آخرین مطالب

آنفلوآنزا؛ راه‌های پیشگیری و نکاتی برای مراقبت از کودکان پزشکی و سلامت

آنفلوآنزا؛ راه‌های پیشگیری و نکاتی برای مراقبت از کودکان

  بزرگنمایی:
- با فرارسیدن فصل سرما و آنفلوآنزا، تاکید اصلی کارشناسان بر اقدامات پیشگیرانه‌ای مانند واکسیناسیون سالانه و رعایت بهداشت دست استوار است؛ در کنار این توصیه‌های همگانی، توجه به علائم در گروه‌های حساس به ویژه کودکان، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و آگاهی از نشانه‌هایی که نیاز به مراجعه به پزشک دارند، می‌تواند به مراقبت بهتر کمک کند.

آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی جدی و به شدت مسری است که هر ساله باعث همه‌گیری‌های فصلی، بستری شدن و حتی مرگ‌ومیر، به ویژه در گروه‌های پرخطر می‌شود؛ پیشگیری از این بیماری نه تنها یک اقدام شخصی، بلکه مسئولیتی اجتماعی برای قطع زنجیره انتقال و محافظت از افراد آسیب‌پذیر جامعه محسوب می‌شود.

راهبرد موفق پیشگیری، ترکیبی از اقدامات داروی و غیردارویی است که باید به طور همزمان مورد توجه قرار گیرند؛ تمرکز صرف بر یک روش، نمی‌تواند ایمنی کامل را فراهم آورد. بنابراین، آگاهی از بایدها و نبایدهای این حوزه، سنگ بنای حفظ سلامت فرد و جامعه در فصل شیوع آنفلوآنزا است.

تزریق سالانه واکسن آنفلوآنزا به توصیه سازمان جهانی بهداشت و نظام‌های سلامت کشورها، برای همه افراد به ویژه گروه‌های پرخطر مانند سالمندان، کودکان، بیماران مزمن و زنان باردار ضروری است و از نکاتی است که در ابتدای ماههای سرد سال و پاییز مورد توجه قرار می‌گیرد.

افراد برای پیشگیری ازابتلا به ویروس باید دست‌های خود را به طور مرتب و با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه بشویند یا در صورت عدم دسترسی، از ضدعفونی‌کننده‌های الکلی مناسب استفاده کنند؛ همچنین در فصول شیوع بیماری، از تماس نزدیک با افراد بیمار خودداری کرده و فاصله فیزیکی معقول را رعایت کنند.

تغییر سبک زندکی و در پیش گرفتن سبک زندگی سالم در پیشگیری از بیماری موثر است؛ خواب کافی و باکیفیت، مدیریت استرس و فعالیت بدنی منظم، نقش به‌سزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله بهتر با ویروس‌ها دارند؛ استفاده از رژیم غذایی متعادل و سرشار از ویتامین‌ها، به ویژه ویتامین C و D، و مواد معدنی می‌تواند بدن افراد را در بهترین حالت دفاعی قرار دهد.

بهداشت دست و واکسیناسیون؛ سپر پیشگیری از آنفلوآنزا

در نهایت، پیشگیری از آنفلوآنزا یک فرآیند چندوجهی است که پیروی همزمان از بایدها و پرهیز از نبایدها را می‌طلبد؛ دکتر بهروزیان، فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، با اشاره به شیوع سالانه بیماری آنفلوآنزا گفت: والدین توجه داشته باشند که به دنبال ابتلای آنفلوآنزا در شیرخواران و کودکان، بروز علائمی مانند تنفس سریع یا دشوار، ناتوانی در خوردن و نشانه‌های کم‌آبی بدن نیازمند مراجعه فوری به مراکز درمانی است.

 

 آنفلوآنزا؛ راه‌های پیشگیری و نکاتی برای مراقبت از کودکان

 

وی تاکید کرد: آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی حاد است که عمدتاً دستگاه تنفسی را درگیر می‌کند و بیشتر با علائمی مانند تب، گلودرد، سرفه، آبریزش بینی و احتقان آغاز می‌شود. در کودکان این بیماری معمولاً با تب‌های بالا همراه است و در بزرگسالان علاوه‌بر علائم تنفسی، سردرد و درد بدن نیز مشاهده می‌شود.

بهروزیان افزود: با شروع فصل سرد سال، اپیدمی‌های آنفلوآنزا شدت می‌گیرند. اگرچه علائم آنفلوآنزا شباهت زیادی به سایر عفونت‌های ویروسی تنفسی دارد، اما شدت تب و ناخوشی عمومی در آنفلوآنزا بیشتر است. تشخیص قطعی تنها با روش‌های پاراکلینیک امکان‌پذیر است.

این فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی کودکان درباره راه‌های انتقال و پیشگیری این بیماری، گفت: ویروس آنفلوآنزا از طریق عطسه، سرفه و تماس دست‌های آلوده منتقل می‌شود. بنابراین رعایت بهداشت دست، شست‌وشوی مکرر، استفاده از ماسک مناسب در مکان‌های شلوغ و تهویه مناسب محیط از مهم‌ترین راهکارهای پیشگیری است. همچنین توصیه می‌شود افراد دارای علائم بیماری تا حد امکان در منزل بمانند و در صورت ضرورت خروج از خانه، حتماً از ماسک استفاده کنند.

 

 

 

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اهمیت واکسیناسیون در گروه‌های پر خطر گفت: کودکان زیر پنج سال، سالمندان، بیماران دارای بیماری‌های زمینه‌ای قلبی و ریوی، افراد تحت شیمی‌درمانی یا پیوند عضو و همچنین افرادی که داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، در گروه‌های پرخطر قرار دارند. واکسیناسیون سالانه برای این افراد توصیه می‌شود و مطالعات نشان داده است که واکسن می‌تواند تا 70 درصد از بستری شدن و بروز عوارض شدید جلوگیری کند.

بهروزیان خاطرنشان کرد: لوازم شخصی بیماران باید جدا نگاه داشته شود تا از انتقال بیماری جلوگیری شود. همچنین استفاده خودسرانه از داروهای گیاهی به‌ویژه در کودکان می‌تواند خطرناک باشد و تنها با نظر پزشک متخصص مجاز است. خانواده‌ها باید نسبت به علائم هشدار هوشیار باشند و در صورت مشاهده، کودک را سریعاً به پزشک ارجاع دهند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بارش نزولات جوی مدارس برخی مناطق کرمان را به فضای مجازی کشاند

پیگیری پرونده‌های اغتشاشات کرمان بر اساس قانون تشدید مجازات جاسوسی

جزئیات مراحل ثبت‌نام افراد به عنوان سرپرست برای دریافت کالابرگ

پشه‌ها خونخوارتر شده‌اند!

آغاز ثبت‌ نام آزمون سراسری 1405 از 18 اسفند

پرداخت پاداش و اضافه‌ کار به کارمندان دولت مبتنی بر عملکرد می‌شود

آغاز پروژه اعدام‌سازی با انتشار اخبار جعلی درباره احکام قضایی متهمان اغتشاشات

بروز سکته مغزی در مردان بیش از زنان است/ زمان طلایی درمان را جدی بگیرید

آیا نوشیدن چای داغ در اول صبح به بهبود عفونت معده کمک می‌کند

پرداخت تسهیلات 30 میلیون تومانی با کارمزد صفر درصد به کارکنان آموزش و پرورش

2855 روستای کرمان آماده برگزاری انتخابات شوراها

دادستان کرمان: تصمیمات جدید برای تعیین تکلیف بازداشت‌شدگان اغتشاشات اخذ می شود

جشنواره گل تراکتور در هوای سرد تبریز

استاندار کرمان بر نگاه واقع بینانه به حوزه اتباع تاکید کرد

هشدار پلیس درباره کلاهبرداری سایبری همزمان با واریز کالابرگ 4 میلیونی

فریب افکار عمومی با هوش مصنوعی؛ تولید و انتشار تصاویر جعلی جرم است

استاندار کرمان: کتابخانه‌های عمومی به پایگاه‌های موثر فرهنگی و اجتماعی تبدیل شوند

برج اکرم: نگین تلاش در قلب کویر

حضور 560 هزار دانش‌آموز در طرح سراسری اعتکاف

مادورو و همسرش دوشنبه در دادگاه فدرال نیویورک حاضر می‌شوند

طلسم مرمت خانه‌شهر کرمان می‌شکند؟

140 مسجد کرمان جلوه‌ای از دلدادگی در آیین اعتکاف

پیش‌بینی یخبندان شبانه در کرمان تا پایان هفته

تشریح جزئیات دستگیری مادورو از زبان ترامپ

سردار قاآنی به مقام شامخ سپهبد شهید سلیمانی ادای احترام کرد

آغاز اجرای طرح جدید کالابرگ/ هر نفر ماهانه یک میلیون تومان

آنفلوآنزا؛ راه‌های پیشگیری و نکاتی برای مراقبت از کودکان

عرضه بنزین سوپر و تجربه‌ای جدید در تامین بازار سوخت

پزشکیان:راه شهید سلیمانی و سرداران مقاومت را با قدرت ادامه خواهیم داد/ آماده شهادتیم

هماهنگی حداکثری برای سالگرد شهید سلیمانی در کرمان؛ زیرساخت‌های ارتباطی و ایمنی تامین شد

روایت شیخ حسن العبادی از حضور حاج قاسم در محاصره بلد؛ خون مقاومت در رگ‌ها جاری است

صدقه جاریه و اجرای حدود 190 پروژه توسعه و بازسازی عتبات عالیات

اگر حاج‌قاسم بود، چه می‌کرد؟

بازرس کل قضایی کرمان بر لزوم رفع مشکلات شرکت فن‌سازان تاکید کرد

امام جمعه کرمان: دستیابی به نرخ باسوادی 94 درصد در استان دستاورد مهمی است

آتش‌نشان کرمانی از بیمارستان مرخص شد

مشارکت 24 هزار میلیارد ریالی بنگاه‌های اقتصادی با آموزش و پرورش کرمان

تداوم هشدارها در کرمان؛ ناپایداری‌های جوی تا صبح چهارشنبه

آمادگی کامل پلیس راهور کرمان برای اجرای محدودیت‌های ترافیکی هفته مقاومت

استاندار: کرمان پیشتاز صدور مجوز نیروگاه‌های خورشیدی کشور است‌

پوران؛ زائر زیارتگاه عشق و نگهبان خاطره‌ها

سامانه بارشی جدید کرمان را درگیر باران، برف و سیلاب می‌کند

شهری که مُرد و زنده شد

معاون استاندار کرمان: شبکه‌ انتقال اتباع غیرمجاز به کشور در کرمان متلاشی شد

عدالت در نقطه صفر مرزی؛ خدمات قضایی جهادی به روستای محروم مَلکی رسید

کشف 5٠٠ کیلوگرم ماده مخدر شیشه در قلعه‌گنج/ قاچاقچیان متواری شدند ‌

معافیت مالیات بر درآمد کارمندان سال آینده هم پلکانی محاسبه می شود

راوی صدساله هزاره‌های خاموش کرمان

صندلی خالی یک دانشجو؛ گرامیداشت‌ شهید مدافع امنیت در امتحانات پیام‌نور ریگان

استاندار کرمان: استاد باستانی پاریزی تاریخ را به متن زندگی مردم آورد