آخرین مطالب

بلاگرها چگونه زندگی شما را تغییر می‌دهند؟ اجتماعی

بلاگرها چگونه زندگی شما را تغییر می‌دهند؟

  بزرگنمایی:
۵۵۱ کاربر و فعال مجازی در ایران، بیش از نیم‌میلیون دنبال‌کننده دارند که از این تعداد ۱۲۳ اینفلوئنسر درآمد ۲.۳ هزار میلیاردتومانی در سال ۱۴۰۰ داشتند و تنها ۱۷ میلیارد تومان یعنی میانگین ۱۳۰ میلیون تومان برای هر یک از آنها مالیات تشخیص‌داده شده در حالی که تعرفه تبلیغاتی آنان برای هر استوری ۵ تا ۱۵۰ میلیون تومان است.

گسترش شبکه‌های اجتماعی سبب ایجاد تغییرات فراوانی در سبک زندگی افراد شده است. این تغییرات بخش‌های متفاوتی را در برمی‌گیرد و بالطبع آثار متفاوتی را نیز به همراه دارد. شبکه‌های اجتماعی می‌توانند ادبیات، پوشش، تغذیه، روابط و حتی عقاید افراد را به مرور زمان تغییر دهند. بلاگرها نقش مهمی در ایجاد این تغییرات دارند و فعالیت آنها بویژه در شبکه اجتماعی اینستاگرام می‌تواند سلایق و ذائقه مخاطبان را جهت دهی کند.

هویتی به نام بلاگر"بلاگر" به فردی گفته می‌شود که در زمینه‌ای خاص فعالیت می‌کند و به طور مستمر در آن زمینه به تولید محتوا می‌پردازد. این اصطلاح البته ابتدا برای نویسندگان وبلاگ به کار برده شد اما با گذشت زمان و گسترش شبکه‌های اجتماعی تصویر محور همچون اینستاگرام، بلاگرها طیف مختلفی از تولیدکنندگان محتوای نوشتاری و تصویری را در بر گرفتند و در زمینه‌های گوناگون به فعالیت مشغول شدند. این افراد را با نام "اینفلوئنسر" نیز می‌شناسند و مشخصه بارز آنها جذب فالوئر بالا از طریق تولید محتواست.

بر اساس مطالعاتی که در این زمینه انجام شده، بلاگری یکی از پردرآمدترین و محبوب ترین شغل‌های اینستاگرامی در سراسر دنیا محسوب می‌شود و از این رو افراد زیادی را وسوسه می‌کند تا به صورت تمام وقت در این حیطه به فعالیت مشغول شوند. بیشتر بلاگرها به واسطه تبلیغاتی که برای سایر صفحه‌های اینستاگرامی و نیز فروش محصولات انجام می‌دهند به درآمد بالا می‌رسند. برخی نیز خود تولید کننده یا فروشنده محصولی هستند و برای توسعه کسب و کار خودشان پا به دنیای بلاگری گذاشته‌اند. بلاگرها شما را به دنیایی می‌برند که همه چیز در آن زیباست و هر آنچه را بخواهید تنها با تفکر مثبت و خواست قلبی‌تان می‌توانید به دست آورید. زندگی آنها آنقدر آراسته است که مخاطبان را انگشت به دهان می‌کند.

آن وقت است که هرچه بلاگر محترم بگوید با جان و دل می‌پذیرند و از محصولاتی که او معرفی می‌کند خریداری می‌کنند تا شبیهش شوند. در واقع با تماشای سبک زندگی آنها نوعی احساس نیاز در مخاطبان ایجاد می‌شود که تا قبل از این، شاید حتی به آن فکر هم نمی‌کردند و اینجاست که پای مصرف‌گرایی به زندگی افراد باز می‌شود. البته در حال حاضر روش‌های مختلفی برای جذب فالوئر وجود دارد و بلاگرها گاهی به شیوه‌های دیگری نیز مخاطبان را به دنبال کردن صفحه خود ترغیب می‌کنند. آنها گاهی حتی با ایجاد نفرت و انزجار در مخاطبان برای خود فالوئر دست و پا می‌کنند. به عبارتی هرچه بیشتر ناسزا بخورند، بیشتر دیده می‌شوند و آنها این را خوب می‌دانند. در هر صورت روش هرچه باشد، هدف همان جذب مخاطبان بیشتر و بالا بردن تعداد دنبال‌کنندگان است تا کسب درآمد بالا را برای بلاگر تضمین کند.
طبق تحقیقاتی که درباره بلاگرهای ایرانی در سال 1402 انجام و نتایج آن در سایت "اینبو" منتشر شده، بلاگرهای کمدین دارای بیشترین تعداد فالوئرها بوده‌اند و پرمخاطب ترین آنها بین 3 تا 5 میلیون فالوئر دارند. پس آن بلاگرهای زیبایی قرار دارند که پرمخاطب ترینشان تا 3 میلیون دنبال کننده در شبکه اینستاگرام به خود اختصاص داده اند. "فودبلاگرها" یا بلاگرهای غذا در مرتبه بعدی قرار دارند که تعداد فالوئرهایشان در بهترین حالت بالای یک میلیون است. در نهایت بلاگرهای گردشگری با چند صد هزار تا یک میلیون فالوئر در رتبه بعد از بلاگرهای غذا هستند و از این راه کسب درآمد می‌کنند.

ماجرای مالیات بر درآمد بلاگرها

عدد دقیقی از میزان درآمد بلاگرها نمی‌توان به دست آورد چرا که این درآمد بستگی به فعالیت ماهانه آنها دارد اما درآمد ماهانه بالایی برای بلاگرها و بویژه بلاگرهایی که در بالا معرفی شدند، تخمین زده می‌شود. طبق آخرین تحقیقات، بلاگرهای ایرانی که زیر یک میلیون نفر فالوئر دارند برای هر استوری در حدود 2 تا 5 میلیون تومان و برای هر پست در حدود 10 میلیون تومان دریافت می‌کنند. طبعا این عدد برای بلاگرهای با فالوئر بالای یک میلیون به صورت تصاعدی بالا می رود و اگر شامل خدمات دیگری همچون ساخت ویدئو نیز باشد، هزینه خودش را خواهد داشت و گفته می‌شود هزینه برخی پست‌های تبلیغاتی تا 70 میلیون تومان هم می‌رسد.
در همین رابطه مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور تیرماه امسال از شناسایی 515 بلاگر و سلبریتی خبر داده بود که واریزی به حساب 123 نفر از آنها، 2 هزار و 300 میلیارد تومان بوده است. (ایسنا، 20 تیر 1402)لزوم اخذ مالیات از این بلاگرها موضوع بحث های فراوانی قرار گرفت و از آنجا که سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت مالیات از سوی بلاگرهای مورد نظر را ضروری دانسته بود، گروهی نیز با عنوان این مطلب که آنها در شبکه‌ای فیلتر شده به فعالیت می‌پردازند، دریافت مالیات از بلاگرها را امری نادرست تلقی می‌کردند. قانون البته راه را در این زمینه تا حدود زیادی روشن کرده و گرچه تا پیش از سال 1400 و گسترش فعالیت بلاگرهای اینستاگرامی، قانونی در این باره وجود نداشت اما برای اولین بار در قانون بودجه سال 1400 مستقیما از مالیات کسب و کارهای اینستاگرام صحبت به میان آمد. بر اساس بند ذ از تبصره 6 قانون بودجه سال 1400، درآمدهای کاربران دارای بیش از 500 هزار دنبال‌کننده رسانه‌های کاربرمحور از محل تبلیغات، مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود. بر این اساس سازمان امور مالیاتی مکلف است فهرست مؤدیان مالیاتی و خوداظهاری ارائه شده توسط آنها را تهیه کند و در تارنمای (سایت) سازمان، در منظر عموم قرار دهد. رسیدن به بلاگرهایی که مشمول پرداخت مالیات می‌شوند نیز کار سختی نیست.
کافی است یک جستجوی ساده در فضای اینستاگرام انجام داد. همچنین رجوع به تراکنش‌های بانکی این افراد به راحتی امکانپذیر است و از آنجا که در فضای ایران به کسب درآمد مشغول هستند، از نظر سازمان امور مالیاتی کشور باید مالیات خود را پرداخت کنند. طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، 551 کاربر و فعال مجازی، بیش از نیم‌میلیون دنبال‌کننده دارند که از این تعداد 123 اینفلوئنسر درآمد 2.3 هزار میلیاردتومانی در سال 1400 داشتند و تنها 17 میلیارد تومان یعنی میانگین 130 میلیون تومان برای شاخ‌های مجازی مالیات تشخیص‌داده شده است که 23 نفر از آنها پذیرفته‌اند که این مالیات را بر اساس توافق ماده 238 پرداخت کنند و مابقی شانه خالی کرده‌اند در حالی که تعرفه تبلیغاتی آنان برای هر استوری 5 تا 150 میلیون تومان است.البته بسیاری از بلاگرها عنوان می‌کنند که پولی جهت تبلیغات دریافت نمی‌کنند و مبادله کالا به کالا انجام می‌دهند به این معنی که در ازای تبلغات کالایی، همان کالا یا کالاهای مورد نیاز خود از همان فروشنده را به عنوان دستمزد برمی‌دارند. برخی نیز خود را نیکوکار و بانی انجام کار خیر عنوان می‌کنند که با هدف دیده شدن کسب و کار مردم، برای آنها تبلیغ می‌کنند و پولی از این کار عایدشان نمی‌شود.
 

رقابتی پایان ناپذیر

بلاگری اگر به صورت درست و اصولی و طبق مبانی تجاری انجام شود شاید بتواند راه خوبی برای معرفی برندها و توسعه تجارت شرکت ها و کسب درآمد افراد و گروه‌ها باشد. در سراسر جهان نیز این کار رایج است و بلاگرهای خارجی درآمد بالایی از این راه کسب می‌کنند و در حقیقت در تجارتی برد برد سهیم هستند که البته قطعا با چالش ها و آسیب هایی هم همراه است .بر اساس تحقیقاتی که نتایج آن در نوامبر 2023 در سایت indie bounty منتشر شده، گرچه بلاگرهای معروفی با میانگین درآمد ماهیانه 200 هزار دلار در جهان وجود دارند اما به صورت میانگین 3 درصد از بلاگرهای جهان بیش از 20 هزار دلار، 5.8 درصد بیش از 10 هزار دلار، 18.8 درصد بیش از 5 هزار دلار، 33.1 درصد بیش از 3 هزار دلار و 50.5 درصد نیز بالای هزار دلار در ماه درآمد کسب کرده‌اند. بر این اساس بلاگرهای غذا و بلاگرهای امور شخصی و روزمره دارای بیشترین درآمد بوده‌اند. البته در این تحقیق منظور از بلاگر، تمامی فعالان و تولیدکنندگان شبکه‌های اجتماعی همچون وبلاگ ها و اینستاگرام و غیره بوده است در حالی که بلاگرهای ایرانی عموما در بستر اینستاگرام به فعالیت می‌پردازند. جالب است بدانید گفته می‌شود در حال حاضر کریستین رونالدو با 438 میلیون فالوئر بیشترین مبلغ برای تبلیغات هر پست را در جهان دریافت می‌کند و هزینه هر پست تبلیغاتی در صفحه اینستاگرامی او یک میلیون و 604 هزار دلار است.از آنجا که شبکه‌های اجتماعی رشدی بسیار سریع داشته و گاهی رشدشان از روند رشد توسعه کشورها پیشی گرفته است، به نظر می‌رسد تغییرات سریع در سبک زندگی به واسطه این گسترش همه جانبه آسیب‌هایی را نیز به همراه داشته باشد. همانطور که قبلا نیز به آن اشاره شد، ایجاد نیاز به کالای بیشتر و متنوع‌تر و ترویج مصرف‌گرایی آسیب عمده‌ای است که می‌تواند از پس این تحولات ایجاد شود. از سوی دیگر عدم تناسب درآمد افراد با نیازهایی که به واسطه شبکه‌های اجتماعی و عمدتا از طریق بلاگرها به وجود می‌آید، نوعی حس سرخوردگی در افراد ایجاد می‌کند و آنها را وارد رقابتی می‌کند که غالبا بازنده آن هستند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بارش نزولات جوی مدارس برخی مناطق کرمان را به فضای مجازی کشاند

پیگیری پرونده‌های اغتشاشات کرمان بر اساس قانون تشدید مجازات جاسوسی

جزئیات مراحل ثبت‌نام افراد به عنوان سرپرست برای دریافت کالابرگ

پشه‌ها خونخوارتر شده‌اند!

آغاز ثبت‌ نام آزمون سراسری 1405 از 18 اسفند

پرداخت پاداش و اضافه‌ کار به کارمندان دولت مبتنی بر عملکرد می‌شود

آغاز پروژه اعدام‌سازی با انتشار اخبار جعلی درباره احکام قضایی متهمان اغتشاشات

بروز سکته مغزی در مردان بیش از زنان است/ زمان طلایی درمان را جدی بگیرید

آیا نوشیدن چای داغ در اول صبح به بهبود عفونت معده کمک می‌کند

پرداخت تسهیلات 30 میلیون تومانی با کارمزد صفر درصد به کارکنان آموزش و پرورش

2855 روستای کرمان آماده برگزاری انتخابات شوراها

دادستان کرمان: تصمیمات جدید برای تعیین تکلیف بازداشت‌شدگان اغتشاشات اخذ می شود

جشنواره گل تراکتور در هوای سرد تبریز

استاندار کرمان بر نگاه واقع بینانه به حوزه اتباع تاکید کرد

هشدار پلیس درباره کلاهبرداری سایبری همزمان با واریز کالابرگ 4 میلیونی

فریب افکار عمومی با هوش مصنوعی؛ تولید و انتشار تصاویر جعلی جرم است

استاندار کرمان: کتابخانه‌های عمومی به پایگاه‌های موثر فرهنگی و اجتماعی تبدیل شوند

برج اکرم: نگین تلاش در قلب کویر

حضور 560 هزار دانش‌آموز در طرح سراسری اعتکاف

مادورو و همسرش دوشنبه در دادگاه فدرال نیویورک حاضر می‌شوند

طلسم مرمت خانه‌شهر کرمان می‌شکند؟

140 مسجد کرمان جلوه‌ای از دلدادگی در آیین اعتکاف

پیش‌بینی یخبندان شبانه در کرمان تا پایان هفته

تشریح جزئیات دستگیری مادورو از زبان ترامپ

سردار قاآنی به مقام شامخ سپهبد شهید سلیمانی ادای احترام کرد

آغاز اجرای طرح جدید کالابرگ/ هر نفر ماهانه یک میلیون تومان

آنفلوآنزا؛ راه‌های پیشگیری و نکاتی برای مراقبت از کودکان

عرضه بنزین سوپر و تجربه‌ای جدید در تامین بازار سوخت

پزشکیان:راه شهید سلیمانی و سرداران مقاومت را با قدرت ادامه خواهیم داد/ آماده شهادتیم

هماهنگی حداکثری برای سالگرد شهید سلیمانی در کرمان؛ زیرساخت‌های ارتباطی و ایمنی تامین شد

روایت شیخ حسن العبادی از حضور حاج قاسم در محاصره بلد؛ خون مقاومت در رگ‌ها جاری است

صدقه جاریه و اجرای حدود 190 پروژه توسعه و بازسازی عتبات عالیات

اگر حاج‌قاسم بود، چه می‌کرد؟

بازرس کل قضایی کرمان بر لزوم رفع مشکلات شرکت فن‌سازان تاکید کرد

امام جمعه کرمان: دستیابی به نرخ باسوادی 94 درصد در استان دستاورد مهمی است

آتش‌نشان کرمانی از بیمارستان مرخص شد

مشارکت 24 هزار میلیارد ریالی بنگاه‌های اقتصادی با آموزش و پرورش کرمان

تداوم هشدارها در کرمان؛ ناپایداری‌های جوی تا صبح چهارشنبه

آمادگی کامل پلیس راهور کرمان برای اجرای محدودیت‌های ترافیکی هفته مقاومت

استاندار: کرمان پیشتاز صدور مجوز نیروگاه‌های خورشیدی کشور است‌

پوران؛ زائر زیارتگاه عشق و نگهبان خاطره‌ها

سامانه بارشی جدید کرمان را درگیر باران، برف و سیلاب می‌کند

شهری که مُرد و زنده شد

معاون استاندار کرمان: شبکه‌ انتقال اتباع غیرمجاز به کشور در کرمان متلاشی شد

عدالت در نقطه صفر مرزی؛ خدمات قضایی جهادی به روستای محروم مَلکی رسید

کشف 5٠٠ کیلوگرم ماده مخدر شیشه در قلعه‌گنج/ قاچاقچیان متواری شدند ‌

معافیت مالیات بر درآمد کارمندان سال آینده هم پلکانی محاسبه می شود

راوی صدساله هزاره‌های خاموش کرمان

صندلی خالی یک دانشجو؛ گرامیداشت‌ شهید مدافع امنیت در امتحانات پیام‌نور ریگان

استاندار کرمان: استاد باستانی پاریزی تاریخ را به متن زندگی مردم آورد