آخرین مطالب

اگر نگران کبد چرب هستید بخوانید | چطور می‌توان مانع از پیشرفت بیماری کبد چرب شد؟ | مصرف این مواد غذایی می‌تواند به درمان کبد چرب کمک کند گفتگو

اگر نگران کبد چرب هستید بخوانید | چطور می‌توان مانع از پیشرفت بیماری کبد چرب شد؟ | مصرف این مواد غذایی می‌تواند به درمان کبد چرب کمک کند

  بزرگنمایی:
نداشتن تحرک کافی، تغذیه نامناسب و سبک زندگی نادرست معمولاً باعث بروز بیماری‌های زیادی از جمله بیماری کبد چرب می‌شود. بیماری کبد چرب به این معنی است که شما چربی درون کبد خود دارید که می‌تواند به مرور زمان بر عملکرد کبد تأثیر بگذارد و باعث آسیب کبدی شود.

بیماری کبد چرب را بیماری کبد خاموش می‌نامند. چون می‌تواند بدون ایجاد هیچ علامتی افراد را درگیر کند. اکثر افراد مبتلا به این بیماری با چربی در کبد خود زندگی می‌کنند؛ بدون اینکه دچار آسیب کبدی شوند. اما پیشرفت بیماری باعث بروز نشانه‌ها و مشکلاتی می‌شوند که می‌تواند به شدت سلامت آن‌ها را به خطر بیندازد.

 

اگر نگران کبد چرب هستید بخوانید | چطور می‌توان مانع از پیشرفت بیماری کبد چرب شد؟ | مصرف این مواد غذایی می‌تواند به درمان کبد چرب کمک کند
دکتر علی فهیمی؛ فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان

افزایش مبتلایان به بیماری کبد چرب

دکتر علی فهیمی؛ فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان در مورد بیماری کبد چرب می‌گوید بیماری کبد چرب یک بیماری و اختلال متابولیک شایع است که متاسفانه تعداد زیادی از افراد در سراسر جهان به آن مبتلا هستند و روز به روز هم در حال افزایش است. این بیماری نتیجه ذخیره چربی اضافه در سلول‌های کبدی است.

کبد سالم حاوی مقادیر اندکی چربی است، اما زمانی که چربی به بیش از 5 تا 10 درصد وزن کبد برسد مشکل ساز خواهد شد و اصطلاحاً کبد چرب یا استاتوز نامیده می‌شود.

انواع کبد چرب

به گفته این فوق تخصص گوارش در یک تقسیم‌بندی کلی می‌توان کبد چرب را به دو نوع الکلی (AFLD) و غیر الکلی (NAFLD) تقسیم‌بندی کرد.

بیماری کبد چرب غیر الکلی، شایع‌ترین بیماری کبدی در جهان است و در صورت عدم توجه به علائم آن و پیشرفت بیماری می‌تواند مشکلات جدی و پیچیده‌ای برای سلامتی فرد ایجاد کند.

بنابراین شناسایی و درمان زود هنگام بیماری کبد چرب غیر الکلی بسیار مهم است.

 

اگر نگران کبد چرب هستید بخوانید | چطور می‌توان مانع از پیشرفت بیماری کبد چرب شد؟ | مصرف این مواد غذایی می‌تواند به درمان کبد چرب کمک کند

 

مراحل بیماری کبد چرب

دکتر فهیمی می‌گوید بیماری کبد چرب 4 مرحله دارد؛ مرحله اول که کبد چرب ساده نامیده می‌شود و به معنی تجمع چربی اضافی در کبد است و در صورتی که پیشرفت نکند بی‌ضرر است.

مرحله دوم استاتو هپاتیت نامیده می‌شود که که براثر تجمع چربی التهاب در کبد ایجاد می‌شود. مرحله سوم هم که فیبروز کبدی است. در این مرحله التهاب مداوم موجب ایجاد زخم و اسکار در کبد می‌شود و در نهایت مرحله چهارم سیروز کبدی است که اسکار گسترده کبدی باعث تخریب کبد و نارسایی کبدی می‌شود که معمولاً غیرقابل برگشت است.

علائم بیماری کبد چرب

به گفته فوق تخصص گوارش در مورد علائم بیماری کبد چرب باید گفت مراحل یک و دو معمولاً بدون علامت هستند. اما در مرحله سوم ممکن است نشانه‌هایی مانند احساس ناراحتی در محل کبد، خستگی مفرط و ضعف وجود داشته باشد و در مراحل پیشرفته‌تر نیز کاهش اشتها و کاهش وزن از نشانه‌های این بیماری است.

مشکلات گوارشی مانند تهوع، درد شکمی، زردی پوست و خارش، اختلالات خونریزی دهنده تجمع مایع در شکم و تورم پاها می‌تواند در نهایت به کمای کبدی و از دست رفتن بیمار منجر شود.

اگر نگران کبد چرب هستید بخوانید | چطور می‌توان مانع از پیشرفت بیماری کبد چرب شد؟ | مصرف این مواد غذایی می‌تواند به درمان کبد چرب کمک کند

 

علل ایجاد کبد چرب

دکتر فهیمی درباره علل ایجاد کبد چرب غیر الکلی می‌گوید هنوز علت دقیق بروز بیماری کبد چرب مشخص نیست و نمی‌توان دقیقاً گفت که چرا در بعضی افراد تجمع چربی در کبد سریع‌تر اتفاق می‌افتد و وارد مراحل التهابی و فیبروز می‌شود. اما به صورت کلی می‌توان گفت که اضافه وزن یا چاقی، مقاومت به انسولین، دیابت نوع 2 و سطح بالای چربی خون، زمینه ساز و علل اصلی ایجاد بیماری و پیشرفت این بیماری هستند.

البته علل دیگری مانند اختلالات تیروئید یا اختلالات هیپوفیز، بعضی عفونت‌ها مانند هپاتیت C یا HIV و برخی از داروها، بارداری و ... هم می‌توانند زمینه را برای ایجاد کبد چرب فراهم کنند.

ضرورت تشخیص به موقع بیماری

به گفته فوق تخصص گوارش، تشخیص کبد چرب در مراحل اولیه با مراجعه به پزشک و با بررسی شرح حال و آزمایشات کبدی و روش‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی قابل ارزیابی و همچنین پیشرفت بیماری است.

البته گاهی اوقات برای ارزیابی وضعیت کبد ممکن است نمونه برداری از کبد هم ضرورت پیدا کند. ضمن آنکه می‌توان در مراحل ابتدایی قبل از آنکه عوارض جبران ناپذیر کبد چرب ایجاد شود؛ آن را شناسایی و با برطرف کردن علل و ریسک فاکتورهای آن از بروز مراحل انتهای بیماری جلوگیری کرد.

عارضه اصلی بیماری کبد چرب؛ پیشرفت بیماری به سمت سیروز کبدی است که می‌تواند به نارسایی و حتی سرطان کبد منجر شود بنابراین تشخیص زود هنگام بیماری بسیار اهمیت دارد.

اگر نگران کبد چرب هستید بخوانید | چطور می‌توان مانع از پیشرفت بیماری کبد چرب شد؟ | مصرف این مواد غذایی می‌تواند به درمان کبد چرب کمک کند

 

جلوگیری از پیشرفت بیماری

اما چگونه می‌توان بعد از تشخیص کبد چرب را آن درمان و از پیشرفت آن جلوگیری کرد؟

دکتر فهیمی می‌گوید هیچ نوع دارویی برای درمان این بیماری وجود ندارد. پزشک بیشتر بر تغییر سبک زندگی تمرکز می‌کند. بهترین راه برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری، کاهش وزن و رژیم غذایی مناسب کم کالری است.

قطع مصرف الکل، کنترل دیابت، کلسترول وتری گلیسیرید در کنترل بیماری بسیار کمک کننده خواهد بود. بنابراین کلید اصلی درمان ورزش و فعالیت بدنی و کاهش وزن است.

 

اگر نگران کبد چرب هستید بخوانید | چطور می‌توان مانع از پیشرفت بیماری کبد چرب شد؟ | مصرف این مواد غذایی می‌تواند به درمان کبد چرب کمک کند

 

مواد غذایی که می‌تواند مانع از پیشرفت بیماری شود

بنابراین توصیه می‌شود روزانه فرد حداقل 30 دقیقه ورزش هوازی انجام دهد و کالری مصرفی روزانه و کربوهیدرات‌هایی مانند شیرینی‌جات، برنج سفیدو نان سفید را کاهش دهد.

در مقابل مصرف میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل را در رژیم غذایی خود افزایش دهد. در طب سنتی در کنار توصیه‌های فوق مصرف زردچوبه، خاک شیر، لیموترش و چای سبز هم می‌تواند کمک کننده باشد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

افزایش دو درجه دما در 24 ساعت آینده

625 هزار کودک در غزه از تحصیل بازماندند

نماز جمعه؛ قرارگاه روشنگر سیاست‌ها وارزشهای انقلاب اسلامی

هفته آینده تقاضای مصرف برق به قله می‌رسد

ریزگردها میهمان کرمان می‌شوند

ساعت کاری ادارات کرمان تغییر کرد

بازیکنان سابق استقلال و پرسپولیس به مس رفسنجان پیوستند

جانباختن کودک ٤ ساله کهنوجی بر اثر هاری سگ‌های ولگرد

کرمان رتبه نخست سطح زیرکشت گیلاس و زردآلو را دارد

پیش‌بینی دمای 50 درجه برای چند شهر کرمان

حضور سرزده پزشکیان در کمپ تیم ملی کشتی اعزامی به المپیک

عمیقاً تحت تأثیر پیام دعوت شما قرار گرفته‌ایم

افزایش 4 برابری صادرات محصولات نظامی در 3 سال گذشته

80 درصد از موارد ابتلا به تب دنگی در حد سرماخوردگی است

پزشکیان: کشور با یک گروه، دسته و جناح اداره نمی‌شود

ثبت نام بیش از 8 هزار کرمانی در سامانه سماح

مردم تخریب و آسیب به اِلِمان‌های شهر را گزارش دهند

جزئیات فنی حادثه فرود هواپیما در کرمان

بایدن از رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کناره گیری و از کامالا هریس حمایت کرد

رهبر انقلاب: موفقیت رئیس جمهور و دولت جدید، موفقیت همه ما است

نکاتی درباره تغذیه در فصل گرما

کم کاری بانک‌ها ازموانع طرح جوانی جمعیت

انتخاب کابینه باید از بهترین‌های اصولگرا و اصلاح طلب باشد

تأمین برق بخش‌های مختلف در گرو مدیریت مصرف است

حمله سنگین هوایی به بندر الحدیده یمن

دستگیری عامل تیراندازی در بم

طرح ویژه نظارت بهداشتی بر دام‌های قربانی در فهرج اجرا شد

فروش سهام عدالت به روش غیرمستقیم چگونه است؟

زائران اربعین در کمترین زمان به عراق وارد می‌شوند

دستگیری 3 نفر از متقلبان کنکور

7 توصیه کلیدی در مقابله با پشه آئدس و تب دنگی

خودرو‌های فرسوده بدون ثبت در سامانه نوسازی جریمه می‌شوند

سهم 2 برابری زنان ‌کرمانی در نوبت دوم کنکور سراسری

کلاهبرداری سایبری با سوء استفاده از موضوعات متعدد ایام محرم

واژگونی پژو 4٠5 در جاده بم منجر به فوت ٣ نفر شد

اجرای جدول جدید تخلفات رانندگی از 23 تیرماه

30 نفر از اعضای شرکت‌های کاغذی دستگیر شدند

حذف وثیقه خروج از کشور مشمولان غیر غایب در ایام محرم و صفر

حضور پزشکیان در منزل شهید رئیسی

انهدام باند خرابکار مرتبط با معاندین در بوشهر/ بازداشت 4 نفر

ادارات کرمان پنجشنبه 21 تیرماه تعطیل شد

مراسم تنفیذ حکم رئیس جمهور منتخب 7 مرداد برگزار می‌شود

پزشکیان: سیاست‌های کلی نظام ابلاغی رهبر انقلاب مهمترین برنامه کار دولت آینده است

ادارات کدام استان‌ها فردا 21 تیر تعطیل است؟

در دولت نخواهم آمد

حجت‌الاسلام مطهری‌اصل امام جمعه تبریز شد

کنکور تحت هر شرایطی پنجشنبه و جمعه برگزار می‌شود

چرا زنان بیشتر از مردان سرما را احساس می کنند؟

برآورده شدن حاجت «عماد مغنیه» در شب شهادت سه ساله امام حسین (ع)

قدردانی پزشکیان از حضور حماسی مردم در انتخابات/تنهایتان نخواهم گذاشت، تنهایم نگذارید