آخرین مطالب

اختلال PTSD چیست؟ پزشکی و سلامت

اختلال PTSD چیست؟

  بزرگنمایی:
یک روانشناس گفت: اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) یک اختلال جدی روانپزشکی است که سالانه هزاران نفر را متأثر می‌کند.

به گزارش نسیم شرق ،ماندانا رکنی روانشناس و مشاور در خصوص اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) اظهار کرد: اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) یک اختلال جدی روانپزشکی است که سالانه هزاران نفر را متأثر می‌کند و تجربه یک رویداد آسیب زا یا شاهد بودن آن می‌تواند به این اختلال منجر شود.

این روانشناس گفت: PTSD می‌تواند پس از هر حادثه تلخی مانند سیل و زلزله که بحران‌های بسیاری را برای افراد به دنبال دارد، آغاز شود. لذا یک حادثه تلخ، حادثه‌ای است که ما در آن احساس خطر می‌کنیم و در پی آن زندگی ما در معرض تهدید قرار می‌گیرد و یا شاهد مردن یا مجروح شدن دیگران باشیم.

وی افزود: نحوه رویارویی ما با رویداد‌های آسیب زا متفاوت است. برخی از افراد از هیچ یک از آثار زیان بار آن رنج نمی‌برند، اما برخی دیگر بعد از تجربه کردن یا مشاهده یک رویداد آسیب زا، آن را با بازگشت به گذشته و یا از طریق کابوس‌های تکراری شبانه، گاهی بار‌ها و بار‌ها تجربه می‌کنند.

رکنی تصریح کرد: این افراد ممکن است از موقعیت‌هایی که یادآور آن رویداد است، خودداری کنند. واکنش این افراد به رویداد آسیب زا، ترس، درماندگی یا خوف و وحشت است. همچنین مردم اغلب تمایلی به صحبت درباره تجارب آسیب زای خود ندارند، چرا که یادآور خاطرات بسیار بدی برای آن‌ها هستند؛ بنابراین مبتلایان به اختلال پس از سانحه، گاهی سال‌ها در سکوت رنج می‌برند.

این روانشناس با بیان اینکه علائم PTSD می‌تواند بعد از یک تأخیر چند هفته‌ای و یا چند ماهه شروع شود، گفت: این علائم معمولا در طی 6 ماه پس از حادثه ناگوار ظاهر می‌شوند. بسیاری از افراد در این شرایط احساس غم عمیق، افسردگی، اضطراب، احساس گناه یا عصبانیت می‌کنند.


وی با بیان اینکه اختلال اضطراب پس از سانحه در کودکان پیچیده‌تر از بزرگسالان است، افزود: درک کودکان از محیط و موقعیت‌ها با بزرگسالان متفاوت است و برای درمان این اختلال روانی در کودکان شیوه‌های ویژه‌ای نیاز است تا بهبود یابند. به یاد بسپارید اگر اختلالات روانی در کودکان به موقع تشخیص و درمان نشود، عمیق‌تر خواهد شد و تأثیر بدی در آینده و بزرگسالی فرد خواهد داشت.

رکنی گفت: کودکان به سادگی نمی‌توانند از حوادث آسیب زای زندگی شان رهایی یابند و احتمالا بیش از بزرگسالان گرفتار مشکلات مزمن و حل نشده خواهند شد. این مشکلات بر روند رشد آن‌ها اثر می‌گذارد و باعث تخریب مهارت‌های مورد نیازشان برای کنار آمدن با اتفاقات و خود تنظیمی هیجانی می‌شود.

این روانشناس بیان کرد: این کودکان در صورت حمایت و درمان درست والدین، معلمان، روانشناسان یا سایر افراد مورد اعتماد می‌توانند به خوبی به مشکل شان مقابله کنند و به زندگی برگردند، آن‌ها باید بلافاصله بعد از حادثه آسیب زا حمایت شوند تا بتوانند با فاجعه‌ای که رخ داده روبرو شوند و مراحل غم و اندوه را بگذرانند.

رکنی در پایان گفت: این هنر والدین است که با توجه به شناختی که از فرزندشان دارند، دنبال نشانه‌های این اختلال در او بگردند. والدین آگاه حتی می‌توانند مشکل کودکانی که سکوت اختیار کرده‌اند و به نظر می‌رسد نشانه‌ای از آسیب در آنان نیست را تشخیص دهند.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

گزارش داوطلبِ آمریکاییِ ارتش اسرائیل از رسیدن موشک‌های بالستیک ایران به تل‌آویو:

پایش 5200 نخل در مانور ردیابی آفت سرخرطومی حنایی

مانوری بر ای دفع افات در فهرج‌

بازدید رئیس کل دادگستری کرمان از زندان شهربابک

هشدار گسترش پشه آئدس در استان کرمان

صدور کارت سوخت ادامه دارد

استاندار کرمان: بنیاد مستضعفان به رشد و پیشرفت استان کمک کند

مدیرعامل سابق کارخانه سیمان دورود دستگیر شد

آلودگی هوا احتمال ابتلا به آنفلوآنزا را بیشتر می‌کند

اکثر نمایندگان از توضیحات وزیر آموزش و پرورش قانع شدند

اصلاح قیمت بنزین از شنبه 22 آذر اجرا می‌شود

نگاه به زنان در کرمان از شعار به نقش موثر در مدیریت و تصمیم‌سازی ارتقا یافته است

حادثه در معدن اروزئیه کرمان یک کشته بر جا گذاشت

کشف پنج شی تاریخی در گلباف کرمان/ یک متهم دستگیر شد

قدردانی سخنگوی دولت از عطا احمدی؛ خیر و معلم کرمانی‌ که عمرش را وقف ساختن کرد

بخشش قاتل جوان پیش از اجرای حکم قصاص در کرمان

استاندار کرمان: دانشجویان، نقطه امید و اتکای جامعه باشند

سرنخ کوچک و کشف تخلفی‌ بزرگ در شهرداری نجف‌شهر کرمان/متهمان نقره‌داغ شدند

مدیرکل ثبت اسناد کرمان: 40 درصد پرونده‌های قضایی استان، ریشه در سندهای عادی دارد

تحسین امام جمعه کرمان از تلاش‌های شورای تأمین در نابودی چرخه قاچاق سوخت

متقاضیان کرمان، جیرفت و زرند یک‌روزه گواهینامه موتورسیکلت بگیرید

متقاضیان کرمان، جیرفت و زرند یک‌روزه گواهینامه موتورسیکلت بگیرید

استاندار کرمان: تصویب‌کنندگان طرح کدینگ به تبعات اجتماعی آن توجه نداشتند

دستگیری عوامل وابسته به سازمان نفاق توسط سپاه بهارستان

ورود سامانه بارشی به تهران از دوشنبه؛ باران و برف می‌بارد

مرمت سردر باغ شاهزاده ماهان آغاز شد

حضور 22 هزار دانش‌آموز کرمانی در طرح نخلبان کوچک؛ مشارکت مردمی علیه آفت خرما

بازگشت نمایشگاه کتاب به ویترین فرهنگی کرمان

امام جمعه کرمان: زن مسلمان توانایی نقش آفرینی در میدان‌های مختلف جامعه را دارد

معاون استاندار کرمان: مقابله اساسی با قاچاق سوخت نیازمند اقدام ملی است

کرمان چشم‌انتظار بهبود آتش‌نشان قهرمان

شبکه رشا و ارتشا در بم متلاشی شد

برگزاری مانور زلزله در فهرج+گزارش تصویری

ظرفیت‌های کم‌نظیر کرمان انبوهی از سوژه‌های خبری ایجاد کرده است

دعوت به تغییر رویکرد در جشنواره موسیقی نواحی کرمان

مدیرکل آموزش و پرورش کرمان: پیگیر تخصیص منابع ویژه‌ حمایت از معلمان هستیم

مدیرکل آموزش و پرورش کرمان: پیگیر تخصیص منابع ویژه‌ حمایت از معلمان هستیم

مدیرکل آموزش و پرورش کرمان: پیگیر تخصیص منابع ویژه‌ حمایت از معلمان هستیم

امام جمعه کرمان: ارزش‌ها، تقویت همدلی و محور اتحاد جدی‌ گرفته شود

تالاب بی‌آب کرمان؛ جازموریان تشنه بودجه ملی

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج فهرج: بسیج پیرو مکتب عاشوراست

فرماندار فهرج: بسیج یعنی حضور مسئولانه در میدان خدمت

استاندار کرمان: افزایش اختیارات استانی زمینه‌ساز جهش توسعه‌ای است

مطالبه استاندار کرمان برای تبدیل استان به پایگاه اصلی هلال‌احمر در جنوب‌شرق کشور

موج آنفلوآنزا در کرمان؛ هشدار درخصوص افزایش احتمالی بستری‌شدگان

سقوط خودرو در بافت سه کشته بر جا گذاشت

کم آبی کرمان فراتر از خط قرمز

شیوع آنفلوآنزا مدارس کرمان را غیرحضوری کرد

وزیر بهداشت: بسیاری از شاخص‌های درمان و سلامت کرمان بالاتر از میانگین کشور است

لبخند دنیا به کرمان 1405 و چشم‌انداز تحول زیرساختی در روستاهای هدف گردشگری