آخرین مطالب

استاندار کرمان: افزایش اختیارات استانی زمینه‌ساز جهش توسعه‌ای است اخبار استان کرمان

استاندار کرمان: افزایش اختیارات استانی زمینه‌ساز جهش توسعه‌ای است

  بزرگنمایی:
استاندار کرمان با اشاره به موانع و مشکلات فرا روی توسعه استان، گفت: با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی، تفویض اختیارات به استان‌ها و همچنین اراده جدی رییس‌جمهور در این زمینه، انتظار می‌رود افزایش اختیارات استانی بتواند گره‌های موجود را برطرف کرده و در شرایط کنونی زمینه‌ساز یک جهش توسعه‌ای در استان شود.

محمدعلی طالبی روز سه‌شنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان با حضور محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با اشاره به نامه مکتوب خود به رییس‌جمهور افزود: در این نامه اعلام کردم که نیمی از اهداف برنامه هفتم توسعه در حوزه رشد اقتصادی معدن را با افزایش اختیارات استاندار در این حوزه را محقق خواهیم کرد.

وی ادامه داد: امروز کلیدواژه‌ سرمایه‌گذاری و توسعه در استان فعال شده و خوشبختانه اتفاقات خوبی یا در حال وقوع است یا به نتیجه رسیده است. استان کرمان اکنون استانی پویا در حوزه سرمایه‌گذاری و اشتغال است.

استاندار کرمان به مشکلات بخش کشاورزی و ضرورت اصلاح الگوی کشت با توجه به بحران آب اشاره کرد و افزود: در حوزه سوخت نیز سیاست‌های موجود باعث بروز حوادث متعدد شده و طی مدت اخیر جان 13 نفر از هم‌استانی‌ها از دست رفته است.

وی ادامه داد: بخشی از استان درگیر پدیده سوخت‌بری است که تبعات اجتماعی جدی دارد و نیازمند بازنگری در سیاست‌های ملی است.

موانع توسعه کرمان

استاندار کرمان: افزایش اختیارات استانی زمینه‌ساز جهش توسعه‌ای است
 نمایی از نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان با حضور محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام

وی تصریح کرد: موانع توسعه استان در سطح سران قوا در قالب راهبردهای تکلیفی کشور مطرح شود تا بتوانیم در حوزه واگذاری معادن، تکمیل زنجیره‌های فرآوری و توسعه صنایع معدنی گام‌های مؤثری برداریم.

طالبی همچنین به چالش‌های مرتبط با اتباع بیگانه اشاره کرد و گفت: در این حوزه با سیاست‌های مقطعی مواجه هستیم و اتخاذ یک راهبرد بلندمدت ضروری است.
وی با اشاره به مالیات پرداختی در استان ادامه داد: در برخی مناطق، صنایع بزرگ از جمله خودروسازی‌ها مالیات ارزش افزوده بالایی پرداخت می‌کنند، اما همان مناطق با محرومیت‌های گسترده روبه‌رو هستند.

وی ادامه داد: به‌عنوان نمونه، در یکی از شهرستان‌ها حدود 30 هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت می‌شود اما بیمارستان آن برای تکمیل، کمتر از 600 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که هنوز تأمین نشده است.

وپاوی بیان کرد: درخواست داریم بخشی از مالیات پرداختی برای تکمیل زیرساخت‌ها و اجرای پروژه‌های ضروری همان مناطق اختصاص یابد.
طالبی در پایان با تأکید بر تعامل سازنده در سطح استان گفت: با رویکرد برنامه‌محوری، در مسیر گشودن افق‌های جدید و تحقق توسعه پایدار استان گام برمی‌داریم.

کرمان چهار درصد تولید ناخالص داخلی کشور را در اختیار دارد

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان نیز در این نشست افزود: تراکم جمعیت در کرمان 18.5 نفر در هر کیلومتر مربع است؛ رقمی پایین‌تر از میانگین ملی. همچنین کرمان چهار درصد تولید ناخالص داخلی کشور را در اختیار دارد و در رتبه نهم GDP ایران قرار می‌گیرد.

محمدرضا وحیدی با اشاره به اینکه یکی از اهداف توسعه‌ای استان، تغییر این ترکیب و افزایش نقش صنایع مولد ارزش افزوده است، بیان کرد: نرخ بیکاری استان در تابستان امسال 6.8 درصد و نرخ مشارکت اقتصادی 39.9 درصد است.

وی ادامه داد: کرمان با 4.1 درصد اشتغال ناقص، در میان استان‌هایی با کمترین میزان اشتغال ناقص قرار دارد. استان در سال گذشته بیش از 27 هزار تعهد اشتغال ایجاد کرده و رتبه چهارم خالص اشتغال کشور را کسب کرده است.

وی گفت: در ساختار اشتغال، 39 درصد نیروی کار در بخش کشاورزی، 22 درصد در صنعت و 39 درصد در خدمات فعالیت می‌کنند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان تصریح کرد: 2 سند راهبردی کرمان برفراز و تحول نظام اداری تدوین شده‌اند. این اسناد با هدف فعال‌سازی بخش خصوصی، چابک‌سازی ساختارهای اداری و تعریف 13 محور اصلی توسعه‌ای در حال پیگیری هستند. وی گفت: مجموعاً 412 اقدام در این اسناد دیده شده که 158 اقدام مختص بخش خصوصی، 66 اقدام مشترک دولت و بخش خصوصی و سایر اقدامات دولتی است.

وی همچنین درباره شاخص‌های نابرابری گفت: نرخ تورم استان 38.9 درصد است، کمی بالاتر از میانگین 37.6 درصدی کشور. ضریب جینی در روستاهای کرمان 27 درصد است و استان در این شاخص پس از گیلان و قزوین قرار دارد.

وحیدی تصریح کرد: مرکز جذب سرمایه‌گذاری کرمان در تهران راه‌اندازی شده و بیش از 40 فرآیند خدمات اداری اصلاح شده است، دولت استان همچنین برنامه‌هایی برای جانشین‌پروری، مدیریت دانش و استفاده از تجربه بازنشستگان در دست اجرا دارد.

معادن موتور اصلی رشد اقتصادی کرمان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این نشست افزود: معادن می‌توانند موتور اصلی رشد اقتصادی استان باشند، اما لازمه آن، کاهش وابستگی تصمیم‌گیری به سطح ملی و واگذاری اختیارات بیشتر به استان‌هاست.

مهدی حسینی‌نژاد بیان کرد: تفویض اختیار در حوزه معادن، در برنامه ششم توسعه موجب رشد 13 درصدی در استان شد. اگر اختیاراتی که به شورای معادن داده شده بود به قانون دائمی تبدیل شود، استان‌هایی مانند کرمان قادر خواهند بود جهش اقتصادی مهمی در کشور ایجاد کنند.

بحران آب و نیازهای فوری استان

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمان نیز در این نشست افزود: پروژه انتقال آب از خلیج فارس، یکی از مهم‌ترین طرح‌های تأمین آب استان است.

حمید علیدادی‌سلیمانی با اشاره به وضعیت منابع آبی استان گفت: در حالی که 39 درصد اشتغال استان در کشاورزی است، میانگین کشوری تنها 14 درصد است. با میانگین بارش 130 میلی‌متر، فشار منابع آب بسیار بالاست.
وی بیان کرد: برای تکمیل پروژه‌های آب شرب پایدار، پنج هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و استان به تصمیم‌گیری و پشتیبانی دولت مرکزی وابسته است.

سیاست‌های جهش تولید مسکن در کرمان

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان نیز در این نشست افزود: سیاست‌های جهش تولید مسکن در استان اجرا شده، اما حمایت بانک‌های خصوصی بسیار کمتر از حد مورد انتظار است. طبق قانون، 20 درصد منابع این بانک‌ها باید به بخش مسکن اختصاص یابد.

علی حاجی‌زاده با اشاره به اینکه تسهیلات فعلی مسکن حدود 30 درصد هزینه ساخت مسکن را پوشش می‌دهد، بیان کرد: سه هزار کیلومتر از راه‌های استان باید به بزرگراه تبدیل شود اما تنها 400 کیلومتر در دست ساخت است که اجرای کامل این پروژه‌ها نیازمند بیش از 30 هزار میلیارد تومان اعتبار بوده و برخی پروژه‌ها بیش از دو دهه است که آغاز شده اما به دلیل کمبود منابع مالی همچنان نیمه‌کاره باقی مانده‌اند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بارش نزولات جوی مدارس برخی مناطق کرمان را به فضای مجازی کشاند

پیگیری پرونده‌های اغتشاشات کرمان بر اساس قانون تشدید مجازات جاسوسی

جزئیات مراحل ثبت‌نام افراد به عنوان سرپرست برای دریافت کالابرگ

پشه‌ها خونخوارتر شده‌اند!

آغاز ثبت‌ نام آزمون سراسری 1405 از 18 اسفند

پرداخت پاداش و اضافه‌ کار به کارمندان دولت مبتنی بر عملکرد می‌شود

آغاز پروژه اعدام‌سازی با انتشار اخبار جعلی درباره احکام قضایی متهمان اغتشاشات

بروز سکته مغزی در مردان بیش از زنان است/ زمان طلایی درمان را جدی بگیرید

آیا نوشیدن چای داغ در اول صبح به بهبود عفونت معده کمک می‌کند

پرداخت تسهیلات 30 میلیون تومانی با کارمزد صفر درصد به کارکنان آموزش و پرورش

2855 روستای کرمان آماده برگزاری انتخابات شوراها

دادستان کرمان: تصمیمات جدید برای تعیین تکلیف بازداشت‌شدگان اغتشاشات اخذ می شود

جشنواره گل تراکتور در هوای سرد تبریز

استاندار کرمان بر نگاه واقع بینانه به حوزه اتباع تاکید کرد

هشدار پلیس درباره کلاهبرداری سایبری همزمان با واریز کالابرگ 4 میلیونی

فریب افکار عمومی با هوش مصنوعی؛ تولید و انتشار تصاویر جعلی جرم است

استاندار کرمان: کتابخانه‌های عمومی به پایگاه‌های موثر فرهنگی و اجتماعی تبدیل شوند

برج اکرم: نگین تلاش در قلب کویر

حضور 560 هزار دانش‌آموز در طرح سراسری اعتکاف

مادورو و همسرش دوشنبه در دادگاه فدرال نیویورک حاضر می‌شوند

طلسم مرمت خانه‌شهر کرمان می‌شکند؟

140 مسجد کرمان جلوه‌ای از دلدادگی در آیین اعتکاف

پیش‌بینی یخبندان شبانه در کرمان تا پایان هفته

تشریح جزئیات دستگیری مادورو از زبان ترامپ

سردار قاآنی به مقام شامخ سپهبد شهید سلیمانی ادای احترام کرد

آغاز اجرای طرح جدید کالابرگ/ هر نفر ماهانه یک میلیون تومان

آنفلوآنزا؛ راه‌های پیشگیری و نکاتی برای مراقبت از کودکان

عرضه بنزین سوپر و تجربه‌ای جدید در تامین بازار سوخت

پزشکیان:راه شهید سلیمانی و سرداران مقاومت را با قدرت ادامه خواهیم داد/ آماده شهادتیم

هماهنگی حداکثری برای سالگرد شهید سلیمانی در کرمان؛ زیرساخت‌های ارتباطی و ایمنی تامین شد

روایت شیخ حسن العبادی از حضور حاج قاسم در محاصره بلد؛ خون مقاومت در رگ‌ها جاری است

صدقه جاریه و اجرای حدود 190 پروژه توسعه و بازسازی عتبات عالیات

اگر حاج‌قاسم بود، چه می‌کرد؟

بازرس کل قضایی کرمان بر لزوم رفع مشکلات شرکت فن‌سازان تاکید کرد

امام جمعه کرمان: دستیابی به نرخ باسوادی 94 درصد در استان دستاورد مهمی است

آتش‌نشان کرمانی از بیمارستان مرخص شد

مشارکت 24 هزار میلیارد ریالی بنگاه‌های اقتصادی با آموزش و پرورش کرمان

تداوم هشدارها در کرمان؛ ناپایداری‌های جوی تا صبح چهارشنبه

آمادگی کامل پلیس راهور کرمان برای اجرای محدودیت‌های ترافیکی هفته مقاومت

استاندار: کرمان پیشتاز صدور مجوز نیروگاه‌های خورشیدی کشور است‌

پوران؛ زائر زیارتگاه عشق و نگهبان خاطره‌ها

سامانه بارشی جدید کرمان را درگیر باران، برف و سیلاب می‌کند

شهری که مُرد و زنده شد

معاون استاندار کرمان: شبکه‌ انتقال اتباع غیرمجاز به کشور در کرمان متلاشی شد

عدالت در نقطه صفر مرزی؛ خدمات قضایی جهادی به روستای محروم مَلکی رسید

کشف 5٠٠ کیلوگرم ماده مخدر شیشه در قلعه‌گنج/ قاچاقچیان متواری شدند ‌

معافیت مالیات بر درآمد کارمندان سال آینده هم پلکانی محاسبه می شود

راوی صدساله هزاره‌های خاموش کرمان

صندلی خالی یک دانشجو؛ گرامیداشت‌ شهید مدافع امنیت در امتحانات پیام‌نور ریگان

استاندار کرمان: استاد باستانی پاریزی تاریخ را به متن زندگی مردم آورد