آخرین مطالب

فردا زنگ انتخابات مجلس شورای اسلامی نواخته می‌شود سیاسی

فردا زنگ انتخابات مجلس شورای اسلامی نواخته می‌شود

  بزرگنمایی:
فردا یکشنبه دهم‌ آذرماه ثبت نام نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در حالی آغاز می‌شود که به گفته رییس ستاد انتخابات کشور برآوردها حاکی از مشارکت و ثبت‌نام حدود هفت هزار نامزد در این دوره است.

به گزارش نسیم شرق به نقل از ایرنا، فردا یکشنبه دهم آذر 98، انتخابات دور یازدهم مجلس شورای اسلامی با آغاز ثبت نام نامزدهای انتخابات کلید می‌خورد. امسال قرار است 290 نماینده از 208 حوزه انتخابیه راهی بهارستان شوند.   5 حوزه انتخابیه هم 8 نماینده خبرگان رهبری به صورت میان دوره‌ای انتخاب و روانه مجلس خبرگان می‌شوند. آنطور که جمال عرف رییس ستاد انتخابات کشور و معاون وزیر کشور گفته است احتمالا هفت هزار نفر در انتخابات ثبت نام خواهند کرد که از این تعداد 26 درصد اصلاح طلب،34 درصد اصولگرا و 40 درصد مستقل خواهند بود.

 نکته مهم دیگری که امروز عرف مطرح کرد این بود که برآورد میزان مشارکت تا پایان‌ آبان ماه حدود 50 درصد بوده است هرچند در ده دوره اخیر انتخابات میزان کشارکت حداقل 60 درصد بوده است. در این گزارش نگاهی خواهیم داشت به تقویم یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی

10 آذر آغاز ثبت‌نام داوطلبان

فردا یکشنبه دهم آذر شروع انتخابات و شروع ثبت نام از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی است که این ثبت نام به مدت هفت روز یعنی تا روز شنبه 16 آذر ادامه دارد. داوطلبان می‌توانند از ساعت 8 صبح تا 18 عصر با در دست داشتن مدارک مورد نیاز و با حضور در فرمانداری‌های سراسر کشور، وزارت کشور و دفاتر وزارت امور خارجه در دیگر کشورها برای نامزدی در این دوره از انتخابات ثبت نام کنند.

 هیات‌های اجرایی هم فردا به استناد ماده 31 قانون انتخابات به مدت 6 روز تشکیل می‌شود.

از 10 آذر  98 به استناد ماده 48 قانون انتخابات به مدت 12 روز یعنی تا 21 آذر سوابق داوطلبان در مرجع چهارگانه بررسی خواهد شد.

17 آذر؛ آغاز بررسی صلاحیت داوطلبان در هیات‌های اجرایی

صلاحیت داوطلبان در هیات اجرایی براساس استناد ماده 50 قانون انتخابات از 17 آذر آغاز می‌شود و  این بررسی به مدت 10 روز یعنی تا 26 آذر ادامه خواهد داشت.

در تاریخ 27 آذر به استناد ماده 51 قانون انتخابات، مراتب رد صلاحیت به داوطلبان توسط فرماندار مرکز حوزه انتخابیه ابلاغ می‌شود. داوطلبان رد صلاحیت شده می توانند از 28 آذر به مدت سه روز به هیات نظارت استان شکایت کنند.  رسیدگی به شکایات داوطلبان رد صلاحیت شده توسط هیات نظارت استان هم از 2 دی شروع می‌شود و به مدت 20 روز یعنی تا 21 دی این بررسی زمان می‌برد.

از 22 دی تا 11 بهمن یعنی 20 روز ابلاغ وضعیت صلاحیت، دریافت شکایت و اظهار نظر نهایی شورای نگهبان را به استناد ماده 52 قانون انتخابات خواهیم داشت و 12 بهمن هم شکایت از داوطلبان رد صلاحیت شده توسط شورای نگهبان به استناد ماده واحده مجمع به مدت سه روز دریافت می‌شود.

15 بهمن؛ رسیدگی به شکایت داوطلبان

به استناد ماده واحده مجمع، رسیدگی به شکایت داوطلبان توسط شورای نگهبان و اعلام به وزارت کشور از 15 بهمن آغاز می‌شود و به مدت 7 روز یعنی تا 21 بهمن ادامه دارد. اسامی نامزدها به استناد مواد 36 و 40 آیین‌نامه در تاریخ 22 بهمن اعلام قطعی و منتشر می‌شود. طبق برنامه ستاد انتخابات کشور در تاریخ 23 بهمن شاهد انتشار آگهی انتخابات توسط هیات اجرایی مراکز حوزه‌های انتخابیه به استناد ماده 209 آیین نامه خواهیم بود.

24 بهمن؛ آغاز تبلیغات داوطلبان به مدت یک هفته

براساس این گزارش، نامزدها به استناد ماده 56 قانون انتخابات از 24 بهمن می توانند به صورت رسمی فعالیت ها و تبلیغات انتخاباتی خود را آغاز کنند. این داوطلبان باید به یاد داشته باشند که تا یکم اسفند یعنی یک روز به انتخابات برای فعالیت انتخاباتی خود زمان دارند و دقیقا 24 ساعت مانده به ساعت رای گیری، تبلیغات انتخاباتی به استناد همان ماده 56 قانون انتخابات ممنوع است.

اما 2 اسفند روز سرنوشت ساز برای کشور در این برهه از زمان خواهد بود. روزی که مردم مانند گذشته در انتخابات به صورت پرشور شرکت خواهند کرد و با حضور در پای صندوق های اخذ رای، نماینده و وکیل خود را در خانه ملت انتخاب خواهند کرد.

جمال عرف رئیس ستاد انتخابات و معاون سیاسی وزیر کشور پیش از ظهر امروز شنبه در نشست خبری از نامزدهایی که خود را واجد شرایط برای نمایندگی می‌دانند و درقبال مردم احساس مسئولیت می‌کنند خواست تا از فردا در حوزه‌های اعلام شده ثبت نام کنند و از مردم هم دعوت کرد تا با حضوری پرشور در نهایت امنیت و رعایت قانون رای خود را در صندوق های اخذ رای انداخته و نماینده اصلح را برگزینند.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

اجتماعِ بزرگِ زینبیون در حمایت از حریمِ ولایت

مذاکرات آتش‌بس غزه در مرحله مقدماتی است

ببینید | ای ایران بخوان؛ پیام حساب کاربری رهبر انقلاب در شبکه ایکس

فعالیت دستگاه‌های اجرایی شهر تهران روز شنبه تعطیل است

امام جمعه کرمان: آمریکا سیلی محکمی از ملت ایران خورد

اطلاعیه بانک سپه درمورد برداشت مبالغی از حساب مشتریان

روسیه: دانش، تجربه، مهارت و اراده سیاسی ایران نابود شدنی نیست

مجلس شورای اسلامی طرح تعلیق همکاری ایران با آژانس را تصویب کرد

پیش بینی برداشت 8 هزار تن زردآلو از باغات جنوب کرمان

6 تن از شهدای حمله‌رژیم صهیونیستی یزد، کرمانی بودند

بسته حمایت از صنایع به‌زودی ابلاغ می‌شود

تجمع مردم و دانشگاهیان در حمایت از نیرو‌های مسلح

وزیر بهداشت: تاکنون 606 نفر در جنگ شهید شده‌اند

مهاجرانی: پیروزی بزرگ امروز حاصل پایمردی ایرانیان است/ تشکر از درایت مقام معظم رهبری

وزیر راه: با غیرت رانندگان در این جنگ 12 روزه مردم با کمبود کالای اساسی روبه‌رو نشدند

عضو کمیسیون امنیت ملی: تجاوز به ایران نشانه تزلزل در ایفای نقش نهادهای بین‌المللی است

دستگیری و احضار 11 نفر در زرند به اتهام تشویش افکارعمومی

سامانه راداری در جنوب عراق هدف قرار گرفت

صربستان فروش مهمات به اسرائیل را متوقف کرد

شرط عراقچی برای توافق آتش بس

دست کم شش کشته در جدیدترین موج حمله موشکی ایران به سرزمین های اشغالی

سرلشکر پاکپور: در صورت تکرار تعدی به ایران پاسخ‌های کوبنده‌تری می‌دهیم

مقر سرفرماندهی نیروی هوایی ارتش تروریستی آمریکا در منطقه غرب آسیا هدف حمله موشکی ایران

نویسندگان کرمان حمایت می‌شوند

زندگینامه شهید سردار حسین سلامی؛ پاسدار بی‌پروا

«سحر امامی» و بازنمایی دو تصویر متفاوت از زن ایرانی در شبکه‌های اجتماعی

کمالوندی: آلودگی پرتویی و تشعشعات هسته‌ای در خارج از سایت‌ها گزارش نشده‌ است

عراقچی: برنامه هسته‌ای ایران، وارداتی نیست که با بمباران از بین برود

خبرنگاران خارجی مستقر در اسرائیل از انتشار اخبار و تصاویر ویرانی ها ممنوع شدند

چرا گروسی به نتانیاهو باج می‌دهد؟

عملیات موفق پدافند بوشهر علیه هواگردهای متخاصم

هیچ مشکل و کمبودی در تامین مرغ گوشتی مورد نیاز مردم وجود ندارد

قالیباف: ایران نه جنگ تحمیلی و نه صلح تحمیلی را تحمل نمی‌کند

تیم فعال در زمینه ریزپرنده‌ها در چهارمحال و بختیاری شناسایی و بازداشت شد

پنج فروند پهپاد رژیم صهیونیستی در آسمان لرستان منهدم شد

آغاز موج 15 عملیات وعده صادق 3

رئیس سازمان اطلاعات سپاه به شهادت رسید

راز کشف جسد یک زن جوان در کرمان، مشخص شد

امام جمعه فهرج درگذشت

فضای پروازی کشور تا 14 فردا شنبه بسته است

فرود موشک‌های ایرانی در قلب تل‌آویو

رهبر معظم انقلاب: نیروهای مسلح رژیم رذل صهیونی را بیچاره خواهند کرد

امیر سرلشکر حاتمی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران شد

دو فروند جنگنده F35 متخاصم رژیم صهیونیستی توسط پدافند هوایی ارتش منهدم شد

دشمن برغم ادعای رهگیری موفق به مقابله با امواج حملات موشکی ایران نشد

اطلاعیه شماره 1 ستاد کل نیرو‌های مسلح

فعالان فضای مجازی امنیت روانی جامعه را مخدوش نکنند

بیانیه وزارت امور خارجه در پی حملات امروز رژیم صهیونیستی

شهادت شماری از فرماندهان و شخصیت‌های علمی در حملات رژیم صهیونیستی

سپاه پاسداران در پی حمله رژیم صهیونیستی بیانیه صادر کرد