آخرین مطالب

رییس کل دادگستری استان کرمان:

قوه قضاییه به قضات تحولگرا نیاز دارد اخبار استان کرمان

قوه قضاییه به قضات تحولگرا نیاز دارد

  بزرگنمایی:
یدالله موحد گفت: قوه قضاییه در دوران تحولی پیش رو برای تحقق گام دوم انقلاب به قضات تحولگرا نیاز دارد.

به گزارش نسیم شرق ، یدالله موحد ،رییس کل دادگستری استان کرمان در افتتاحیه چهارمین دوره کارآموزی قضایی استان گفت: قوه قضاییه بنا دارد در چارچوب بیانیه گام دوم انقلاب و سند تحولی خود حرکت کند و بدون قضات تحول گرا به توفیقی در این زمینه دست نخواهدیافت.

او افزود: قوه قضاییه به اتکای عناصر فرهیخته، مومن، معتقد، خلاق و برنامه ریز می‌تواند گامی رو به جلو برداشته و بر حجم بالای مشکلات، معضلات و چالش‌های موجود غلبه کند.

موحد با بیان این مطلب که کارآموزان، آینده سازان دستگاه قضایی هستند، بیان کرد: قوه قضاییه اگر برای تحول خود برنامه ریزی می‌کند، براساس توانمندی و ظرفیت نیرو‌های جوانی است که در این قوه حضور دارند تا دستگاه قضایی را در تراز انقلاب اسلامی و قضاوت امام علی (ع) برسانند.

رییس شورای قضایی استان کرمان تصریح کرد: اگر قضات خود را برای اجرای توصیه‌های امام علی (ع) در مسیر تحقق عدالت و اجرای برنامه تحولی قوه قضاییه آماده نکنند، قوه قضاییه بر چه اساسی می‌تواند در این راستا گام بردارد.

موحد با اشاره به این مطلب که قضات ارزشمندترین سرمایه قوه قضاییه هستند، تاکید کرد: دستگاه قضایی، قاضی محور است، زیرا قاضی می‌تواند حرکت و تحول مورد نظر در حوزه‌های مختلف را ایجاد کند.

او از تلاش‌های معاونت نیروی انسانی و فرهنگی دادگستری و واحد آموزش در راستای برگزاری دوره‌های کارآموزی قضایی قدردانی کرد و گفت: کیفیت دوره‌های کارآموزی قضایی در استان کرمان به نحوی است که تاثیرات آن در عملکرد قضات قابل مشاهده است و استان کرمان در این زمینه از استان‌های پیشتاز در کشور به شمار می‌رود.

رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که شرکت کنندگان چهارمین دوره کارآموزی قضایی استان کرمان باید از امروز تسلط بر اخلاق و رفتار متناسب با شخصیت قضایی را تمرین کنند، گفت: قضات با محدودیت‌های زیادی روبرو هستند، زیرا کوچکترین رفتار آن‌ها از سوی مردم مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و رفتار آن‌ها باید به نحوی باشد که به جایگاه قضا در جامعه خدشه‌ای وارد نکند.

موحد اظهارداشت: استان کرمان در حالی برای برگزاری دوره‌های کارآموزی قضایی اقدام کرد که سایر استان‌ها تجربه خوبی در این زمینه نداشته اند.

او با اشاره به کاهش زمان دوره کارآموزی، بیان کرد: معتقدم باید در بازه زمانی برگزاری این دوره بازنگری شده و فرصت بیشتری به کارآموزان داده شود، زیرا این افراد پس از طی دوره کارآموزی، مسئولیت می‌پذیرند و در صورت نداشتن تجربه و دانش لازم برای شروع کار قضائی با مشکلات متعددی روبرو خواهند شد.

رییس کل دادگستری استان کرمان با بیان این مطلب که دوره‌های کارآموزی قضایی برای تحصیل تجارب لازم علمی و قضائی برگزارمی شود، گفت: کاهش زمان دوره کارآموزی مسئولیت کارآموزان قضایی را افزایش می‌دهد، زیرا باید با بهره گیری از این فرصت اندک، دانش علمی و عملی موردنیاز برای ادامه کار خود را کسب کنند.

موحد با اشاره به این مطلب که منصب قضا بسیار خطیر و حساس است و در تعالیم عالیه دین اسلام نیز منصب قضا ویژگی و جایگاه فوق العاده مهمی دارد، گفت: امام علی (ع) در نامه خود به مالک اشتر فرموده اند که قاضی باید ویژگی‌هایی داشته باشد که بخش اول آن این است که قضات از میان کسانی انتخاب شوند که مراجعه فراوان به آن‌ها نباید آن‌ها را خسته کرده و در تنگنا قرار گیرند و تحقق این امر نیاز به سعه صدر بالا دارد، زیرا حجم مراجعات به قضات به قدری است که هیچ یک از مدیران اجرایی چنین حجم مراجعاتی را ندارند.

اوتصریح کرد: ویژگی دوم برای قضات از نگاه امام علی (ع) این است که برخورد متخاصمان با یکدیگر، او را به خشم و کج خلقی وا ندارد و صبور باشد.

رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که براساس توصیه‌های امام علی (ع) قاضی نباید بر اشتباهات خود پافشاری کند، گفت: هر فرد ممکن است در فهم یک تصمیم و حکم دچار اشتباه شود و مهم این است که در هر جایی که متوجه اشتباه خود شد، باید به سمت حق برگردد.

او با بیان اینکه افراد در منصب قضاوت باید طمع را از دل بیرون کرده و به فهم اندک از مطالب اکتفا نکنند، عنوان کرد: قاضی در شبهات باید از همه محتاط‌تر عمل کند، در یافتن و تمسک برهان و دلیل از همه مصرتر باشد، در یافتن مدارک و مستندات رای اصرار وی از همه بیشتر باشد، در کسب امور شکیبا‌تر باشد و در مسیر اجرای حق از همه قاطع‌تر باشد.

موحد گفت: قاطعیت قاضی به معنای آن است که پس از کشف حقیقت، تصمیم قانونی و قضایی را محکم بگیرد و در اجرای قانون کوتاه نیاید.

او با اشاره به این مطلب که قاضی باید از کسانی باشد که ستایش فراوان آن‌ها را تحت تاثیر قرار ندهد، گفت: منصب قضا باید آنقدر قدر داشته باشد که کسی نتواند به آن نفوذ کند.

موحد با اشاره به این مطلب که نظارت پذیری قضات موضوعی بسیار مهمی و لازمه هر کار اجرایی است، گفت: عیون حاکم باید همیشه تیزبین و فعال بوده و همه جا ناظر بر رفتار عمال حکومتی باشد تا کار‌ها به خوبی به سامان برسد.

اسلامی معاون منابع انسانی و فرهنگی دادگستری استان کرمان نیز با اشاره به این مطلب که دوره آماده سازی علمی کارآموزان قضایی در شش ماه اخیر انجام شده، اظهار کرد: دوره مقدماتی چهارمین دوره کارآموزی قضایی از دوم آبانماه 98 با حضور 48 کارآموز آغاز شده و با احتساب افرادمعرفی شده از مرکز در مجموع این دوره با حضور 52 نفر برگزار می‌شود.

او افزود: کارآموزان قضایی در دوره مقدماتی تاکنون 19 عنوان درسی را در قالب 552 ساعت فراگرفته اند و 16 نفر از قضات باتجربه استان کرمان کار آموزش این عناوین درسی را بر عهده داشته اند.

معاون منابع انسانی و فرهنگی دادگستری استان کرمان با اشاره به توجه ویژه دستگاه قضایی استان کرمان به کیفیت و نظم دوره‌های کارآموزی، تصریح کرد: کیفیت دوره‌های کارآموزی در استان کرمان در سطح بالا و کم نظیری نسبت به سایر استان‌ها قرار دارد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

اجتماعِ بزرگِ زینبیون در حمایت از حریمِ ولایت

مذاکرات آتش‌بس غزه در مرحله مقدماتی است

ببینید | ای ایران بخوان؛ پیام حساب کاربری رهبر انقلاب در شبکه ایکس

فعالیت دستگاه‌های اجرایی شهر تهران روز شنبه تعطیل است

امام جمعه کرمان: آمریکا سیلی محکمی از ملت ایران خورد

اطلاعیه بانک سپه درمورد برداشت مبالغی از حساب مشتریان

روسیه: دانش، تجربه، مهارت و اراده سیاسی ایران نابود شدنی نیست

مجلس شورای اسلامی طرح تعلیق همکاری ایران با آژانس را تصویب کرد

پیش بینی برداشت 8 هزار تن زردآلو از باغات جنوب کرمان

6 تن از شهدای حمله‌رژیم صهیونیستی یزد، کرمانی بودند

بسته حمایت از صنایع به‌زودی ابلاغ می‌شود

تجمع مردم و دانشگاهیان در حمایت از نیرو‌های مسلح

وزیر بهداشت: تاکنون 606 نفر در جنگ شهید شده‌اند

مهاجرانی: پیروزی بزرگ امروز حاصل پایمردی ایرانیان است/ تشکر از درایت مقام معظم رهبری

وزیر راه: با غیرت رانندگان در این جنگ 12 روزه مردم با کمبود کالای اساسی روبه‌رو نشدند

عضو کمیسیون امنیت ملی: تجاوز به ایران نشانه تزلزل در ایفای نقش نهادهای بین‌المللی است

دستگیری و احضار 11 نفر در زرند به اتهام تشویش افکارعمومی

سامانه راداری در جنوب عراق هدف قرار گرفت

صربستان فروش مهمات به اسرائیل را متوقف کرد

شرط عراقچی برای توافق آتش بس

دست کم شش کشته در جدیدترین موج حمله موشکی ایران به سرزمین های اشغالی

سرلشکر پاکپور: در صورت تکرار تعدی به ایران پاسخ‌های کوبنده‌تری می‌دهیم

مقر سرفرماندهی نیروی هوایی ارتش تروریستی آمریکا در منطقه غرب آسیا هدف حمله موشکی ایران

نویسندگان کرمان حمایت می‌شوند

زندگینامه شهید سردار حسین سلامی؛ پاسدار بی‌پروا

«سحر امامی» و بازنمایی دو تصویر متفاوت از زن ایرانی در شبکه‌های اجتماعی

کمالوندی: آلودگی پرتویی و تشعشعات هسته‌ای در خارج از سایت‌ها گزارش نشده‌ است

عراقچی: برنامه هسته‌ای ایران، وارداتی نیست که با بمباران از بین برود

خبرنگاران خارجی مستقر در اسرائیل از انتشار اخبار و تصاویر ویرانی ها ممنوع شدند

چرا گروسی به نتانیاهو باج می‌دهد؟

عملیات موفق پدافند بوشهر علیه هواگردهای متخاصم

هیچ مشکل و کمبودی در تامین مرغ گوشتی مورد نیاز مردم وجود ندارد

قالیباف: ایران نه جنگ تحمیلی و نه صلح تحمیلی را تحمل نمی‌کند

تیم فعال در زمینه ریزپرنده‌ها در چهارمحال و بختیاری شناسایی و بازداشت شد

پنج فروند پهپاد رژیم صهیونیستی در آسمان لرستان منهدم شد

آغاز موج 15 عملیات وعده صادق 3

رئیس سازمان اطلاعات سپاه به شهادت رسید

راز کشف جسد یک زن جوان در کرمان، مشخص شد

امام جمعه فهرج درگذشت

فضای پروازی کشور تا 14 فردا شنبه بسته است

فرود موشک‌های ایرانی در قلب تل‌آویو

رهبر معظم انقلاب: نیروهای مسلح رژیم رذل صهیونی را بیچاره خواهند کرد

امیر سرلشکر حاتمی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران شد

دو فروند جنگنده F35 متخاصم رژیم صهیونیستی توسط پدافند هوایی ارتش منهدم شد

دشمن برغم ادعای رهگیری موفق به مقابله با امواج حملات موشکی ایران نشد

اطلاعیه شماره 1 ستاد کل نیرو‌های مسلح

فعالان فضای مجازی امنیت روانی جامعه را مخدوش نکنند

بیانیه وزارت امور خارجه در پی حملات امروز رژیم صهیونیستی

شهادت شماری از فرماندهان و شخصیت‌های علمی در حملات رژیم صهیونیستی

سپاه پاسداران در پی حمله رژیم صهیونیستی بیانیه صادر کرد