکمنستان در بخش صدور خدمات فنی- مهندسی و در طرف مقابل واردات گاز از این کشور برای مصارف خودمان و سوآپ گازی به کشورهای قفقاز است که در دولت سیزدهم مورد تاکید قرار دارد.

معاون وزیر خارجه کشورمان بیان کرد: زمانی که دولت سیزدهم شکل گرفت، رئیس جمهورمان تاکید بسیار زیادی نسبت به برگزاری کمیسیون‌های مشترک داشتند زیرا این کمیسیون‌ها در روابط دوجانبه به خصوص در بخش اقتصادی و کنسولی بسیار موثر است.

صفری با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران پروژه، گفت: این نمایشگاه در جهت رشد صادراتمان به ترکمنستان بسیار موثر است.

وی با بیان اینکه ترکمنستان برلی ترانزیت کالا از مسیر ایران تقاضا دارد و خیلی علاقمند هستند، اظهار داشت: امروز گوگردشان را از طریق بندرعباس جابجا می‌کنند اما ترانزیت از مسیرهای دیگری هم می‌تواند انجام شود.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه حجم ترانزیت از ایران نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشته است، تاکید کرد: خط ریلی چابهار- زاهدان، کریدور شمال به جنوب را تکمیل می‌کند و کالاها با سرعت بالاتری جابجا می،شوند و سبب رشد ترانزیت خواهد شد.

صفری با بیان اینکه علاوه بر ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و قرقیزستان درخواست ترانزیت کالا از ایران را دارند، گفت: خط ریلی چابهار- زاهدان باید هرچه زودتر تکمیل شود و یکی از اولویت‌های حوزه راه باید انجام این پروژه مهم باشد البته وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده این پروژه سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نمایشگاه بومی‌سازی و نیازمندی‌های مس سرچشمه رفسنجان

توقیف بیش از 2 هزار خودروی شوتی و هنجارشکن در کرمان

مشاور رییس جمهور: مسیر سبز گمرکی برای تسریع در صادرات تعریف می‌شود

تبدیل وضعیت شغلی فرزندان ایثارگران در لایحه جدید گنجانده شد

آغاز مرمت برج قلعه تاریخی معاذ در فهرج

حکم اعدام متجاوز به عنف در پوشش مسافرکش در میناب اجرا شد

اطلاعیه دعوت به راهپیمایی 13 آبان در سراسر کشور

به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم

روستای حسین‌آباد خدابنده: از نخلستان‌های سرسبز تا چالش‌های آبادانی – تلاش‌های یک دهیار برای آینده روشن!

دراج، نگین خوش‌آواز باغات فهرج، در آستانه فراموشی: زنگ خطر برای طبیعت بکر این منطقه!

تقدیر وزیر آموزش و پرورش از استاندار کرمان برای اجرای طرح "حامی

هشدار زرد هواشناسی در کرمان

پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است

پاییز امسال خشک‌ترین دوره، طی چهل سال گذشته

طائب: نسل Z می‌گوید باید موشک بیشتری داشته باشیم

تشرف حدود 47 هزار ایرانی به حج از ابتدای عملیات عمره 1404

عراقچی: موشک هایمان را در نبردی واقعی آزمایش کردیم

تجربه موفق انتخابات تمام الکترونیک در 32 شهر کشور

حادثه آفرینی خودروی حامل اتباع غیر مجاز

پیامدهای غیبت از خدمت سربازی؛ از قطع یارانه تا محرومیت از سفر

فرصت ثبت نام حج تمتع 1405 برای اولویت‌های جدید فراهم شد

سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران

سکته قلبی عامل 24 درصد مرگ‌ها در ایران است

شفیع آباد شهداد بهترین روستای گردشگری جهان

واگذاری خودرو 200 کرمانی را نقره داغ کرد

روشی ساده و کاربردی برای محافظت از دندان‌ها در برابر پوسیدگی

آغاز پیش فروش محصولات سایپا از فردا

استفاده از گوشی سلامت چشم را تهدید می‌کند

گسترش پشه آئدس در 10 شهرستان هرمزگان/ ابتلای 74 نفر به تب دِنگی

«ملاکمال» معتمد بلوچ ترور شد/ قرارگاه قدس سپاه بیانیه داد

اثر بخشی یک مسکن رایج در کاهش خطر سرطان رحم

سپاه: شهادت جمعی از سران طوایف اهل‌سنت بی‌پاسخ نمی‌ماند

نمایش یک پهپاد در مجلس بریتانیا و انتساب آن به ایران «مضحک» است

جاسوس موساد در قم اعدام شد

آفت سرخرطومی حنایی درختان خرما هنوز دست بردار نیست.

فردا آخرین مهلت استعفای انتخابات شوراهای شهر

همایش روستا وعشایر در فهرج

تاکید رئیس شورای اروپا بر ادامه دیپلماسی با ایران

رهبر انقلاب: به وعده‌ی الهی پیروزی حق و زوال باطل یقین کنیم

فاز دوم طرد اتباع غیرمجاز هفته جاری اجرایی می‌شود

از فردا ساعات کاری «عادی» می‌شود

کشف سوخت قاچاق در بم

سازش دو طایفه در ریگان

لازمه مقابله با اسرائیل و آمریکای جنایت‌کار وحدت امت اسلامی است

تغییر 15 امام جمعه در کرمان

مردم شرق کرمان در انتظار عمل مسئولان به وعده‌ها

آزادی گروگان 18 ساله در عملیات پلیس بم

سرلشکر موسوی: ایران، دیپلماسی و مذاکره را بهترین روش حل مشکلات می‌داند

معاون استاندار کرمان: کوتاهی در حوزه بهداشت و درمان پذیرفتنی نیست

استاندار: کرمان می‌تواند به کانون‌ رویدادهای بین‌المللی گردشگری کشور تبدیل شود