آخرین مطالب

آسیب سیل به یک میلیون هکتار زراعت کشور اجتماعی

آسیب سیل به یک میلیون هکتار زراعت کشور

  بزرگنمایی:
معاون وزیر جهادکشاورزی: حدود یک میلیون هکتار از زراعت کشور باشدت وضعف متفاوت، دچار آسیب ناشی از سیل شده است.

به گزارش نسیم شرق ، عباس کشاورز  افزود: بخشی از این آسیب، آبگرفتگی موقت است و در بخشی، محصول دچار خوابیدگی می شود سپس این عارضه مرتفع می شود در بخشی هم، آبگرفتگی بیشتر است و موجب پوسیدگی محصول می شود و در بخشی هم سیل، زمین یا باغ کشاورز را با خود برده است.

وی با اشاره به اینکه حدود 55 درصد این اراضی بین 25 تا 55 درصد آسیب دید، ادامه داد: بنابراین حدود 50 درصد زمین ها و محصولات کشاورزی آسیب دیده قابل برگشت است.
کشاورز افزود: حدد 250 هزار هکتار از محصولات کشاورزی و حدود 150 هزار هکتار باغ بر اثر سیلاب های اخیر از بین رفته است.
وی گفت: در زمینه باغ، استان های خوزستان، مازندران و کرمانشاه و در زمینه زراعت استان های خوزستان، لرستان و گلستان، مازندران، ایلام و کرمانشاه، بیشترین خسارت را دیدند.
کشاورز اضافه کرد: بیش از 6 هزار واحد مرغداری و حدود 100 واحد پرورش ماهی هم دچار خسارت شدند.

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: یکی از مشکلات در حوزه خسارت کشاورزی در مناطق کوهستانی مانند لرستان، ایلام و خوزستان این است که بخشی از مردم از طریق ایستگاه پمپاژ، کشاورزی می کردند و این ایستگاه ها آسیب دیدند که در اسرع وقت بازسازی خواهند شد.

کشاورز: 5 واحد کشت و صنعت نیشکر خسارت قابل توجه دیدند و حدود 3 هزار میلیارد تومان از خسارت های اعلام شده به بخش کشاورزی متعلق به این واحدهاست. برای اینکه سیلاب به روستاها و مناطق مسکونی خسارت وارد نکند در برخی موارد، آب به مزارع این واحدها هدایت شده است.

وی با بیان اینکه کشورمان وارد ترسالی نشده است، افزود: میزان متوسط بارندگی کشور تاکنون حدود 265 میلی متر است. در سال های 76، 77، 85 و 86 هم به طور میانگین حدود 290 میلی متر بارندگی داشتیم.

کشاورز با اشاره به اینکه در سال زراعی و آبی گذشته، میانگین بارندگی در کشور 167 میلی متر بود، اضافه کرد: اگرچه در خوزستان، گلستان و کرمانشاه آبگرفتگی داریم و خسارت زیادی دیدیم اما برآورد تولید گندم امسال برای کشت های پاییزه 15 و نیم میلیون تن بود اما با توجه به سیلاب های اخیر اکنون برآورد ما تولید حدود 14 و نیم میلیون تن است.

کشاورز ادامه داد: انتظار داریم 12 تا 12 و نیم میلیون تن گندم خریداری شود بنابراین در زمینه تأمین گندم مورد نیاز کشور، مشکلی نداریم.

علی محمد شاعری عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه سیل اخیر ناشی از بارندگی شدید بود، گفت: بارندگی، نعمت است و اگر زیرساخت های پیشگیرانه و مقابله با بارندگی در کشور موجود باشد این باران به تغذیه سفره های آب زیرزمینی و تأمین منابع آبی تبدیل می شود اما اگر زیرساخت ها و محیط زیست و حوزه های آبخیز، حفاظت نشده باشند بارندگی ها به سیلاب های ویرانگر تبدیل می شود که در کشورمان این موضوع اتفاق افتاد و این سیلاب ها نتیجه تخریب محیط زیست و منابع طبیعی کشورمان و تجاوز به عرصه ها و حریم رودخانه هاست.

وی تأکید کرد: این اتفاق باید برای همه ما درس عبرتی باشد تا از این به بعد، هم دولت و هم مردم باید به حفظ محیط زیست و حریم رودخانه ها کمک کنیم.

شاعری گفت: باید مدیریت عالمانه، درست و صحیح هم در حوزه های بالادست آبخیز و هم در حوزه های آبریز انجام شود و حوزه های کشاورزی و منابع طبیعی باید مقاوم سازی شود تا چنین اتفاقاتی تکرار نشود.

وی با اشاره به اینکه سیلاب های اخیر تاکنون حدود 13 هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد کرد، افزود: جمع بندی خسارت ها هنوز ادامه دارد و ممکن است این رقم افزایش یابد.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: امسال این تهدید وجود دارد که دلال ها، قاچاقچیان و عوامل سودجو، گندم را پیش خرید کنند و این امنیت غذایی کشور را تهدید می کند.

در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری، علی محمد شاعری با اشاره به اینکه اکنون دلالان در حال پیش خرید گندم با قیمت حدود 2 هزار و 500 تومان هستند، افزود: به علت گران شدن دانه مرغ، جو، ذرت و کنجاله سویا، آن ها می خواهند گندم را جایگزین خوراک دام کنند و این در حالی است که امسال دولت گندم را از مردم با قیمت 1700 تومان می خواهد بخرد.

وی تاکید کرد: باید وزیر جهاد کشاورزی در این باره ساز و کاری را بیندیشد.
شاعری گفت: به رغم سیلاب های اخیر، در مجموع، تولید گندم و برنج امسال از پارسال بیشتر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه از وزارت جهاد کشاورزی درخواست کردیم که در موقع برداشت برنج یعنی به مدت 4 ماه واردات برنج را ممنوع کند، افزود: این وزارتخانه در سال های قبل کم و بیش این کار را انجام داده است.

شاعری ادامه داد: در سال حدود 3 میلیون تن برنج نیاز مصرفی داریم. حدود 2 میلیون و 200 تا دو میلیون و 300 هزار تن برنج را در داخل، تولید می کنیم و حدود 700 تا 800 هزار تن برنج وارداتی نیاز داریم اما متاسفانه حرص و ولع خاصی برای واردات برنج وجود دارد و حدود یک میلیون و 200 هزار تا یک میلیون و 500 هزار تن برنج وارد می شود. این واردات بی رویه در موقع برداشت برنج به تولیدکننده ضربه می زند و وزارت جهاد کشاورزی باید این موضوع را ساماندهی کند و واردات برنج از اول مرداد تا آبان باید ممنوع شود.

وی اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی با کمک کشاورزان در تولید محصولات موفق بوده است و اکنون حدود 120 میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کنیم اما در بخش تنظیم بازار ناموفق بودیم.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: تنظیم بازار و تولید محصولات کشاورزی باید به صورت یکپارچه در حوزه کاری وزارت جهاد کشاورزی باشد البته این وزارتخانه باید کارآمدی خود را در تنظیم بازار نشان دهد.

شاعری با بیان اینکه حدود 30 تا 40 هزار هکتار باغات مرکبات استان مازندران به علت سیلاب های اخیر خسارت دید، افزود: بیمه به تنهایی کارآیی لازم را برای جبران خسارت ها ندارد و دولت باید صندوق خاصی را برای جبران این خسارت ها تاسیس کند، مجلس ردیف مستقلی را در برنامه ششم توسعه برای این منظور در نظر گرفت اما دولت آن را اجرا نمی کند.

وی گفت: حدود 10 هزار میلیارد تومان خسارت بخش کشاورزی در سال است اما حدود هزار میلیارد آن را بیمه پرداخت می کند ولی حل این موضوع جزو اولویت های سازمان برنامه و بودجه نیست و وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه باید پیگیری و مطالبه گری کند تا محصولات کشاورزی ایران در مقابل رخدادهای طبیعی بیمه شوند و مجلس شورای اسلامی آمادگی کامل خود را در این زمینه اعلام می کند.

شاعری با اشاره به اینکه پارسال 13 میلیارد دلار ارز 4 هزار و 200 تومانی به بخش کشاورزی و پزشکی اختصاص داده شد، گفت: اگر بر واردات کالاهای اساسی با قیمت ارز 4 هزار و 200 تومان نظارت می شد اکنون قیمت مرغ و گوشت قرمز نباید این گونه می شد و امسال وزرای صنعت و کشاورزی باید نظارت لازم را داشته باشند.

کشاورز معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی هم با بیان اینکه باید برای خرید گندم از مردم تدابیر ویژه ای را بیندیشیم، تاکید کرد: دولت گندم را از مردم می خرد و پول آن را به موقع و نقدی پرداخت می کند.

وی افزود: تولید جو هم بیش از 20 درصد افزایش خواهد یافت بنابراین دامداران نگران تامین جو نباشند.
کشاورز افزود: برآورد من این است در حدود 6 تا 7 میلیون تن از اراضی دیم و حدود 8 و نیم میلیون تن هم از اراضی آبی، گندم تولید خواهیم کرد.

وی ادامه داد: در خوزستان هم تولید گندم افزایش خواهد یافت گرچه حدود 800 تا 900 هزار تن معادل 2 هزار میلیارد تومان اراضی گندم خسارت دید.

کشاورز گفت: از 13 هزار میلیارد تومان خسارات بخش کشاورزی از سیلاب های اخیر، 3 هزار میلیارد تومان مربوط به 5 واحد نیشکر، حدود 2 هزار میلیارد تومان مربوط به محصولات گندم و جو، حدود 300 میلیارد تومان مربوط به کلزا، حدود 1800 میلیارد تومان مربوط به مرغداری ها است، حدود 30 هزار دام را سیل برد اما به دامداری ها خسارت جدی وارد نشده است و حدود 150 هزار هکتار باغ خسارت دید اما میزان خسارات آن کمتر از 2 هزار میلیارد تومان بوده است و بقیه خسارات مربوط به شیلات، زیرساخت های کشاورزی، کانال های آبیاری و تاسیسات آبیاری تحت فشار بوده است.

وی ادامه داد: در زمینه ذکشت برنج در مازندران برخی از نشاء اراضی خسارت دید که با تامین بذر ، قابل جبران است بنابراین در زمینه برنج، خسارات چندانی ندیدیم.

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: حدود 3 سال است که وزارت جهاد کشاورزی سعی می کند واردات برنج به تولید برنج داخل خسارت وارد نکند. در بازار دخالت می کنیم و به صورت خرید توافقی وارد بازار می شویم.

وی با اشاره به اینکه حدود 45 هزار هکتار مزارع نیشکر بر اثر سیلاب به زیر آب رفت، افزود: برای جبران خسارات تولید شکر، حدود 800 هزار تن ثبت سفارش واردات شکر انجام شده است.
کشاورز اضافه کرد: امسال سال فراوانی میوه است.

وی درباره آفت ملخ در مزارع جنوب هم گفت: این ملخ بومی ما نیست و ملخ مهاجر از آفریقاست و بر اساس قوانین، سرکوب و مدیریت آن با دولت است.

کشاورز ادامه داد: این ملخ در 6 استان جنوبی کشور مشاهده شد و آن را مدیریت کردیم. تاکنون 35 هزار هکتار از هوا و زمین با این آفت مبارزه شده است.

وی درباره تامین مرغ و گوشت هم گفت: عموم مرغداران اکنون قیمت مصوب را رعایت می کنند اما اینکه در کشتارگاه و پس از آن چه اتفاقی می افتد باید بر عرضه و نظارت آن، فکر اساسی شود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بارش نزولات جوی مدارس برخی مناطق کرمان را به فضای مجازی کشاند

پیگیری پرونده‌های اغتشاشات کرمان بر اساس قانون تشدید مجازات جاسوسی

جزئیات مراحل ثبت‌نام افراد به عنوان سرپرست برای دریافت کالابرگ

پشه‌ها خونخوارتر شده‌اند!

آغاز ثبت‌ نام آزمون سراسری 1405 از 18 اسفند

پرداخت پاداش و اضافه‌ کار به کارمندان دولت مبتنی بر عملکرد می‌شود

آغاز پروژه اعدام‌سازی با انتشار اخبار جعلی درباره احکام قضایی متهمان اغتشاشات

بروز سکته مغزی در مردان بیش از زنان است/ زمان طلایی درمان را جدی بگیرید

آیا نوشیدن چای داغ در اول صبح به بهبود عفونت معده کمک می‌کند

پرداخت تسهیلات 30 میلیون تومانی با کارمزد صفر درصد به کارکنان آموزش و پرورش

2855 روستای کرمان آماده برگزاری انتخابات شوراها

دادستان کرمان: تصمیمات جدید برای تعیین تکلیف بازداشت‌شدگان اغتشاشات اخذ می شود

جشنواره گل تراکتور در هوای سرد تبریز

استاندار کرمان بر نگاه واقع بینانه به حوزه اتباع تاکید کرد

هشدار پلیس درباره کلاهبرداری سایبری همزمان با واریز کالابرگ 4 میلیونی

فریب افکار عمومی با هوش مصنوعی؛ تولید و انتشار تصاویر جعلی جرم است

استاندار کرمان: کتابخانه‌های عمومی به پایگاه‌های موثر فرهنگی و اجتماعی تبدیل شوند

برج اکرم: نگین تلاش در قلب کویر

حضور 560 هزار دانش‌آموز در طرح سراسری اعتکاف

مادورو و همسرش دوشنبه در دادگاه فدرال نیویورک حاضر می‌شوند

طلسم مرمت خانه‌شهر کرمان می‌شکند؟

140 مسجد کرمان جلوه‌ای از دلدادگی در آیین اعتکاف

پیش‌بینی یخبندان شبانه در کرمان تا پایان هفته

تشریح جزئیات دستگیری مادورو از زبان ترامپ

سردار قاآنی به مقام شامخ سپهبد شهید سلیمانی ادای احترام کرد

آغاز اجرای طرح جدید کالابرگ/ هر نفر ماهانه یک میلیون تومان

آنفلوآنزا؛ راه‌های پیشگیری و نکاتی برای مراقبت از کودکان

عرضه بنزین سوپر و تجربه‌ای جدید در تامین بازار سوخت

پزشکیان:راه شهید سلیمانی و سرداران مقاومت را با قدرت ادامه خواهیم داد/ آماده شهادتیم

هماهنگی حداکثری برای سالگرد شهید سلیمانی در کرمان؛ زیرساخت‌های ارتباطی و ایمنی تامین شد

روایت شیخ حسن العبادی از حضور حاج قاسم در محاصره بلد؛ خون مقاومت در رگ‌ها جاری است

صدقه جاریه و اجرای حدود 190 پروژه توسعه و بازسازی عتبات عالیات

اگر حاج‌قاسم بود، چه می‌کرد؟

بازرس کل قضایی کرمان بر لزوم رفع مشکلات شرکت فن‌سازان تاکید کرد

امام جمعه کرمان: دستیابی به نرخ باسوادی 94 درصد در استان دستاورد مهمی است

آتش‌نشان کرمانی از بیمارستان مرخص شد

مشارکت 24 هزار میلیارد ریالی بنگاه‌های اقتصادی با آموزش و پرورش کرمان

تداوم هشدارها در کرمان؛ ناپایداری‌های جوی تا صبح چهارشنبه

آمادگی کامل پلیس راهور کرمان برای اجرای محدودیت‌های ترافیکی هفته مقاومت

استاندار: کرمان پیشتاز صدور مجوز نیروگاه‌های خورشیدی کشور است‌

پوران؛ زائر زیارتگاه عشق و نگهبان خاطره‌ها

سامانه بارشی جدید کرمان را درگیر باران، برف و سیلاب می‌کند

شهری که مُرد و زنده شد

معاون استاندار کرمان: شبکه‌ انتقال اتباع غیرمجاز به کشور در کرمان متلاشی شد

عدالت در نقطه صفر مرزی؛ خدمات قضایی جهادی به روستای محروم مَلکی رسید

کشف 5٠٠ کیلوگرم ماده مخدر شیشه در قلعه‌گنج/ قاچاقچیان متواری شدند ‌

معافیت مالیات بر درآمد کارمندان سال آینده هم پلکانی محاسبه می شود

راوی صدساله هزاره‌های خاموش کرمان

صندلی خالی یک دانشجو؛ گرامیداشت‌ شهید مدافع امنیت در امتحانات پیام‌نور ریگان

استاندار کرمان: استاد باستانی پاریزی تاریخ را به متن زندگی مردم آورد