آخرین مطالب

تیشه به ریشه نخلستان‌ها در ریگان/وسوسه سودهایی که طوفان حریفش نیست! اخبار شرق استان کرمان

تیشه به ریشه نخلستان‌ها در ریگان/وسوسه سودهایی که طوفان حریفش نیست!

  بزرگنمایی:
با گران‌شدن قیمت زمین، مالکان نخلستان‌ها در شهرستان ریگان استان کرمان اقدام به خشکاندن نخلستان کرده تا سود بیشتری کسب کنند، نخل‌های سر به فلک کشیده که همانند سدی در برابر طوفان‌های سهمگین هستند اما این روزها دیگر حال خوشی ندارند و سر به زیر شده‌اند.

شهر کویری ریگان دارای نخلستان‌های انبوهی‌ست که موجب شده این شهر از هجوم شن‌های روان در امان باشد، ریگان، همان‌طور که از نامش مشخص است محل انباشته‌شدن ریگ است و در صورت عدم ایجاد فضای سبز و نخلستان به کویر تبدیل خواهد شد.

وزش طوفان‌های شدید شن از شمال و جنوب موجب شده که ریگان هر روز خشکیده‌تر از گذشته شود و ساکنان این منطقه در تابستان در گرمای سوزان و زمستان در سرمای طاقت‌فرسا زندگی‌شان به سختی بگذرد.

نخل‌های سر به فلک کشیده در شهر ریگان همانند سدی در برابر طوفان‌های سهمگین هستند اما این روزها دیگر حال خوشی ندارند و سر به زیر شده‌اند.

ریگان در گذشته سرسبزترین نخلستان‌ها را داشت اما این روزها مالکان به دلیل افزایش قیمت زمین‌ها اقدام به نابودی کرده‌اند و  نخلستان‌های این شهرستان در حال خشک شدن و تبدیل به تلی از خاک شده‌اند.

ریگانی‌ها که شهر آنها وابسته به نخلستان و فضای سبز شهری جهت جلوگیری از شن‌های روان است این روزها ناامیدند، نخل‌هایی با قدمت 100 تا 150 ساله و با ثمردهی خوب اما مالکان آنها را به دلیل کسب سود، خشک کردند.

برای بررسی وضعیت نخلستان‌های شهر ریگان گشت وگذاری در شهر ریگان داشتیم و با مشاهده نخل‌های خشکیده اشک از چشمان‌مان جاری شد این نخلستان‌ها دیگر ثمردهی ندارند و بار کامیون‌ها شده‌اند.

با خشک‌شدن نخلستان‌ها ریگان نابود می‌شود

محمد شهیکی یکی از شهروندان ریگانی بیان کرد: نخلستان‌هایی که در شهر ریگان وجود داشتند از جمله نخلستان‌های انبوه و پرثمر بودند که این روزها خشکیدن آنها را مشاهده می‌کنیم که زمین آن هم توسط مالکان فروخته می‌شود.

وی از مسئولان شهرستان خواست تا جلوی خشک‌شدن این نخلستان‌ها را بگیرند و نگذارند طوفان‌های سهمگین بر شهر ریگان غلبه کنند.

رضا رحمتی‌پور گفت: با خشک‌شدن نخلستان‌ها شهر ریگان نیز نابود خواهد شد. ریگان که در گذشته بزرگترین نخلستان‌های انبوه را داشت این روزها نخلستان‌ها به تلی از خاک و ساختمان تبدیل شده‌اند.

موسی رویان، با بیان اینکه با شهر شدن ریگان قیمت زمین‌ها نیز افزایش یافت که موجب شد نخلستان‌های ریگان نابود شوند، افزود: زندگی ما اهالی شهر ریگان به این نخلستان‌ها بستگی دارد که با از بین رفتن آنها زندگی ما نیز نابود خواهد شد.

رحمت بامری عنوان کرد: آسمان آبی این شهرستان و سرسبزی و طراوت نخلستان‌هایش کم‌کم دارد جای خود را به ساختمان‌های تجاری چند طبقه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: شهرستانی که همیشه با معضل گردوغبار و طوفان‌های شن مواجه است، سرسبزی و وجود این درختان برایش حکم سرمایه‌ای عظیم را دارد سرمایه‌ای که می‌تواند مسکّن بی‌نظیری برای ریه‌های خسته و خاک آلود مردمانش باشد.

این شهروند ریگانی ادامه داد: مسئولان شهرستان ریگان برای کنترل و مهارکردن این بحران در عزمی ملی و جهادی و با مدیریتی متفکرانه نسبت به حفظ و نگهداری این منابع عظیم اقدام کنند و با استفاده از ظرفیت‌های موجود اشتغالزایی و زمینه گردشگری فرصت احیا و بازسازی را برای این درختان فراهم کنند و از یک فاجعه زیست‌محیطی جلوگیری کنند.

 

شهرداری مجوز ساخت و ساز  به مالکان نخلستا‌ن‌ها نداده است

حسن دهگان شهردار ریگان گفت: مالکان بدون هماهنگی شهرداری اقدام به تخریب و از بین بردن نخلستان‌های انبوه شهر ریگان می‌کنند،  شهرداری تاکنون نسبت به این اراضی هیچگونه پروانه ساختمانی صادر نکرده و نخواهد کرد.

شهردار ریگان با اشاره به اینکه این زمین‌ها به عنوان اراضی‌ای هستند که هنور تعیین تکلیف نشده‌اند، افزود: این اراضی به عنوان باغ‌شهر در ریگان هستند.

شهردار ریگان افزود: شهروندان ریگانی که قصد خرید و فروش زمین را دارند با هماهنگی شهرداری و راه شهر و سازی و ادارات مربوطه کار را انجام دهند که با مشکلاتی مواجه نشوند.

دهگان با بیان اینکه مالکان نسبت به کاربری اراضی خود اقدام کنند تا مشکلاتی برای آنها ایجاد نشود، تصریح کرد: تاکنون شهرداری صدها اخطاریه را به افرادی که نسبت به تخریب نخلستان‌های انبوه ریگان انجام داده‌اند صادر و به آنها ابلاغ کرده است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

حادثه آفرینی خودروی حامل اتباع غیر مجاز

پیامدهای غیبت از خدمت سربازی؛ از قطع یارانه تا محرومیت از سفر

فرصت ثبت نام حج تمتع 1405 برای اولویت‌های جدید فراهم شد

سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران

سکته قلبی عامل 24 درصد مرگ‌ها در ایران است

شفیع آباد شهداد بهترین روستای گردشگری جهان

واگذاری خودرو 200 کرمانی را نقره داغ کرد

روشی ساده و کاربردی برای محافظت از دندان‌ها در برابر پوسیدگی

آغاز پیش فروش محصولات سایپا از فردا

استفاده از گوشی سلامت چشم را تهدید می‌کند

گسترش پشه آئدس در 10 شهرستان هرمزگان/ ابتلای 74 نفر به تب دِنگی

«ملاکمال» معتمد بلوچ ترور شد/ قرارگاه قدس سپاه بیانیه داد

اثر بخشی یک مسکن رایج در کاهش خطر سرطان رحم

سپاه: شهادت جمعی از سران طوایف اهل‌سنت بی‌پاسخ نمی‌ماند

نمایش یک پهپاد در مجلس بریتانیا و انتساب آن به ایران «مضحک» است

جاسوس موساد در قم اعدام شد

آفت سرخرطومی حنایی درختان خرما هنوز دست بردار نیست.

فردا آخرین مهلت استعفای انتخابات شوراهای شهر

همایش روستا وعشایر در فهرج

تاکید رئیس شورای اروپا بر ادامه دیپلماسی با ایران

رهبر انقلاب: به وعده‌ی الهی پیروزی حق و زوال باطل یقین کنیم

فاز دوم طرد اتباع غیرمجاز هفته جاری اجرایی می‌شود

از فردا ساعات کاری «عادی» می‌شود

کشف سوخت قاچاق در بم

سازش دو طایفه در ریگان

لازمه مقابله با اسرائیل و آمریکای جنایت‌کار وحدت امت اسلامی است

تغییر 15 امام جمعه در کرمان

مردم شرق کرمان در انتظار عمل مسئولان به وعده‌ها

آزادی گروگان 18 ساله در عملیات پلیس بم

سرلشکر موسوی: ایران، دیپلماسی و مذاکره را بهترین روش حل مشکلات می‌داند

معاون استاندار کرمان: کوتاهی در حوزه بهداشت و درمان پذیرفتنی نیست

استاندار: کرمان می‌تواند به کانون‌ رویدادهای بین‌المللی گردشگری کشور تبدیل شود

پیروزی ایران در سرنوشت سازترین مسابقه گروه یک مقابل تونس/ شاگردان پیاتزا به صعود امیدوار ماندند

حمله تروریستی به خودروی مأموران انتظامی سیب و سوران

نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی با حضور عراقچی

تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون سراسری برای بار سوم

اژه‌ای: انحصارشکنی باید در همه بخش‌ها و بدون تبعیض باشد

بیانیه شورای عالی امنیت ملی درباره تفاهم ایران و آژانس

رویان صاحب بزرگ‌ترین بانک خون بندناف منطقه شد

حمله اسرائیل به دوحه «تروریسم دولتی» است

صدور کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی

پزشکیان: رقابت واقعی در خدمت به مردم معنا می‌یابد، نه تلاش برای حذف دیگران

افزون بر پنج میلیون جلد کتاب درسی در کرمان توزیع شد

جشن و سرور میلاد پیامبر رحمت در دیار کریمان

افزایش 45 درصدی مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی ابلاغ شد

دیدار گروسی با وزرای خارجه ایران و مصر

حمله تروریستی رژیم صهیونیستی علیه رهبران حماس در قطر

موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات محکومان دادگاه‌ها

استاندار کرمان: صاحب‌نظران را برای تدوین طرح جامع شهر کرمان فرا می‌خوانم

سقف وام خرد و قرض الحسنه افزایش یافت