آخرین مطالب

توصیه‌های بهداشتی به حجاج/

آشنایی با محدودیت‌های بیماران مبتلا به فشار خون در سفر حج پزشکی و سلامت

آشنایی با محدودیت‌های بیماران مبتلا به فشار خون در سفر حج

  بزرگنمایی:
حجاج مبتلا به فشارخون مصرف نان‌ها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده از آرد‌های سفید و بدون سبوس را به حداقل برسانند.

 
 

به گزارش نسیم شرق ، هر ساله گردهمایی عظیم سالیانه مسلمانان دنیا برای انجام فرایض حج، بزرگ‌ترین مراسم مذهبی دنیا را رقم می‌زند؛ از این رو یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی زائران حفظ بهداشت عمومی و فردی خواهد بود.

حجاج باید در مدت زمان محدود، تمام اعمال حج تمتع را در یک فضای فیزیکی محدود انجام دهند از این رو تراکم جمعیت در طول سفر 30 تا 35 روزه باعث ایجاد تماس‌های نزدیک غیرقابل اجتناب می‌شود که خود می‌تواند باعث شیوع بیماری‌های مختلف عفونی و مسری شود.

   

اانتظار‌ می‌رود در جمعیتی با این تعداد، زمینه انتقال ارگانیسم‌های بیماری‌زایی مثل مننژیت، آنفولانزا، سیاه‌سرفه، هپاتیت و فلج اطفال  تسهیل شود؛ برای مثال خطر ابتلا به  مننژیت مننگوکوکی به علت اندمیک بودن این بیماری در عربستان سعودی و تراکم جمعیت در مراسم حج افزایش می‌یابد، همچنین  تراشیدن موی سر با تیغ در صورت استفاده از وسایل مشترک، بیماری‌های منتقله به وسیله حشرات به علت آب و هوای گرم عربستان و زندگی چند روزه حجاج در چادر، تب‌های خونریزی دهنده به علت ذبح قربانی از عوامل ابتلا به بیماری‌های مختلف در ایام حج محسوب می‌شود.

اما شایع‌ترین شکایت حجاج در این سفر معنوی، علائم تنفسی شبه آنفلوانزاست که باعث اختلال در انجام اعمال حج می‌شود و حتی آنان را به بستر کشانده و گرفتار تخت بیمارستان می‌کند.

از آنجا که به‌طور معمول زائران در یک مکان محدود و به صورت دسته جمعی زندگی می‌کنند تغییر قابل ملاحظه‌ای از نظر روش زندگی و فعالیت‌های روزمره زندگی پیدا می‌کنند که باعث می‌شود بیماری‌های قبلی آنان به دلیل عوامل خاص ایام حج وخیم‌تر شوند.

با توجه به اهمیت مراسم حج و شیوع بیماری‌های عفونی مختلف مانند عفونت‌های مننگوکوکی، آنفولانزا و بیماری‌های اسهالی انجام اقدامات پیشگیرانه مانند واکسیناسیون و رعایت نکات بهداشتی فردی پیش از مناسک حج و طی آن بسیار ضروری به نظر می‌رسد.

 

با رعایت نکات ساده و در عین حال مهم پیش و پس از عزیمت حجاج می‌توان تا حد زیادی شرایط بهتری برای سلامت حجاج در طول سفر ایجاد کرد؛ بیماری‌های واگیردار، مسمومیت غذایی، توجه نکردن زائران به توصیه‌های بهداشتی، آشنا نبودن به برنامه رژیم غذایی مناسب، بی توجه‌‌ای زائران به توصیه‌های پزشکان و مدیران کاروان، دفع ناصحیح زباله در کاروان‌ها، نامناسب بودن وضعیت دستشویی‌ها و نقص در آموزش‌ها مهم‌ترین چالش‌های سلامت پیش روی حجاج است.

مصرف گوشت قرمز و مرغ را کاهش دهید

محمد حسین فرقانی متخصص عمومی اظهار کرد: حجاج در طول سفر حج باید نکاتی را رعایت کنند تا دچار بیماری‌های مختلف نشوند. بیماران مبتلا به فشارخون باید مواردی را رعایت کنند تا بیماری‌شان تشدید نشود. این بیماران مصرف نان‌ها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده از آرد‌های سفید و بدون سبوس (تصفیه شده) را به حداقل برسانند و از نان‌های سبوس‌دار به خصوص حاوی سبوس جودوسر استفاده کنند.

وی ادامه داد: مصرف قند و شکر و سایر فرآورده‌های تهیه شده از آن‌ها مثل نوشابه‌ها، مربا، ژله، شکلات، کیک‌و شیرینی‌را محدود یا حذف کنند؛ از مصرف مواد حاوی افزودنی‌ها و غذا‌هایی که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویه‌ هستند، مثل انواع سوسیس و کالباس، غذا‌های کنسروی، شور، ترشی‌ و چاشنی‌های کارخانه‌ای جداً خودداری کنند.

 

این متخصص عمومی بیان کرد:  چای، قهوه و شکلات را بسیار محدود کنید و تا یک ساعت پس از صرف غذا چای ننوشید؛ از مصرف نمک و غذا‌های پُر ادویه بپرهیزید، به جای نمک می‌توانید از سبزیجات تازه یا خشک، ادویه جات مفید (زردچوبه- دارچین و...)، پودر سیر، پیاز و آب لیموی تازه استفاده کنید.

 

فرقانی افزود: مصرف گوشت قرمز و گوشت مرغ را کاهش دهید و به جای آن‌ها ماهی به صورت کباب شده، یا بخارپز استفاده کنید؛ مصرف سیر و پیاز را در تهیه مواد خوراکی یا به صورت خام، مثلاً نصف پیاز در روز و یک حبه سیررنده شده در هر وعده غذایی افزایش دهید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

استاندار کرمان: نیروهای بومی استان در هیات مدیره معادن به کار گرفته شوند

آلرژی فقط یک عطسه ساده نیست!

علت حادثه بندر شهید رجایی مشخص شد

تعرفه جدید برق ابلاغ شد؛ افزایش قیمت از اول خرداد

هر گونه سهل‌انگاری در حادثه بندر شهید رجایی به مردم اعلام می‌شود

ظرفیت‌ها برای احداث 2 شهرک‌ صنعتی جدید در بم بسیج شد

نوجوانی پشت فرمان اتوبوس شهری در کرمان نشست و حادثه‌ آفرید

مقام آمریکایی: دور سوم مذاکرات با ایران مثبت و سازنده بود

انفجار در بندر شهید رجایی 6 مفقودی دارد

وزیر کشور: حادثه انفجار بندرشهید رجایی تاکنون 8 کشته و 750 مصدوم داشته است

وزیر بهداشت: بر اوضاع درمانی حادثه بندر شهید رجایی کنترل داریم

پیگیری مستمر رئیس جمهور از مدیریت حادثه انفجار در بندر شهید رجایی

158 هزار سند دفترچه‌ای در کرمان هنوز به تک برگ تبدیل نشده است

برنامه‌های ویژه برای مدیریت نارضایتی‌ها و امنیت سرمایه‌گذاری در کرمان

آدامس، حاوی هزاران ذره میکروپلاستیک در بزاق دهان

خوراکی های مفید و طبیعی برای رفع حالت تهوع

8 مدال طلا، نقره و برنز حاصل تلاش نمایندگان تکواندوی ایران در روز نخست

مرضیه جعفری سرمربی تیم ملی فوتبال زنان شد

استاندارد کرمان: درباره مشکل ترخیص خودروهای دپو شده توپ در زمین ما نیست

یزد، شهر جهانی زیورآلات سنتی شد

رییس علوم پزشکی کرمان: معادن بهره‌ای برای بخش سلامت استان نداشته است

پایداری هوای گرم در کرمان/ جنوب استان به 45 درجه می‌رسد

انتصاب جوان‌ترین مدیرکل آموزش‌وپرورش ایران/از مدیریت خلاق تا دغدغه تفاوت‌ نسلی

کمپر؛ وقتی خانه، همراه همیشگی سفر است

رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی امسال، یکی از پرشکوه‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود

تحول پس از دیدن برنامه تلویزیونی باعث اعتراف یک سارق در کرمان شد

دعوت مراجع تقلید و علما برای راهپیمایی روز جهانی قدس

سردار تنگسیری: یمن از هیچ کسی فرمان نمی‌گیرد

آغاز اعزام حج تمتع از 15 اردیبهشت

هشدار زرد هواشناسی کرمان برای بارندگی و کاهش دما

329 مصدوم و بیمار به بیمارستان‌های کرمان منتقل شدند

تبانی برای قاچاق 50 هزار لیتر نفت سفید در جیرفت ناکام ماند

مدیر جدید مخابرات کرمان: توسعه اینترنت 5G را در برنامه داریم

شتاب زدگی، سرعت و سبقت غیر مجاز، عوامل تصادفات نوروز

پزشکیان: در چرخش دوباره ایام، قدر خود را بالاتر و والاتر از آنچه هست، رقم خواهیم زد

رهبر انقلاب: شعار امسال «سرمایه‌گذاری برای تولید» است

چگونه سفری ارزان و خاطره‌انگیز داشته باشیم؟

معاون استاندار کرمان: مشکل سوخت تراکتورها با اصلاح سند قابل حل است

ستاد اسکان نوروزی فرهنگیان در پهناورترین استان ایران آغاز به کار کرد

برخورد پلیس با خودروهای متخلف و شوتی‌ در کرمان شدت گرفته است

ویژگی‌های نهال استاندارد

عیدانه‌ای برای دوستداران مستند؛ 235 مستند در شبکه نمایش خانگی عرضه شد

قالیباف:مجلس برای معیشت مردم گام های اساسی برداشت/ ریشه اصلی مشکلات اقتصادی سوء مدیریت است

تعیین سرنوشت سوابق تحصیلی دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل 1403 به قبل در دست بررسی

تاکید امام جمعه کرمان بر نظارت بر بازار

آمریکایی‌ها در عمل تحریم و در سخن درخواست مذاکره می‌کنند

قالیباف: توزیع کالابرگ هر ماه انجام خواهد شد

دو سوم جمعیت استان با آموزش و پرورش مرتبط هستند

ساعت کاری دفاتر پستی کرمان افزایش یافت

رئیس‌جمهور:مدیریت،برقراری تعادل بین منابع و مصارف است/آینده را خودمان باید ترسیم کنیم