آخرین مطالب

حضور 22 هزار دانش‌آموز کرمانی در طرح نخلبان کوچک؛ مشارکت مردمی علیه آفت خرما اخبار استان کرمان - علمی

حضور 22 هزار دانش‌آموز کرمانی در طرح نخلبان کوچک؛ مشارکت مردمی علیه آفت خرما

  بزرگنمایی:
- ۲۲ هزار دانش‌آموز با اجرای طرح «نخلبان کوچک» در مدارس کرمان، به‌عنوان دیده‌بانان نخلستان‌ها وارد میدان شده تا با آموزش‌های ساده و مردمی، در شناسایی و گزارش آفت خطرناک سرخرطومی خرما نقش‌آفرینی کنند؛ اقدامی که علاوه بر سرعت‌بخشی به کنترل این آفت قرنطینه‌ای، فرهنگ حفاظت از نخل‌ها را در نسل آینده نهادینه خواهد کرد.

طرح «نخلبان کوچک» برنامه‌ ای آموزشی ـ فرهنگی است که با هدف ارتقای آگاهی عمومی و ایجاد شبکه هشدار مردمی، کودکان را به پایش نخلستان‌ های خانوادگی و گزارش موارد مشکوک به آفت سرخرطومی خرما ترغیب می‌کند.

این اقدام، علاوه بر سرعت‌بخشی به کنترل آفت، زمینه‌ساز نهادینه شدن فرهنگ حفاظت از نخل‌ها در نسل آینده خواهد بود.

حضور 22 هزار دانش‌آموز کرمانی در طرح نخلبان کوچک؛ مشارکت مردمی علیه آفت خرما

اما مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: طرح نخلبان کوچک با هدف افزایش آگاهی عمومی و مشارکت مردمی در حفاظت از نخل‌ها و کنترل آفت قرنطینه‌ای سرخرطومی حنایی خرما در مدارس ابتدایی مناطق خرماخیز شمال استان کرمان در حال اجراست.

فاطمه منگلی افزود: این طرح نتیجه همکاری سازمان جهاد کشاورزی، آموزش‌وپرورش، اداره‌کل پدافند غیرعامل استانداری و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان است.

وی تصریح کرد: سرخرطومی حنایی خرما یکی از خطرناک‌ترین آفات قرنطینه‌ای جهان است و به‌عنوان چهارمین عامل تهدیدکننده امنیت غذایی شناخته می‌شود که با توجه به خسارت‌های سنگین این آفت، مشارکت مستقیم مردم، به‌ویژه کودکان و خانواده‌ها، در شناسایی و کنترل آن، ضروری است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی اظهار داشت: در قالب این طرح، دانش‌آموزان پایه‌های چهارم تا ششم ابتدایی، با آموزش ساده و تصویری، با علائم اولیه آفت آشنا می‌شوند.

وی ادامه داد: دانش آموزان پس از دریافت آموزش ها نخل‌های مربوط به خانواده خود را پایش می‌کنند.

منگلی گفت: دانش‌آموزان در صورت مشاهده موارد مشکوک، گزارش را به معلم مدرسه منتقل می‌کنند و معلمان نیز آن را به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اطلاع می‌دهند تا تیم‌های فنی اقدام به بررسی و تیمار نخل ها کنند.

.

وی تصریح کرد: این زنجیره ارتباطی موجب ایجاد سیستم هشدار زودهنگام مردمی شده و علاوه بر افزایش سرعت کشف و کنترل آفت، موجب نهادینه شدن فرهنگ حفاظت از نخل‌ها در نسل آینده می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان بیان کرد: مرحله نخست طرح در مدارس شهرستان‌های بم، ریگان، فهرج، نرماشیر، گنبکی، ارزوییه و شهداد کرمان به مرحله اجرا درآمد که در راستای اجرای آن بیش از 22 هزار دانش‌آموز در آن مشارکت خواهند داشت.

وی ادامه داد: بسته‌های آموزشی تصویری و فرم‌های گزارش‌دهی استاندارد برای معلمان طراحی شده تا داده‌ها به‌صورت مستند و قابل پیگیری به دستگاه‌های اجرایی ارسال شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان در پایان گفت: طرح نخلبان کوچک نه تنها یک برنامه آموزشی، بلکه حرکت فرهنگی و اجتماعی است که نسل آینده را به عنوان نگهبانان نخلستان‌ها و حافظان امنیت غذایی کشور تربیت می‌کند و با مشارکت کودکان و خانواده‌ها، می‌توانیم درختان آلوده را زودتر از هر سامانه فنی شناسایی و تیمار کنیم.

وی تیرماه سال جاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعتبارات اختصاص‌یافته برای مقابله با این آفت را ناکافی اعلام کرده بود.

به گفته وی، با توجه به گستردگی نخلستان‌ها و ضرورت پایش مستمر، مقابله مؤثر با این آفت در شمال استان کرمان نیازمند اعتباری بیش از پنج میلیارد تومان است.

استان کرمان به ویژه در شرق و جنوب از قطب های مهم تولیدو صادرات خرمای کشور به شمار می روند. نخل های جنوب استان نیز درگیر این آفت بوده اند که سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان پیگیر تیمار و درمان آنهاست.

انتظار می رود بهره برداران و کشاورزان نیز مراقبت لازم را داشته باشند و برای انتقال پاجوش یا کاشت نهال نخل از هر شیوه ای استفاده نکنند و نیز ضمن ردیابی آفت در درختان خود، زمینه سلامت بیشتر درختان و محصولات خود و سایر بهره برداران را فراهم آورند.

گفته می شود برخی افراد با تصور اینکه درختان نخل کشورهای عربی از کیفیت مناسب‌تری برخودارند اقدام به قاچاق پاجوش این درختان می‌کنند؛ غافل از اینکه همراه با ورود این پاجوش‌ها آفتی قرنطینه‌ای با نام سوسک سرخرطومی حنایی را به جان نخلستان‌های خود می‌اندازند که در مدت زمان 2 سال مرگ خاموش و بی صدای درختان نخل را رقم می‌زند.

واقعیت اینکه سوسک سرخرطومی حنایی بعد از ورود به تنه درخت با تخم گذاری، افزایش جمعیت و در نتیجه ایجاد دالان هایی طویل، لایه های حیاتی درخت را از بین می برد و در صورت متوجه نشدن کشاورز بعد از مدتی با کج شدن تاج نخل، درخت از درون تهی می شود و بر زمین می افتد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بارش نزولات جوی مدارس برخی مناطق کرمان را به فضای مجازی کشاند

پیگیری پرونده‌های اغتشاشات کرمان بر اساس قانون تشدید مجازات جاسوسی

جزئیات مراحل ثبت‌نام افراد به عنوان سرپرست برای دریافت کالابرگ

پشه‌ها خونخوارتر شده‌اند!

آغاز ثبت‌ نام آزمون سراسری 1405 از 18 اسفند

پرداخت پاداش و اضافه‌ کار به کارمندان دولت مبتنی بر عملکرد می‌شود

آغاز پروژه اعدام‌سازی با انتشار اخبار جعلی درباره احکام قضایی متهمان اغتشاشات

بروز سکته مغزی در مردان بیش از زنان است/ زمان طلایی درمان را جدی بگیرید

آیا نوشیدن چای داغ در اول صبح به بهبود عفونت معده کمک می‌کند

پرداخت تسهیلات 30 میلیون تومانی با کارمزد صفر درصد به کارکنان آموزش و پرورش

2855 روستای کرمان آماده برگزاری انتخابات شوراها

دادستان کرمان: تصمیمات جدید برای تعیین تکلیف بازداشت‌شدگان اغتشاشات اخذ می شود

جشنواره گل تراکتور در هوای سرد تبریز

استاندار کرمان بر نگاه واقع بینانه به حوزه اتباع تاکید کرد

هشدار پلیس درباره کلاهبرداری سایبری همزمان با واریز کالابرگ 4 میلیونی

فریب افکار عمومی با هوش مصنوعی؛ تولید و انتشار تصاویر جعلی جرم است

استاندار کرمان: کتابخانه‌های عمومی به پایگاه‌های موثر فرهنگی و اجتماعی تبدیل شوند

برج اکرم: نگین تلاش در قلب کویر

حضور 560 هزار دانش‌آموز در طرح سراسری اعتکاف

مادورو و همسرش دوشنبه در دادگاه فدرال نیویورک حاضر می‌شوند

طلسم مرمت خانه‌شهر کرمان می‌شکند؟

140 مسجد کرمان جلوه‌ای از دلدادگی در آیین اعتکاف

پیش‌بینی یخبندان شبانه در کرمان تا پایان هفته

تشریح جزئیات دستگیری مادورو از زبان ترامپ

سردار قاآنی به مقام شامخ سپهبد شهید سلیمانی ادای احترام کرد

آغاز اجرای طرح جدید کالابرگ/ هر نفر ماهانه یک میلیون تومان

آنفلوآنزا؛ راه‌های پیشگیری و نکاتی برای مراقبت از کودکان

عرضه بنزین سوپر و تجربه‌ای جدید در تامین بازار سوخت

پزشکیان:راه شهید سلیمانی و سرداران مقاومت را با قدرت ادامه خواهیم داد/ آماده شهادتیم

هماهنگی حداکثری برای سالگرد شهید سلیمانی در کرمان؛ زیرساخت‌های ارتباطی و ایمنی تامین شد

روایت شیخ حسن العبادی از حضور حاج قاسم در محاصره بلد؛ خون مقاومت در رگ‌ها جاری است

صدقه جاریه و اجرای حدود 190 پروژه توسعه و بازسازی عتبات عالیات

اگر حاج‌قاسم بود، چه می‌کرد؟

بازرس کل قضایی کرمان بر لزوم رفع مشکلات شرکت فن‌سازان تاکید کرد

امام جمعه کرمان: دستیابی به نرخ باسوادی 94 درصد در استان دستاورد مهمی است

آتش‌نشان کرمانی از بیمارستان مرخص شد

مشارکت 24 هزار میلیارد ریالی بنگاه‌های اقتصادی با آموزش و پرورش کرمان

تداوم هشدارها در کرمان؛ ناپایداری‌های جوی تا صبح چهارشنبه

آمادگی کامل پلیس راهور کرمان برای اجرای محدودیت‌های ترافیکی هفته مقاومت

استاندار: کرمان پیشتاز صدور مجوز نیروگاه‌های خورشیدی کشور است‌

پوران؛ زائر زیارتگاه عشق و نگهبان خاطره‌ها

سامانه بارشی جدید کرمان را درگیر باران، برف و سیلاب می‌کند

شهری که مُرد و زنده شد

معاون استاندار کرمان: شبکه‌ انتقال اتباع غیرمجاز به کشور در کرمان متلاشی شد

عدالت در نقطه صفر مرزی؛ خدمات قضایی جهادی به روستای محروم مَلکی رسید

کشف 5٠٠ کیلوگرم ماده مخدر شیشه در قلعه‌گنج/ قاچاقچیان متواری شدند ‌

معافیت مالیات بر درآمد کارمندان سال آینده هم پلکانی محاسبه می شود

راوی صدساله هزاره‌های خاموش کرمان

صندلی خالی یک دانشجو؛ گرامیداشت‌ شهید مدافع امنیت در امتحانات پیام‌نور ریگان

استاندار کرمان: استاد باستانی پاریزی تاریخ را به متن زندگی مردم آورد