آخرین مطالب

روش درست گرم کردن موتور ماشین در روزهای سرد سال | این کار باعث کاهش عمر موتور خودرو خواهد شد علمی

روش درست گرم کردن موتور ماشین در روزهای سرد سال | این کار باعث کاهش عمر موتور خودرو خواهد شد

  بزرگنمایی:
روش گرم کردن موتور ماشین در فصل زمستان یکی از باورهای رایجی است که میان مردم وجود دارد. اما روشن کردن همه ماشینها در هوای سرد به یک گونه است؟

معمولا بسیاری از افراد در روزهای سرد زمستان، قبل از شروع به حرکت موتور اتومبیل خود را به مدت چند دقیقه روشن می‌گذارند اما آیا می‌دانید که این امر باعث کاهش عمر موتور خواهد شد؟

مطالعات حاکی از آن است که گرم کردن موتور ماشین قبل از شروع حرکت در روزهای زمستانی، باعث کاهش یافتن عمر موتور شده و بازده آن را کاهش می‌دهد . متخصصان مکانیک بر این عقیده اند که بهترین راهکار برای گرم کردن موتور ماشین در روزهای زمستانی، رانندگی کردن با سرعت بالا است که این امر باعث طولانی تر شدن عمر موتور ماشین و افزایش بازده آن خواهد شد.

گرم کردن موتور ماشین به مدت چند دقیقه قبل از شروع حرکت آن، به ویژه در اتومبیل های مدرن، باعث وارد شدن علاوه بر مصرف بیهوده سوخت ،مقدار سوخت اضافی به درون محفظه سوخت شده و با پخش شدن روغن از روی سیلندر و پیستونها به اطراف ،منجر به آسیب رسیدن به دیواه های سیلندر و کاهش عمر قطعات موتور خواهد شد.

درست است که رانندگی کردن با ماشینی که به مدت چندین ساعت بیکار بوده و در هوای سرد قرار داشته سخت است اما استفاده از سیستم گرمایشی شیشه ها تا 30% به گرم شدن ماشین قبل از شروع به حرکت کمک می‎ کند.

روش درست گرم کردن موتور ماشین در روزهای سرد سال | این کار باعث کاهش عمر موتور خودرو خواهد شد

با توجه به اطلاعات ذکر شده، ممکن است این سوال برای شما به وجود بیاید که چرا از دیرباز اکثر مردم قبل از شروع به حرکت با اتومبیل در روزهای سرد زمستان، موتور را به مدت چند دقیقه روشن می‎ کردند؟ این امر به این دلیل است که اتومبیل های دارای سیستم سوخت رسانی کاربراتور، قببل از انتقال سوخت به محفظه احتراق نیازمند گرم شدن حداقل به مدت 10 دقیقه بوده اند اما با این وجود، از دهه 1960 فناوری اتومبیل سازی به طرز چشمگیری پیشرفت کرده و با وجود موتورهای انژکتوری دیگر نیازی به گرم کردن موتور قبل از حرکت در روزهای زمستان وجود نخواهد داشت.

در موتورهای انژکتوری یا سیستم سوخت رسانی انژکتوری سوخت توسط یک پمپ مکانیکی یا برقی با فشار به داخل لوله های سوخت رسانی و ریل سوخت وارد می شود و از طریق انژکتورها که در واقع نوعی شیر محسوب می‌شوند به پشت سوپاپ هوا یا درون سیلندر بصورت پودر شده پاشیده می شود و به این ترتیب مخلوطی از هوا و سوخت برای احتراق در موتور و تولید انرژی بدست می آید.

در هوای سرد بنزین به راحتی به بخار تبدیل نمی شود و به همین دلیل به اندازه کافی سوخت تولید نمی شود. بنابراین احتراق به خوبی صورت نگیرد. اما در خودروهای انژکتوری، موتورها به گونه ای طراحی شده اند که در زمان سرد بودن موتور، برای احتراق مناسب مقدار بیشتری سوخت وارد محفظه می شود . در این وضعیت گرم کردن خودرو قبل از حرکت، موجب وارد شدن مقدار زیادی سوخت درون محفظه احتراق میشود و بخشی از آن با رسیدن به دیواره های سیلندر، روغن موجود در پیستون ها را نیز در خود حل کند . این روند کاهش تدریجی عمر موتور را در پی خواهد داشت.

به جای روشن نگه داشتن موتور قبل از حرکت، شروع به حرکت به طور آهسته کنید. گرمای خود موتور و رادیاتور باعث می شود تا با گرم شدن تدریجی سنسور ارسال سوخت ،میزان تزریق سوخت به تدریج کم شود . در ابتدای حرکت نباید فشار زیادی به موتور وارد کنید و به سرعت خود اضافه کنید، با حرکت آرام به هنگام روشن شدن موتور، همه چیز برای موتور عادی می‌شود.

همچنین برای اتومبیل خود از کف پوش های مناسب گرمایشی و عایق ضد سرما استفاده کنید که این امر به گرم کردن موتور ماشین کمک بسزایی خواهد کرد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

استاندار کرمان: نیروهای بومی استان در هیات مدیره معادن به کار گرفته شوند

آلرژی فقط یک عطسه ساده نیست!

علت حادثه بندر شهید رجایی مشخص شد

تعرفه جدید برق ابلاغ شد؛ افزایش قیمت از اول خرداد

هر گونه سهل‌انگاری در حادثه بندر شهید رجایی به مردم اعلام می‌شود

ظرفیت‌ها برای احداث 2 شهرک‌ صنعتی جدید در بم بسیج شد

نوجوانی پشت فرمان اتوبوس شهری در کرمان نشست و حادثه‌ آفرید

مقام آمریکایی: دور سوم مذاکرات با ایران مثبت و سازنده بود

انفجار در بندر شهید رجایی 6 مفقودی دارد

وزیر کشور: حادثه انفجار بندرشهید رجایی تاکنون 8 کشته و 750 مصدوم داشته است

وزیر بهداشت: بر اوضاع درمانی حادثه بندر شهید رجایی کنترل داریم

پیگیری مستمر رئیس جمهور از مدیریت حادثه انفجار در بندر شهید رجایی

158 هزار سند دفترچه‌ای در کرمان هنوز به تک برگ تبدیل نشده است

برنامه‌های ویژه برای مدیریت نارضایتی‌ها و امنیت سرمایه‌گذاری در کرمان

آدامس، حاوی هزاران ذره میکروپلاستیک در بزاق دهان

خوراکی های مفید و طبیعی برای رفع حالت تهوع

8 مدال طلا، نقره و برنز حاصل تلاش نمایندگان تکواندوی ایران در روز نخست

مرضیه جعفری سرمربی تیم ملی فوتبال زنان شد

استاندارد کرمان: درباره مشکل ترخیص خودروهای دپو شده توپ در زمین ما نیست

یزد، شهر جهانی زیورآلات سنتی شد

رییس علوم پزشکی کرمان: معادن بهره‌ای برای بخش سلامت استان نداشته است

پایداری هوای گرم در کرمان/ جنوب استان به 45 درجه می‌رسد

انتصاب جوان‌ترین مدیرکل آموزش‌وپرورش ایران/از مدیریت خلاق تا دغدغه تفاوت‌ نسلی

کمپر؛ وقتی خانه، همراه همیشگی سفر است

رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی امسال، یکی از پرشکوه‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود

تحول پس از دیدن برنامه تلویزیونی باعث اعتراف یک سارق در کرمان شد

دعوت مراجع تقلید و علما برای راهپیمایی روز جهانی قدس

سردار تنگسیری: یمن از هیچ کسی فرمان نمی‌گیرد

آغاز اعزام حج تمتع از 15 اردیبهشت

هشدار زرد هواشناسی کرمان برای بارندگی و کاهش دما

329 مصدوم و بیمار به بیمارستان‌های کرمان منتقل شدند

تبانی برای قاچاق 50 هزار لیتر نفت سفید در جیرفت ناکام ماند

مدیر جدید مخابرات کرمان: توسعه اینترنت 5G را در برنامه داریم

شتاب زدگی، سرعت و سبقت غیر مجاز، عوامل تصادفات نوروز

پزشکیان: در چرخش دوباره ایام، قدر خود را بالاتر و والاتر از آنچه هست، رقم خواهیم زد

رهبر انقلاب: شعار امسال «سرمایه‌گذاری برای تولید» است

چگونه سفری ارزان و خاطره‌انگیز داشته باشیم؟

معاون استاندار کرمان: مشکل سوخت تراکتورها با اصلاح سند قابل حل است

ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان در پهناورترین استان ایران آغاز به کار کرد

برخورد پلیس با خودروهای متخلف و شوتی‌ در کرمان شدت گرفته است

ویژگی‌های نهال استاندارد

عیدانه‌ای برای دوستداران مستند؛ 235 مستند در شبکه نمایش خانگی عرضه شد

قالیباف:مجلس برای معیشت مردم گام های اساسی برداشت/ ریشه اصلی مشکلات اقتصادی سوء مدیریت است

تعیین سرنوشت سوابق تحصیلی دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل 1403 به قبل در دست بررسی

تاکید امام جمعه کرمان بر نظارت بر بازار

آمریکایی‌ها در عمل تحریم و در سخن درخواست مذاکره می‌کنند

قالیباف: توزیع کالابرگ هر ماه انجام خواهد شد

دو سوم جمعیت استان با آموزش و پرورش مرتبط هستند

ساعت کاری دفاتر پستی کرمان افزایش یافت

رئیس‌جمهور:مدیریت،برقراری تعادل بین منابع و مصارف است/آینده را خودمان باید ترسیم کنیم