آخرین مطالب

حذف سهیمه آرد نانوایان متخلف در پی طرح هوشمندسازی نان اقتصادی

حذف سهیمه آرد نانوایان متخلف در پی طرح هوشمندسازی نان

  بزرگنمایی:
- در طرح هوشمندسازی نان برای جلوگیری از برخی تخلفات همچون خروج آرد دولتی از شبکه و حمایت از مصرف داخلی، سهمیه آرد برخی نانوایان متخلف قطع شد یا کاهش یافت.

حذف سهمیه یا کاهش سهمیه آرد به‌طور قطع به دلیل تخلفات نانوایان بوده است که آرد دولتی را دریافت و به‌جای تهیه نان آن را خارج از شبکه با قیمت های آزاد به فروش رسانده اند. زیرا به هر میزان که آرد به نان تبدیل و به مردم فروخته شود ،به همان میزان در دوره بعدی تخصیص آرد، نانوایان سهمیه آرد دریافت می کنند.

این بدان معناست که آرد از نانوا کسر شده که تبدیل به نان نشده و به شکل آزاد با ارقام بالا به فروش رسیده است که همین امر باعث می شود در برخی موارد نانوایی ها ساعت‌های کاری خود را کاهش دهند یا اینکه محدویت‌هایی در عرضه نان به مردم ایجاد کنند.

پیش از این، سهیمه آرد نانوایی‌ ها به صورت دستی اختصاص می‌یافت که منجر به تخلفات و اجحافاتی در حق مصرف کنندگان و در نهایت باعث خروج آرد یارانه ای از شبکه نانوایی ها و قاچاق آرد می‌شد. با اجرای طرح هوشمندسازی نان، به تازگی در سامانه «نانی‌نو» سهمیه آرد نانوایان به صورت هوشمند و سیستمی محاسبه و مشخص می شود.

سامانه نانی نو نزدیک‌به 10 ماه است که فعال شده و به‌طور خودکار تغییراتی در سهیمه آرد برخی نانوایی ها ایجاد کرده است؛ به طوری که طبق گزارش های اخیر، سهمیه آرد 300 واحد نانوایی در تهران صفر و سهمیه 600 واحد نانوایی روزانه یک تا دو کیسه آرد شده است.

در یک سال و نیم گذشته دولت با تجهیز نانوایی‌ها به کارتخوان‌های هوشمند و به‌تازگی راه‌اندازی سامانه نظارت‌ برخط نانوایی‌ های کشور، تشدید نظارت‌ها بر مصرف آرد و نان را در دستور کار خود قرار داده است تا جایی که در سامانه هوشمندسازی یارانه آرد و نان، همه داده‌های خرید و فروش و تراکنش نانوایی‌ ها از سراسر کشور تجمیع و قابل پایش و تخلفات در این حوزه قابل شناسایی است.

بر اساس طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، میزان آرد تحویلی به نانوایی‌ ها طبق فروش تعداد نان به شهروندان محاسبه و ارائه می‌شود و تعداد فروش نان و تراکنش‌ های کارت‌ها قابل رصد است؛ یعنی دولت همه اهتمام خود را انجام داده تا آرد تحویلی به نانوایی‌ها به‌جز نان مصرفی شهروندان، به مسیرهای غیرقانونی همچون قاچاق آرد، دامداری‌ها و سایر مصارف نرود. این اقدام دولت موجب کاهش ضایعات نان شده به طوری که پیش از این «سید احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد گفته بود: با اجرای طرح هوشمندسازی آرد و نان، مصرف آرد حدود 1.5 میلیون تن کاهش یافت که معادل صرفه جویی 27 هزار میلیارد تومان در هزینه‌های ملی است.

البته همچنان برخی نانوایی‌ ها تخلفاتی را انجام می‌دهند، به طوری که مثلا دستگاه‌های کارتخوان هوشمند نان را در کشوی میز گذاشته و با دستگاه‌ های کارتخوان معمولی مبلغ نان را از مردم دریافت می‌کنند و یا برخی به صورت علنی در کنار دستگاه کارتخوان هوشمند آرد و نان، یک دستگاه پوز دیگر قرار داده‌ و پول خرید نان را از طریق آن دریافت می‌کنند که این موارد تخلف است.

این درحالی است که باید نانوایی‌هایی که آرد با یارانه دولتی دریافت می کنند بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار هر عدد نان بربری ساده با وزن چانه 600 گرمی 2 هزار و 500 تومان، سنگک ساده با وزن چانه 650 گرمی سه‌هزار تومان، تافتون سنتی با وزن چانه 250 گرمی یک‌هزار و 200 تومان، تافتون گردان (برقی) با وزن چانه 220 گرمی یک‌هزار تومان، لواش و تافتون گردان ماشینی وزن چانه 160 گرمی 500 تومان به فروش برسانند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

استاندار کرمان: نیروهای بومی استان در هیات مدیره معادن به کار گرفته شوند

آلرژی فقط یک عطسه ساده نیست!

علت حادثه بندر شهید رجایی مشخص شد

تعرفه جدید برق ابلاغ شد؛ افزایش قیمت از اول خرداد

هر گونه سهل‌انگاری در حادثه بندر شهید رجایی به مردم اعلام می‌شود

ظرفیت‌ها برای احداث 2 شهرک‌ صنعتی جدید در بم بسیج شد

نوجوانی پشت فرمان اتوبوس شهری در کرمان نشست و حادثه‌ آفرید

مقام آمریکایی: دور سوم مذاکرات با ایران مثبت و سازنده بود

انفجار در بندر شهید رجایی 6 مفقودی دارد

وزیر کشور: حادثه انفجار بندرشهید رجایی تاکنون 8 کشته و 750 مصدوم داشته است

وزیر بهداشت: بر اوضاع درمانی حادثه بندر شهید رجایی کنترل داریم

پیگیری مستمر رئیس جمهور از مدیریت حادثه انفجار در بندر شهید رجایی

158 هزار سند دفترچه‌ای در کرمان هنوز به تک برگ تبدیل نشده است

برنامه‌های ویژه برای مدیریت نارضایتی‌ها و امنیت سرمایه‌گذاری در کرمان

آدامس، حاوی هزاران ذره میکروپلاستیک در بزاق دهان

خوراکی های مفید و طبیعی برای رفع حالت تهوع

8 مدال طلا، نقره و برنز حاصل تلاش نمایندگان تکواندوی ایران در روز نخست

مرضیه جعفری سرمربی تیم ملی فوتبال زنان شد

استاندارد کرمان: درباره مشکل ترخیص خودروهای دپو شده توپ در زمین ما نیست

یزد، شهر جهانی زیورآلات سنتی شد

رییس علوم پزشکی کرمان: معادن بهره‌ای برای بخش سلامت استان نداشته است

پایداری هوای گرم در کرمان/ جنوب استان به 45 درجه می‌رسد

انتصاب جوان‌ترین مدیرکل آموزش‌وپرورش ایران/از مدیریت خلاق تا دغدغه تفاوت‌ نسلی

کمپر؛ وقتی خانه، همراه همیشگی سفر است

رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی امسال، یکی از پرشکوه‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود

تحول پس از دیدن برنامه تلویزیونی باعث اعتراف یک سارق در کرمان شد

دعوت مراجع تقلید و علما برای راهپیمایی روز جهانی قدس

سردار تنگسیری: یمن از هیچ کسی فرمان نمی‌گیرد

آغاز اعزام حج تمتع از 15 اردیبهشت

هشدار زرد هواشناسی کرمان برای بارندگی و کاهش دما

329 مصدوم و بیمار به بیمارستان‌های کرمان منتقل شدند

تبانی برای قاچاق 50 هزار لیتر نفت سفید در جیرفت ناکام ماند

مدیر جدید مخابرات کرمان: توسعه اینترنت 5G را در برنامه داریم

شتاب زدگی، سرعت و سبقت غیر مجاز، عوامل تصادفات نوروز

پزشکیان: در چرخش دوباره ایام، قدر خود را بالاتر و والاتر از آنچه هست، رقم خواهیم زد

رهبر انقلاب: شعار امسال «سرمایه‌گذاری برای تولید» است

چگونه سفری ارزان و خاطره‌انگیز داشته باشیم؟

معاون استاندار کرمان: مشکل سوخت تراکتورها با اصلاح سند قابل حل است

ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان در پهناورترین استان ایران آغاز به کار کرد

برخورد پلیس با خودروهای متخلف و شوتی‌ در کرمان شدت گرفته است

ویژگی‌های نهال استاندارد

عیدانه‌ای برای دوستداران مستند؛ 235 مستند در شبکه نمایش خانگی عرضه شد

قالیباف:مجلس برای معیشت مردم گام های اساسی برداشت/ ریشه اصلی مشکلات اقتصادی سوء مدیریت است

تعیین سرنوشت سوابق تحصیلی دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل 1403 به قبل در دست بررسی

تاکید امام جمعه کرمان بر نظارت بر بازار

آمریکایی‌ها در عمل تحریم و در سخن درخواست مذاکره می‌کنند

قالیباف: توزیع کالابرگ هر ماه انجام خواهد شد

دو سوم جمعیت استان با آموزش و پرورش مرتبط هستند

ساعت کاری دفاتر پستی کرمان افزایش یافت

رئیس‌جمهور:مدیریت،برقراری تعادل بین منابع و مصارف است/آینده را خودمان باید ترسیم کنیم