آخرین مطالب

مداح کرمانی که به خاطر امام حسین (ع)، اشرفیِ اهدایی را پس داد فرهنگی

مداح کرمانی که به خاطر امام حسین (ع)، اشرفیِ اهدایی را پس داد

  بزرگنمایی:
به مناسبت برگزاری بیست و یکمین اجلاسیه پیرغلامان حسینی در کرمان، با متولی تکیه فاطمیه به گفت‌وگو نشستیم. تکیه‌ای که بنیانگذارش (حاج ماشاءالله لطفی) در صحن آن دفن است.

به گزارش نسیم شرق ، مرتضی لطفی فرزند حاج ماشاءالله درباره خاطرات کودکی‌اش از ماه محرم می‌گوید: هیئت‌ها از چهار سوی بازار کرمان رد می‌شدند و باید به نوبت می‌آمدند؛ هیئت سادات گلبازخان همیشه جلو بود و با شال سبزی که سادات به گردن انداخته بودند، منظره زیبایی را رقم می‌زدند و مردم ارادت خاصی به سادات داشتند.

ما معمولاً در تکیه فاطمیه میزبان بودیم و جایی نمی‌رفتیم اما یک شب محرم را باید هیئت فاطمیه به تکیه گلبازخان می‌رفتیم.

وی بیان کرد: پدرم، حاج ماشاءالله لطفی اولین پیرغلامی بود که 21 سال قبل از کرمان به اجلاسیه پیرغلامان رفت؛ «او پدرم» مداح، شاعر، بنیانگذار، متولی و واقف تکیه فاطمیه بود.

این مداح اهل بیت با بیان اینکه افتخار همه پیرغلامان نوکری است و به این نوکری افتخارمی‌کنند، گفت: پدرم همیشه می‌گفت امام حسین علیه السلام غلام دارد، نهایتاً سرغلام. رئیس نمی‌خواهد.

وی با اشاره به اینکه اماکن آبرومند و ریشه‌داری از جمله بیت‌الزهرا، حسینیه ثارالله و ... در کرمان داریم، افزود: ما افتخار می‌کنیم که تکیه فاطمیه جایگاه شروع مبارزات انقلابی سردار حاج قاسم سلیمانی بوده و قدمگاه شهید مقاومت است و این تکیه مورد عنایت حاج قاسم بوده و پدرم علاقه زیادی به حاج قاسم داشت.

لطفی بیان کرد: پدرم از کودکی ذاکر و نوحه‌خوان بود و بزرگترین افتخارش نوکری امام حسین علیه السلام بود.

این ذاکر اهل بیت افزود: به گفته خودش، پدرم از 8 سالگی ذاکری را از تکیه قلعه محمود شروع کرده و بعدها تکیه فاطمیه را در زمین 80 متری بنا کرد و فاطمیه اولین تکیه در کرمان است که به نام معصوم نامگذاری شده زیرا تکایای دیگر به نام محله‌ها بود مثل تکیه محله شهر، گلبازخان، قلعه محمود.

وی با اشاره به خاطره‌ای از زبان پدرش(متولی و بنیانگذار تکیه فاطمیه کرمان) گفت: سال‌ها قبل یک خانم که گذشته خوبی در زندگی‌اش نداشته، یک شب به مراسم تکیه می‌آید و دلش می‌شکند. نیمه شب حضرت زهرا سلام الله علیها را خواب می‌بیند که خانم به او می‌گوید من تو را بخشیدم. مهریه‌ات را برای خانه من پوشش بگیر و حتی نام جدید برای او انتخاب کردند و این خانم نخستین خیمه تکیه فاطمیه را خریداری کرد.

مرتضی لطفی بیان کرد: پدرم تعصب خاصی روی سیدالشهدا علیه السلام داشت و روز عاشورا نمی‌گذاشت بچه‌های هیئت فاطمیه چیزی بنوشند و می‌گفت امروز به احترام امام حسین علیه السلام تشنه عزاداری کنید.

وی افزود: او امام حسین علیه السلام را باور داشت و می‌گفت «برای ذاکری آقا پول نگیر. قبل از مداحی در دلت نیت کن و به امام حسین علیه السلام بگو من کاری به جمعیت ندارم و اینکه مجلسم می‌گیرد یا نه، من برای تو می‌خوانم تو نگاهم کن. از خود امام حسین بخواه او همه زندگی را به من داده و آقا مزدی بیش از آنچه که شایسته است به تو می‌دهد».

این مداح اهل بیت افزود: پدرم خرداد سال 96 به رحمت خدا رفت و با اجازه نماینده سابق ولی فقیه در استان، در داخل تکیه به خاک سپرده شد.

مرتضی لطفی در پایان با اشاره به کرامات اهل بیت علیهم السلام گفت: حاجتی نبوده که در این خانه به من داده نشده باشد و معتقدم در همه مجالسی که به نام ائمه پایه‌گذاری می‌شود، کسی با خلوص نیت و قطع امید از بقیه و با عشق بیاید، حتماً جواب می‌گیرد و اینجا جای ناامیدی نیست.

وی در پایان با اشاره به خاطراتی از پدر مرحومش(حاج ماشاءالله لطفی) بیان کرد: پدربزرگم تاکید کرده بود که پدرم به شرطی می‌تواند مداحی و نوحه‌خوانی کند که از کسی بابت این امر پول نگیرد و وقتی که یکی از بزرگان کرمان بابت مداحی در زمان نوجوانی به پدرم اشرفی داد، او نپذیرفت.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بارش نزولات جوی مدارس برخی مناطق کرمان را به فضای مجازی کشاند

پیگیری پرونده‌های اغتشاشات کرمان بر اساس قانون تشدید مجازات جاسوسی

جزئیات مراحل ثبت‌نام افراد به عنوان سرپرست برای دریافت کالابرگ

پشه‌ها خونخوارتر شده‌اند!

آغاز ثبت‌ نام آزمون سراسری 1405 از 18 اسفند

پرداخت پاداش و اضافه‌ کار به کارمندان دولت مبتنی بر عملکرد می‌شود

آغاز پروژه اعدام‌سازی با انتشار اخبار جعلی درباره احکام قضایی متهمان اغتشاشات

بروز سکته مغزی در مردان بیش از زنان است/ زمان طلایی درمان را جدی بگیرید

آیا نوشیدن چای داغ در اول صبح به بهبود عفونت معده کمک می‌کند

پرداخت تسهیلات 30 میلیون تومانی با کارمزد صفر درصد به کارکنان آموزش و پرورش

2855 روستای کرمان آماده برگزاری انتخابات شوراها

دادستان کرمان: تصمیمات جدید برای تعیین تکلیف بازداشت‌شدگان اغتشاشات اخذ می شود

جشنواره گل تراکتور در هوای سرد تبریز

استاندار کرمان بر نگاه واقع بینانه به حوزه اتباع تاکید کرد

هشدار پلیس درباره کلاهبرداری سایبری همزمان با واریز کالابرگ 4 میلیونی

فریب افکار عمومی با هوش مصنوعی؛ تولید و انتشار تصاویر جعلی جرم است

استاندار کرمان: کتابخانه‌های عمومی به پایگاه‌های موثر فرهنگی و اجتماعی تبدیل شوند

برج اکرم: نگین تلاش در قلب کویر

حضور 560 هزار دانش‌آموز در طرح سراسری اعتکاف

مادورو و همسرش دوشنبه در دادگاه فدرال نیویورک حاضر می‌شوند

طلسم مرمت خانه‌شهر کرمان می‌شکند؟

140 مسجد کرمان جلوه‌ای از دلدادگی در آیین اعتکاف

پیش‌بینی یخبندان شبانه در کرمان تا پایان هفته

تشریح جزئیات دستگیری مادورو از زبان ترامپ

سردار قاآنی به مقام شامخ سپهبد شهید سلیمانی ادای احترام کرد

آغاز اجرای طرح جدید کالابرگ/ هر نفر ماهانه یک میلیون تومان

آنفلوآنزا؛ راه‌های پیشگیری و نکاتی برای مراقبت از کودکان

عرضه بنزین سوپر و تجربه‌ای جدید در تامین بازار سوخت

پزشکیان:راه شهید سلیمانی و سرداران مقاومت را با قدرت ادامه خواهیم داد/ آماده شهادتیم

هماهنگی حداکثری برای سالگرد شهید سلیمانی در کرمان؛ زیرساخت‌های ارتباطی و ایمنی تامین شد

روایت شیخ حسن العبادی از حضور حاج قاسم در محاصره بلد؛ خون مقاومت در رگ‌ها جاری است

صدقه جاریه و اجرای حدود 190 پروژه توسعه و بازسازی عتبات عالیات

اگر حاج‌قاسم بود، چه می‌کرد؟

بازرس کل قضایی کرمان بر لزوم رفع مشکلات شرکت فن‌سازان تاکید کرد

امام جمعه کرمان: دستیابی به نرخ باسوادی 94 درصد در استان دستاورد مهمی است

آتش‌نشان کرمانی از بیمارستان مرخص شد

مشارکت 24 هزار میلیارد ریالی بنگاه‌های اقتصادی با آموزش و پرورش کرمان

تداوم هشدارها در کرمان؛ ناپایداری‌های جوی تا صبح چهارشنبه

آمادگی کامل پلیس راهور کرمان برای اجرای محدودیت‌های ترافیکی هفته مقاومت

استاندار: کرمان پیشتاز صدور مجوز نیروگاه‌های خورشیدی کشور است‌

پوران؛ زائر زیارتگاه عشق و نگهبان خاطره‌ها

سامانه بارشی جدید کرمان را درگیر باران، برف و سیلاب می‌کند

شهری که مُرد و زنده شد

معاون استاندار کرمان: شبکه‌ انتقال اتباع غیرمجاز به کشور در کرمان متلاشی شد

عدالت در نقطه صفر مرزی؛ خدمات قضایی جهادی به روستای محروم مَلکی رسید

کشف 5٠٠ کیلوگرم ماده مخدر شیشه در قلعه‌گنج/ قاچاقچیان متواری شدند ‌

معافیت مالیات بر درآمد کارمندان سال آینده هم پلکانی محاسبه می شود

راوی صدساله هزاره‌های خاموش کرمان

صندلی خالی یک دانشجو؛ گرامیداشت‌ شهید مدافع امنیت در امتحانات پیام‌نور ریگان

استاندار کرمان: استاد باستانی پاریزی تاریخ را به متن زندگی مردم آورد