آخرین مطالب

معاون وزیرجهاد کشاورزی: 40 درصد از نخیلات فرسوده است اقتصادی

معاون وزیرجهاد کشاورزی: 40 درصد از نخیلات فرسوده است

  بزرگنمایی:
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی گفت: ۴۰ درصد از نخیلات کشور فرسوده است که تحول در حوزه اصلاح، توسعه و تجاری سازی نخیلات از برنامه های دولت است.

محمدمهدی برومندی در نشست توسعه میز ملی خرما در برازجان مرکز شهرستان دشتستان استان بوشهر افزود: از مجموع سه میلیون هکتار باغ در کشور و 24میلیون تن محصولات باغی، خرما یکی از محصولات استراتژیک آن است که 260هزار هکتار باغات خرما را در کشور داریم که سالانه بیش از یک میلیون و 300 هزار تن خرما تولید می کنند.

برومندی بیان داشت: پارسال شش میلیارد دلار ارز درآمد از بخش کشاورزی حاصل شد که سه و دو دهم آن به حوزه باغبانی که بخش عمده آن مربوط به  خرماست .

وی یادآورشد:  بوشهر یکی از مهمترین استان های تولید خرما کشور است و شهرستان دشتستان نیز قطب تولید خرمای در کشور و استان بوشهر است .

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: تصمیمات بسیار مهمی برای اصلاح و احیا باغات خرما و فرآوری و تجاری سازی و تجارت این محصول اتخاذ شده است.

برومندی با اشاره به نگاه ویژه مجلس و دولت به این مقوله اضافه کرد: در سال گذشته 17میلیارد تومان اعتبار مصوب شد در صورتی که این اعتبار در سالجاری به  248میلیارد تومان افزایش یافت.

معاون وزیرجهاد کشاورزی  ادامه داد: خوشحال هستیم که با کمک مجلس شورای اسلامی و سفر اخیر ریاست جمهوری به این استان ردیف اعبتاری برای اصلاح و احیاء نخلستان های این استان برقرار شد و ما مکلف شدیم که در شهرستان دشتستان نسبت به تکمیل شبکه های آبرسانی و انتقال و احیاء درختان فرسوده اقدامات خوبی انجام دهیم .

وی همچنین در خصوص آفات خرما نیز گفت: آفات خرما یکی از مسائل مهم و مشکلاتی است که در کشور وجود دارد که با پیگری های انجام گرفته  میزان اعتبار آن نیازسنجی شده است و در سازمان برنامه و بودجه نیز پیگیر هستیم که با همکاری استانداری ها دستورالعمل هایی لازم را جهت مقابله با این آفات در دستور کار قرار دهیم و این آفات را کنترل نماییم.

فرماندار دشتستان نیز گفت: دشتستان با شش هزار و 268کیلومتر پهناورترین شهرستان استان بوشهر است که با 113هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی 36درصد از اراضی مستعد کشاورزی استان را به خود اختصاص داده است.

فتح الله نوروزی افزود: این شهرستان با 26هزار هکتار سطح نخیلات با چهار میلیون اصله نخل و تولید 120هزارتن خرماقطب تولید خرما استان است.

وی با اشاره به اینکه  میز ملی خرما که در راستای افزایش بهره وری شکل گرفته منشا خیر باشد یادآور شد: یکی از بحث ها و ضروریات توسعه کشت ارقام تجاری، تخصیص اعتبارات و افزایش فصل کشاورزی با توجه به ظرفیت شهرستان، توسعه و حمایت از مکانیزاسیون، توسعه صنایع تبدیلی، سردخانه ای و بسته بندی و توسعه اشتغالزایی و تقویت فعالیت رایزن های خارجی و تشکیل اداره خرما است.

امام جمعه برازجان نیز گفت :درخت ارزشمند خرما نقش بزرگی در اقتصاد، اشتغال و تغذیه سالم در جامعه ایفا می کند.

حجت الاسلام حسن مصلح افزود: عمده معیشت مردم شهرستان وابسته به نخل و نخلداری است که این محصول باید بطور ویژه از تولید تا فروش مورد حمایت دولت باشد.

وی گفت: در حال حاضر قیمت خرما تناسبی با هزینه های آن ندارد که کارشناسان و دست اندرکاران چاره ای بیاندیشند تا با به حداقل رساندن هزینه ها کشاورزان از زحمات خود سودی ببرند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

نمایشگاه بومی‌سازی و نیازمندی‌های مس سرچشمه رفسنجان

توقیف بیش از 2 هزار خودروی شوتی و هنجارشکن در کرمان

مشاور رییس جمهور: مسیر سبز گمرکی برای تسریع در صادرات تعریف می‌شود

تبدیل وضعیت شغلی فرزندان ایثارگران در لایحه جدید گنجانده شد

آغاز مرمت برج قلعه تاریخی معاذ در فهرج

حکم اعدام متجاوز به عنف در پوشش مسافرکش در میناب اجرا شد

اطلاعیه دعوت به راهپیمایی 13 آبان در سراسر کشور

به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم

روستای حسین‌آباد خدابنده: از نخلستان‌های سرسبز تا چالش‌های آبادانی – تلاش‌های یک دهیار برای آینده روشن!

دراج، نگین خوش‌آواز باغات فهرج، در آستانه فراموشی: زنگ خطر برای طبیعت بکر این منطقه!

تقدیر وزیر آموزش و پرورش از استاندار کرمان برای اجرای طرح "حامی

هشدار زرد هواشناسی در کرمان

پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است

پاییز امسال خشک‌ترین دوره، طی چهل سال گذشته

طائب: نسل Z می‌گوید باید موشک بیشتری داشته باشیم

تشرف حدود 47 هزار ایرانی به حج از ابتدای عملیات عمره 1404

عراقچی: موشک هایمان را در نبردی واقعی آزمایش کردیم

تجربه موفق انتخابات تمام الکترونیک در 32 شهر کشور

حادثه آفرینی خودروی حامل اتباع غیر مجاز

پیامدهای غیبت از خدمت سربازی؛ از قطع یارانه تا محرومیت از سفر

فرصت ثبت نام حج تمتع 1405 برای اولویت‌های جدید فراهم شد

سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران

سکته قلبی عامل 24 درصد مرگ‌ها در ایران است

شفیع آباد شهداد بهترین روستای گردشگری جهان

واگذاری خودرو 200 کرمانی را نقره داغ کرد

روشی ساده و کاربردی برای محافظت از دندان‌ها در برابر پوسیدگی

آغاز پیش فروش محصولات سایپا از فردا

استفاده از گوشی سلامت چشم را تهدید می‌کند

گسترش پشه آئدس در 10 شهرستان هرمزگان/ ابتلای 74 نفر به تب دِنگی

«ملاکمال» معتمد بلوچ ترور شد/ قرارگاه قدس سپاه بیانیه داد

اثر بخشی یک مسکن رایج در کاهش خطر سرطان رحم

سپاه: شهادت جمعی از سران طوایف اهل‌سنت بی‌پاسخ نمی‌ماند

نمایش یک پهپاد در مجلس بریتانیا و انتساب آن به ایران «مضحک» است

جاسوس موساد در قم اعدام شد

آفت سرخرطومی حنایی درختان خرما هنوز دست بردار نیست.

فردا آخرین مهلت استعفای انتخابات شوراهای شهر

همایش روستا وعشایر در فهرج

تاکید رئیس شورای اروپا بر ادامه دیپلماسی با ایران

رهبر انقلاب: به وعده‌ی الهی پیروزی حق و زوال باطل یقین کنیم

فاز دوم طرد اتباع غیرمجاز هفته جاری اجرایی می‌شود

از فردا ساعات کاری «عادی» می‌شود

کشف سوخت قاچاق در بم

سازش دو طایفه در ریگان

لازمه مقابله با اسرائیل و آمریکای جنایت‌کار وحدت امت اسلامی است

تغییر 15 امام جمعه در کرمان

مردم شرق کرمان در انتظار عمل مسئولان به وعده‌ها

آزادی گروگان 18 ساله در عملیات پلیس بم

سرلشکر موسوی: ایران، دیپلماسی و مذاکره را بهترین روش حل مشکلات می‌داند

معاون استاندار کرمان: کوتاهی در حوزه بهداشت و درمان پذیرفتنی نیست

استاندار: کرمان می‌تواند به کانون‌ رویدادهای بین‌المللی گردشگری کشور تبدیل شود